Scroll Top

Het explosieve Duitse politieke landschap

84 Het explosieve Duitse politieke landschap
Het explosieve Duitse politieke landschap

Margreet Booij

Jaarlijks vindt de Berlinale plaats, het prestigieuze Berlijnse filmfestival (dit jaar van 15 tot 25 februari) waarvoor traditiegetrouw alle parlementariërs worden uitgenodigd. Dit jaar mochten zij niet allemaal komen. Van de 83 AfD-volksvertegenwoordigers werden er vijf wel uitgenodigd, maar kort daarna werd hen te verstaan gegeven dat ze toch niet welkom waren, een affront dat in Duitsland zeer zwaar weegt. Als reden werd gegeven een AfD-privébijeenkomst in Potsdam waar gesproken zou zijn over ‘massadeportaties’ van migranten, iets dat in het kader van anti-AfD-acties geheel uit z’n verband was gerukt en verdraaid werd tot een uiting van onaanvaardbare discriminatie door de AfD. Het linkse volksdeel in Berlijn greep dit aan om te benadrukken hoe ‘extreemrechts’ de AfD wel is, en hoe je die partij te allen tijde moet weren uit elk publiek optreden.
Dit artikel is alleen voor abonnees
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Om een idee te krijgen van het Duitse politieke landschap op dit moment kunnen we beginnen bij een zakenman in Stuttgart, Philip Hopf, die podcasts maakt waarin hij het bespreken van brisante thema’s niet schuwt. Hij houdt er rekening mee elk moment gearresteerd te kunnen worden – niet ondenkbaar als men beseft dat o.a. professor Sucharit Bhakdi en Reiner Fuellmich en vele anderen hem voorgingen. Hopf steunt de AfD en dat steekt hij niet onder stoelen of banken, maar dat kan tegenwoordig gevaarlijk zijn. Recentelijk interviewde hij dr. Hans-Georg Maaßen die van augustus 2012 tot november 2018 president van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst was, maar het veld moest ruimen toen hij de rellen in Chemnitz in augustus 2018 in de ogen van de linkse orde niet voldoende serieus nam en geen hard anti-rechts standpunt innam.

In het interview vertelde Maaßen over de extremistische groep Anti Deutsche, verantwoordelijk voor genoemde rellen tussen migranten en zogenaamde neonazi’s. Van deze laatste groep had Maaßen heel duidelijk afstand moeten nemen, zo vond men. De linkse Antideutschegroepen en -bewegingen die na 1968 langzaam zijn opgekomen in het kader van de ‘verwerking van de nationaalsocialisme-dictatuur’, zijn van mening dat een definitieve breuk met het nationaalsocialisme en het fascisme alleen mogelijk is door middel van de totale vernietiging van Duitsland, de Duitser en de Duitse cultuur. Alleen zo kun je ‘nie wieder’ bewerkstelligen.

De ‘anti-Duitsers’ waar ook het uit de VS afkomstige Antifa prominent in vertegenwoordigd is, uiten zich sinds de hereniging in 1989 van West- en Oost-Duitsland steeds feller, vanwege de notie dat een groot Duits rijk juist het nationaalsocialisme weer zou aanwakkeren. Wat de anti-Duitsers betreft had geen hereniging mogen plaatsvinden. Daar laten zij geen twijfel over bestaan tijdens ‘linkse’ demonstraties waar ze met banners rondlopen met niet mis te verstane teksten als: “Duitsland moet worden afgeschaft”, “Duitsland is een vies stuk shit” en “Duitsland verrek”! Uit hun gedrag blijkt dat zij dit bloedserieus menen. Voor deze groep lijkt massa-immigratie van allerhande allochtonen het beste middel om hun doelstellingen te bereiken. Zulke massa-immigratie wordt hartstochtelijk bevorderd. De Duitse staat werkt daaraan mee. Met niemand die in Duitsland als migrant binnenkomt wordt omgegaan met de a-priorigedachte dat deze persoon ooit weer terug zal keren naar het land van herkomst. Er wordt ingezet op parallelle samenlevingen, zodat de migranten hun leven kunnen inrichten zoals het hen bevalt en niet zoals van hen als Duitse burgers verwacht zou mogen worden.

– Het artikel gaat verder onder de afbeelding –

84 Het explosieve Duitse politieke landschap

De uitspraken van de minister van Economische Zaken, Robert Habeck, maken duidelijk dat ook hij achter deze gedachtegang staat door met regelmaat te zeggen: “Ik heb niets met Duitsland en niets met de Duitsers” en “vaderlandsliefde is om van te kotsen”. De massale immigratie heeft dan ook niets te maken met de ideologie om mensen uit nood en ellende te redden, maar heeft slechts één doel, zoals een kapitein van een ‘reddingsschip’ het verwoordde: “Wij willen dat er over 50 tot 100 jaar niet één enkele blanke Duitser meer over is.” Deze linkse en extreemlinkse volgelingen willen dit gedachtegoed overal uitdragen, en doen dat waar ook maar demonstraties worden gehouden, altijd met de herkenbare negatieve teksten jegens het eigen land en de Duitsers.

Ook Claudia Roth van Die Grünen loopt mee in demonstraties tegen rechts met deze spandoeken. Daarmee maakt ze duidelijk ook achter de uitingen te staan. Kanselier Scholz en minister van Buitenlandse Zaken Baerbock doen hetzelfde. Ook de oproepen om leden van de AfD-ers te vermoorden passen hierbij. Met de retoriek die daarmee gepaard gaat wordt gesproken over de noodzaak van het beschermen van de Duitse democratie en over het stichten van een nieuw volk in Duitsland, terwijl zij steeds laten weten dat de AfD-ers die opkomen voor Duitsland en tegen massa-immigratie zijn, een gevaar vormen voor de democratie.

Of zoals Joschka Fischer van Die Grünen (ex-minister van Buitenlandse Zaken en ex-vicekanselier) zo passend bij dit thema in een interview heeft gezegd: “Duitsland is een probleem omdat de Duitsers harder werken, en gedisciplineerder en begaafder zijn dan de rest van Europa, en dat zal steeds weer tot ongelijkheid leiden. Dat kun je tegengaan door zoveel geld als mogelijk het land uit te krijgen. Waar dat naartoe gaat en waarvoor het wordt gebruikt is niet belangrijk, het mag ook grif verspild worden. Waar het ons om gaat is dat Duitsland het niet heeft en dat daarmee de wereld gered is.” Tegen deze achtergrond moet het beleid gezien worden van de Scholz-regering met betrekking tot de Duitse goedgeefsheid waarbij honderden miljoenen euro’s – € 33.7 miljard in 2023 om precies te zijn – in de hele wereld worden uitgedeeld. Hiertegen hebben we ook de Duitse boeren horen demonstreren.

Kwalijk vindt Maaßen vooral dat teksten als “Duitsland is een vies stuk shit” niet serieus genomen worden en de focus uitsluitend gericht blijft op rechts en hoe gevaarlijk dat is. Maaßen heeft als baas van de inlichtingendienst hiervoor gewaarschuwd maar moest zelf het veld ruimen, en de waarschuwingen werden volledig genegeerd. “We zien wat ze aanrichten en dat er een parallelle samenleving ontstaat waarbij waarheid leugen wordt en leugen waarheid.”

- Het artikel gaat hieronder verder -

Je leest een artikel uit Gezond Verstand #84

In dit nummer onder meer:

‘De CIA als machtigste Amerikaanse instelling
Hongersnood in Gaza en de uittocht naar Egypte
Sterke botsende politieke stromingen in Duitsland
Pepijn van Houwelingen op zoek naar waarheid coronabeleid

In lijn met deze groots opgezette demonstraties die gefinancierd worden door George Soros en de Duitse overheid, is naast de hetze die gaande is tegen de AfD, nu ook Hans-Georg Maaßen zelf onder het vergrootglas bij de inlichtingendienst terechtgekomen vanwege een ander interview dat hij heeft gegeven, waarin hij de AfD verdedigt en uitlegt dat de AfD niets doet of beweert wat betiteld zou kunnen worden als ‘antidemocratisch’. Toch gaan de acties van de overheid door in een poging om de haar onwelgevallige partijen te verbieden. Daaronder valt nu niet alleen de AfD maar ook de door Maaßen opgerichte nieuwe partij Die WerteUnion. Wolfgang Bosbach, een CDU-politicus die bekend staat als gematigd en realistisch, heeft echter gewaarschuwd tegen het zonder meer verbieden van partijen. Nog los van het feit dat het heel erg moeilijk gaat worden om een verbod voor elkaar te krijgen, kan dit een negatieve uitwerking hebben voor de gevestigde partijen.

Het beleid van de linkse ‘stoplichtregering’ gaat hand in hand met de woke ideologie in de zin van het steeds verder buitenspel zetten van ‘rechts’. Ze zijn bezig met het invoeren van nieuwe ‘anti-rechtswetten’, waardoor het hebben van kritiek op de huidige overheid strafbaar zal worden gemaakt en sympathiseren met ‘rechts’ je je baan kan gaan kosten.

Het fenomeen disrespect voor de autochtone bevolking is overigens niet meer alleen in Duitsland gaande. Hetzelfde is te merken in de hele Europese Unie en Noord-Amerika. Het gaat daarbij om de ‘blanke man’ die onderhand in algemene zin verantwoordelijk wordt gehouden voor het vele slechte dat westerse landen in de geschiedenis hebben teweeggebracht. Politieke figuren die mee willen tellen moeten in verband met de wenselijkheden van modieuze linkse gedachtekronkels, voelhorens ontwikkelen om hun uitspraken zo nodig aan te passen. Kanselier Scholz, die enkele maanden geleden nog zei dat illegale migranten het land uit gezet moeten worden, zei onlangs in te gaan zetten op nog meer immigratie.

Ondertussen doet zich de vreemde situatie voor dat mensen niet de straat op gaan om te protesteren tegen het regeringsbeleid, maar dat de regering mensen optrommelt om te demonstreren vóór de regering en dus tegen allen die deze zittende regering het liefst onmiddellijk zien vertrekken, en dat is al heel lang 80% van de bevolking.

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

X


Dit artikel is alleen voor abonnees
Login als abonnee of abonneer je om onbeperkt alle artikelen te lezen.
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.