Simon van Gelder
Misschien zijn er kansen voor Pepijn. Als lid van de PEC heeft hij wellicht de kans de schijnwerpers te zetten op een van de doelen van het zogenaamde beleid van Rutte. Met man en macht zaaide de Nederlandse overheid angst voor Covid-19. Daarmee werd de weg vrijgemaakt voor controle en onderdrukking. Nederland speelde een voortrekkersrol sinds 2020 bij het bedenken van dit model. Het zou Pepijn sieren als hij in de PEC op overtuigende wijze kan uitleggen dat het in Nederland gevoerde beleid onderdeel was om ons land te misbruiken als mondiale proeftuin.
Nu wordt duidelijk waarom het kabinet-Rutte aan de Tweede Kamer een brief heeft gestuurd over de voorbereiding van het Pandemieverdrag van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. In Genève in mei 2024 zullen de VN-lidstaten beslissen of de nieuwe IHR, Internationale Gezondheidsregulering, er komt. De kans is groot dat afspraken voor het verdrag alsook de IHR worden goedgekeurd. Dan kan wereldwijde dictatuur ontstaan, waarbij afzonderlijke landen van hun eigen zeggingsmacht worden beroofd. De WHO zal ongecontroleerd nieuwe pandemieën kunnen afkondigen in de hele wereld. Over dwangmaatregelen en injecties krijgt de WHO heerschappij. Big Pharma zal, zogenaamd om pandemieën te bestrijden, er wel bij varen. Het verdrag van de WHO is een monsterlijk bedenksel, deels verzonnen door de Nederlandse minister Ernst Kuipers (D66). Het zal een krachtsinspanning van Pepijn vergen om in de PEC te wijzen op de nauwe samenhang tussen Rutte, Kuipers, de WHO en de dreigende werelddictatuur. Openbaarmaking is een heilige plicht nu er nog kans bestaat om Nederlandse ogen te openen. In zijn periode als Kamerlid heeft Pepijn (een professioneel researcher) zich ingespannen om de machtsstructuur van het WEF van Klaus Schwab zo volledig mogelijk in kaart te brengen. Hij weet waarover hij spreekt.
- Het artikel gaat hieronder verder -
In dit nummer onder meer:
‘De CIA als machtigste Amerikaanse instelling
Hongersnood in Gaza en de uittocht naar Egypte
Sterke botsende politieke stromingen in Duitsland
Pepijn van Houwelingen op zoek naar waarheid coronabeleid
Pepijn kan bogen op een betekenisvolle loopbaan. Hij studeerde technische bedrijfskunde. Hij behaalde een doctorstitel aan de universiteit van Hiroshima. Hij heeft lang in Japan gewoond en is getrouwd met een Japanse vrouw. Ze hebben twee kinderen. Gedurende enige tijd was hij werkzaam bij Canon in Amstelveen. Het maakte hem geschikt voor een onderzoeksfunctie bij het Sociaal en Cultureel Planbureau, waaraan hij zeven jaar lang verbonden is geweest. De huidige informateur Kim Putters is directeur van dit bureau. Wellicht kan deze connectie nuttig zijn bij het uitdragen van de eigen visie die FvD heeft op een aantal gebieden.
Een bijkomend pluspunt van Pepijn wordt gevormd door zijn evenwichtige wijze van spreken en debatteren. Ook in dit opzicht moet zijn aanwezigheid in de PEC worden toegejuicht. Dat zijn partij, FvD, momenteel genoegen moet nemen met slechts drie vertegenwoordigers in de Tweede Kamer is te verklaren uit de zuigkracht van de PVV, die op 22 november in de ogen van verrassend veel kiezers per vergissing werd gezien als sterkste alternatief voor een regering-Rutte. Vast staat intussen dat FvD in staat is langdurige kwaliteit te bieden met politici als Van Houwelingen, die als nummer 4 op de kieslijst na 22 november niet kon terugkeren in de Tweede Kamer. Hij behaalde 5.680 stemmen. Toch was wijsheid dat een zittend FvD-Kamerlid (Jansen) zijn zetel voor de duur van zes maanden ter beschikking stelde aan Pepijn, die enkele maanden eerder was gekozen in de PEC.
Wat Pepijn op langere termijn gaat ondernemen, is in nevelen gehuld. Veel hangt af van het vermogen van aanvoerder Thierry Baudet om de partij opnieuw uit te vinden. Velen hebben waardering voor het verse bloed dat dankzij Baudet is geïnjecteerd in de landspolitiek. Tegelijk is er kritiek, de rol van Baudet binnen FvD zou te dominant zijn. Het hemelbestormende karakter van FvD, dat veel kiezers kon meeslepen, lijkt teloorgegaan. Anderzijds, met ruim 50.000 leden mag FvD zich nog steeds de grootste partij noemen. De partij slaagt er in belangwekkende kandidaten te rekruteren, die blijk geven van trouwe verbondenheid aan de denkbeelden die aan FvD ten grondslag liggen, waarvan Pepijn het levende bewijs vormt.
Jarenlang heeft Pepijn als Kamerlid ferme kritiek uitgeoefend op het zogenaamde coronabeleid, dat hij ‘disproportioneel’ en ‘onrechtvaardig’ noemde. Dat was moedig in een periode waarin zowat de hele Tweede Kamer de andere kant op keek en daarmee zijn controlerende plicht schromelijk verzaakte. Pepijn voelt in zijn rol als stem van onbegrepen Nederlanders die niet worden gehoord. Hij is er trots op dat hij persoonlijk reageert op alle e-mails van kiezers. Inmiddels heeft hij ruim 5.000 reacties verstuurd. In een bui van verontwaardiging heeft hij gezegd dat de voor het coronabeleid verantwoordelijke politici voor een tribunaal moeten verschijnen. Helaas, ze zijn bijna allemaal vertrokken.
– einde artikel –
Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand
Volg ons op social media
Kijk en beluister Gezond Verstand via