Scroll Top

Kort nieuws

GV artikel zonder cartoon (uil) (9)
Kort nieuws

Albert van de Ven

Dit artikel is alleen voor abonnees
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Trump wil onderzoek naar Big Farma

Mocht presidentskandidaat Trump de aanstaande Amerikaanse verkiezingen winnen en terugkeren in het Oval Office, dan, zo belooft hij, zal hij een speciale onafhankelijke presidentiële commissie instellen die grondig onderzoek gaat doen naar de erbarmelijke gezondheidstoestand van de Amerikaanse bevolking. Er is in de afgelopen decennia een onverklaarbare en alarmerende groei ontstaan in chronische ziektes en andere gezondheidsproblemen, vooral bij kinderen. Trump vraagt zich af of het ligt aan het voedsel, het milieu waarin we leven, een overdosering van bepaalde medicijnen en/of gifstoffen en chemicaliën in woningen. Te vaak, zo zegt hij, staan organisaties die zich bezighouden met volksgezondheid te dicht bij Big Farma die enorme bedragen binnensleept en inkomsten van groter belang vindt dan mensen. Een discussie over dit onderwerp had volgens hem allang gevoerd moeten zijn; Amerikaanse families hebben daar recht op en als hij de volgende president wordt gaat hij daarmee aan het werk.

Lareb zegt: “Niets aan de hand.” Maar data-analist slaat alarm

Volgens het bijwerkingencentrum Lareb laten internationale studies zien dat er geen verhoogde risico’s zijn voor het verloop van een zwangerschap na een Covid-19-vaccinatie. Ook het vakblad De Verloskundige beweert dat een recente studie laat zien dat de vaccinatie veilig is en er zelfs een beschermend effect van uitgaat. Het EMA-dashboard van data-analist Wouter Aukema toont echter viermaal zoveel zwangerschapsellende sinds de mRNA-prikken. Volgens zijn dashboard veroorzaken de Covid-vaccinaties veel meer bijwerkingen aan het voortplantingssysteem dan alle andere medicijnen, en hij vreest dat er nog ‘heel veel meer’ gaat komen. Hij hoopt dat alle medici een kijkje gaan nemen in zijn dashboard. Het EMA wordt overigens voor 90% gefinancierd door de farmaceutische industrie, voormalig SP-Europarlementariër Dennis de Jong vindt dat de banden tussen het medicijnagentschap en de industrie ‘ongezond nauw’ zijn.

RIVM moffelt oversterfte weg in een doofpot

Het RIVM heeft per 1 juli de baseline en bandbreedte van de normale sterfte aangepast zodat het lijkt alsof er geen sprake is van oversterfte. De baseline is met gemiddeld 3,5% naar boven bijgesteld en de bandbreedte zelfs met 8%, aldus statisticus Herman Steigstra. Hij had deze actie wel verwacht maar is verrast dat het meer is dan hij had voorzien. Medisch adviseur Wendy Mittemeijer merkt op dat er sinds 2021 een aanhoudend hoge sterfte is die met de aanpassing van de baseline en bandbreedte door het RIVM niet tot minder doden leidt. “Het lijkt wel op een doofpot” zegt ze.

Volgens de nieuwste cijfers van het RIVM zal de verwachte sterfte de komende 52 weken maar liefst 4.484 hoger zijn maar door de aanpassingen in de bandbreedte heet dat: ‘niet verhoogd’. Steigstra: “Helaas levert het RIVM er niet de verklaring bij waarop deze prognose is gebaseerd. Slecht weer op komst, dat wel.” Wendy Mittemeijer merkt hierover op dat er elke week nog 300 tot 400 mensen meer doodgaan dan je zou mogen verwachten. “Als ze in een vliegtuig hadden gezeten, zouden we iedere week een herdenking hebben inclusief ernstige gezichtjes, excuses en bloemenkransen met witte lelies.”

- Het artikel gaat hieronder verder -

Het Gezond Verstand Cartoonboek

Het cartoonboek bevat een bonte verzameling van de beste, scherpste, mooiste en meest treffende cartoons uit Gezond Verstand.

Je maakt kennis met de cartoonisten, die je vervolgens meenemen in het creatieproces en stap voor stap laten zien hoe de cartoons tot stand komen. Waar komen de ideeën en inspiratie vandaan? Welke materialen gebruiken ze en wat vinden ze het mooiste en moeilijkste aan hun vak?

Normaal €42,50 voor abonnees €39,50

Onverklaarbare toename kindersterfte in Alberta

In de Canadese provincie Alberta schiet het aantal sterfgevallen onder kinderen omhoog. De organisatie An Injection of Truth besprak onlangs met een groep medische professionals de nieuwste wetenschappelijke data en ontdekte dat de aanvankelijk gestelde toename van kindersterfte niet 350% maar 3.328% bleek te zijn. Deze toename begon nadat in Alberta in 2021 begonnen werd met het toedienen van mRNA-injecties bij kinderen. ‘Onbekende doodsoorzaak’ is een nieuwe categorie bij het registreren van doodsoorzaken. In 2019 stond deze in Alberta op de tiende plaats, in 2020 steeg deze naar de vierde plaats en vanaf 2021 staat deze bovenaan. De Canadese investeerder Kelly Brown deed onderzoek naar de oversterfte in Canada in de leeftijdsgroep 0 tot 44 jaar en schrok zich rot. “Dit is een echte ‘sterfte-tsunami’”, zei hij.

Initiatief voor onderzoek naar vaccinveiligheid

Het medische vakblad New England Journal of Medicine, dat bekend staat als een fanatiek promotor van vaccinaties en nooit kritische artikelen hierover heeft willen plaatsen, heeft een kort artikel gepubliceerd waarin een groep vooraanstaande medische wetenschappers vraagt om financiering voor een onderzoek naar de veiligheid van vaccins. Sinds de massale Covid-19-vaccinatiecampagne is het vertrouwen hierin over de hele breedte gedaald; het publiek lijkt niet meer klakkeloos aan te nemen dat als een vaccin eenmaal goedgekeurd is, het daarmee ook voor iedereen veilig en effectief is.

Volgens cardioloog professor Peter McCullough is de intentie van de schrijvers van dit artikel om het vertrouwen in vaccins te herstellen. Wat volgens hem zou moeten gebeuren is het identificeren en uit de roulatie halen van vaccins die niet veilig zijn voor menselijk gebruik, het ontwikkelen van methoden om de veiligheid te vergroten door bijvoorbeeld het toedienen te beperken door naar de eigenschappen van de patiënt te kijken, het aanzetten van medicijnfabrikanten tot het ontwikkelen van veiliger vaccins en het opzetten van een strategie hoe om te gaan met bijwerkingen. McCullough vraagt zich af waarom juist nu deze vraag opkomt terwijl decennialang is geroepen dat vaccins ‘veilig en effectief’ zijn. Hij vermoedt dat er onder de oppervlakte een oceaan aan zorgen ligt over de bijwerkingen van de vaccinaties.

Oplichtende structuren in bloed

De arts Wilfredo Stokes Baltazar uit Guatemala onderzocht het bloed van een tienjarige jongen die ernstige zenuwaandoeningen, hartritmestoornissen en een longaandoening kreeg nadat hij met het Covid-19-mRNA-‘vaccin’ was geïnjecteerd. Hij ontdekte zeer complexe oplichtende structuren die volgens de arts uit grafeen bestaan die met behulp van het bloed een soort neurale netwerken vormen. Deze bevatten ook hydrogel, een polymeer dat onder andere in wegwerpluiers wordt gebruikt en extreem veel vocht kan opnemen. Hij zegt dat in 2024 de mensen zullen gaan beseffen dat ze het slachtoffer zijn van een genocide die door de eigen overheden is georkestreerd. Die overheden zijn volgens hem in dienst van het WEF dat hij als internationale criminele bende ziet met tentakels in onder andere het WHO en de VN.

- Het artikel gaat hieronder verder -

Doe Gezond Verstand cadeau met 15% korting!

De Gift Card is een leuke manier om Gezond Verstand een kwartaal of een jaar lang cadeau doen. De Gift Card is digitaal verkrijgbaar én als pasje met daarop een unieke code + een feestelijke cadeau-enveloppe.
Abonnees krijgen 15% korting!

Gezond Verstand 6x cadeau doen
Op papier én digitaal
Normaal €24,- voor abonnees €20,-

Gezond Verstand 24x cadeau doen
Op papier én digitaal
Normaal €80,- voor abonnees €70,-

Voormalig CDC-kopstuk erkent onjuistheid vaccinatieplicht

Tijdens een hoorzitting in de Amerikaanse Senaat verklaarde de voormalige directeur van het CDC (Amerikaanse volksgezondheidsorganisatie) dr. Robert Redfield, dat de Covid-19-mRNA-‘vaccins’ nooit verplicht hadden mogen worden. Senator Ron Johnson ondervroeg dr. Redfield over de zorgwekkende ontwikkelingen aangaande bijwerkingen tijdens de vaccinatiecampagne en het gebrek aan transparantie hierover. In de clip van de ondervraging die op X circuleert is een tabel te zien met gegevens over het extreme verschil in schadelijke bijwerkingen tussen veelgebruikte medicijnen en de Covid-vaccins. Dr. Redfield erkent dat al halverwege 2021 binnen de CDC bekend was dat de geïnjecteerde stof veel langer in het lichaam van de ontvanger aanwezig bleef, zich door het lichaam verspreidde en zelfs de bloed-hersenbarrière kon passeren. Binnen de CDC hebben volgens dr. Redfield enkelen de beslissing genomen om te zwijgen over de bijwerkingen om de vaccinatiebereidheid niet te schaden. De grootste fout volgens hem was de vaccinatieplicht, terwijl het voor iedereen een vrije keus had moeten zijn, dit omdat het niet beschermde tegen infecties maar wel veel bijwerkingen had. Ondernemer en onderzoeker in medisch gerelateerde zaken Steve Kirsch (die bovenstaande op zijn substack plaatste) vraagt zich af waar de excuses blijven van de ambtenaren voor hun blinde volgzaamheid, van de CEO’s die de spuiten voor hun werknemers verplichtten en van de directies van universiteiten die studenten uitsluitend toelieten na het nemen van een shot.

Noorse gevestigde media nemen oversterfte serieus

Tot voor kort ontweken de media in Noorwegen berichten over oversterfte, maar nu lijken ze er niet meer omheen te kunnen. De Noorse staatsomroep NRK kwam recentelijk met een bericht over een onderzoek naar de zorgwekkende oversterfte. Onderzoekers constateerden een toename in overlijdens in 2023 in de leeftijdsgroep van 1 tot 39 jaar van zo’n 50%. Officieel tasten de Noorse medische wetenschappers in het duister over de oorzaak. Sommige onderzoekers wijzen op Covid-19 als belangrijkste oorzaak, maar wel met de vermelding dat mensen absoluut niet moeten denken dat het aan de massaal toegediende injecties kan liggen. Het Noorse instituut voor volksgezondheid (FHI, Folkehelseinstituttet) zoekt de oorzaak vooralsnog in de gevolgschade van de maatregelen die tijdens de pandemie werden opgelegd, die de normale sociale omgang met elkaar verstoorden, zoals social distancing.

Het is echter een trend die in alle landen met een hoge vaccinatiegraad te zien is. In 2022 was er in Europa een oversterfte van 408.000 waar in de media vrijwel niet over werd gerept. “Als de mRNA-injecties veilig en effectief zouden zijn geweest zou de oversterfte niet hebben kunnen bestaan”, aldus journalist Peter Sweden die bovenstaande op zijn substack onder de aandacht bracht.

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

X


Dit artikel is alleen voor abonnees
Login als abonnee of abonneer je om onbeperkt alle artikelen te lezen.
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.