Scroll Top

Schoon schip maken met Dick Schoof is onbegonnen werk

GV artikel zonder cartoon (uil) (9)
Schoon schip maken met Dick Schoof is onbegonnen werk

Simon van Gelder

Dertien jaar lang was Mark Rutte de baas in Nederland. Die tijd gebruikte hij om alle topbanen toe te spelen aan zijn meelopers. Zo lopen er inmiddels honderden rond, bekend als ‘tassendragers’. Er zitten veel leeghoofden bij. Maar ze hebben Nederland in een houdgreep, ook na het vertrek van Rutte, aan wie ze zoveel te danken hebben. Zowat alle oppositie is weggevaagd. Rutte glunderde over “een gaaf landje”. Terwijl niemand oplette, ritselde hij miljarden voor zijn militaire vrienden in Kiev. Ze voeren een oorlog waarvoor Rutte de grootste sympathie koestert, zonder oog voor de gevolgen. Hij roept vanaf de zijlijn. Zelf heeft Rutte de dienstplicht niet vervuld. Toch laat Rutte merken: dit is mijn oorlog. Vorig jaar blies hij ineens het kabinet op. Hierna pakte hij de biezen op weg naar een vette baan bij de NATO. Ongetwijfeld beschouwt Rutte zijn promotie naar Brussel als een meesterzet. Hij overschat zichzelf. Er was op 23 juni een enquête onder 6.000 lezers van De Telegraaf. Bijna zes op de tien lezers die reageerden, achten Rutte ongeschikt voor de NATO-functie. Bij de meeste deelnemers is het vertrouwen in Rutte ver te zoeken, zo schrijft De Telegraaf. Zo wordt hem kwalijk genomen dat hij problemen vaak weglacht. Ook zijn zogenaamde geheugenverlies schiet in het verkeerde keelgat bij veel respondenten. Een lezer schreef: “Rutte kan prachtig kletsen. Maar een absolute leider is die man niet. Kijk naar de staat waarin ons land zich bevindt na dertien jaar Rutte!”
Dit artikel is alleen voor abonnees
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Het zou te denken moeten geven. In meerderheid zijn de lezers van de ‘wakkere krant’ gewone Nederlanders met een behoorlijke intuïtie. Hun krant heeft dertien jaar lang met welwillendheid geschreven over Mark Rutte. Maar de lezers bewaren hun afstand. Ze voelen aan dat er iets mis is met de persoonlijkheid van Rutte, al weet niemand er het fijne van. Mark Rutte verstopt zich altijd, hij is gesloten als een oester. Hij heeft met zijn uitdagend gegiechel blijk gegeven van minachting voor Donald Trump tijdens een speech in New York. Dat maakt Rutte ongeloofwaardig als het ‘oliemannetje’ dat zorgt voor verbinding.

Misschien kan Trump zich het tafereeltje nog voor de geest halen na herverkiezing in najaar 2024. Rutte is een man van misprijzende hooghartigheid. Nee, hij heeft geen visie, zei hij uitdagend. Hij voegde er grijzend aan toe: “Voor visie moet je bij de opticien zijn!” Komt deze hoogmoed dan nooit voor de val? Lukt het zijn geestverwanten om het parlementair onderzoek naar het Covid-19-bedrog te laten ontsporen? Zodat Rutte de dans ontspringt en geen billenkoek krijgt voor zijn aandeel in de mondkapjes, de avondklok en de levensgevaarlijke ‘vaccinaties’?

Wat nu gebeurt toont zonneklaar dat over een Nederlandse volksvertegenwoordiging alleen nog maar kan worden gefantaseerd. Er wordt met een nieuw kabinet overgegaan tot de orde van de dag. Alsof er geen voorrang moet worden gegeven aan onderzoek en reinigen van de augiasstal. Hoe kan er serieus werk worden gemaakt van indamming van de illegale massa-immigratie als niet eerst wordt onderzocht welke beloften zijn gedaan door Rutte die beweerde dat het Pact van Marrakesh voor Nederland niet bindend zou zijn? De tegels moeten worden losgewrikt.

- Het artikel gaat hieronder verder -

Doe Gezond Verstand cadeau met 15% korting!

De Gift Card is een leuke manier om Gezond Verstand een kwartaal of een jaar lang cadeau doen. De Gift Card is digitaal verkrijgbaar én als pasje met daarop een unieke code + een feestelijke cadeau-enveloppe.
Abonnees krijgen 15% korting!

Gezond Verstand 6x cadeau doen
Op papier én digitaal
Normaal €24,- voor abonnees €20,-

Gezond Verstand 24x cadeau doen
Op papier én digitaal
Normaal €80,- voor abonnees €70,-

De verbanden moeten zichtbaar worden gemaakt. Rutte is verbonden met de Deep State en zijn opvolger Dick Schoof is Mister Deep State himself. Onlangs kwam naar voren dat Dick Schoof geregeld zijn instructies ophaalt bij het departement voor Homeland Security in Washington. Vervolgens zouden de Amerikaanse instructies zijn doorgegeven aan Rutte, aldus Jeroen Pols. Er moet toch eens duidelijkheid komen over de vraag door wie we eigenlijk geregeerd gaan worden. Honderd jaar geleden schreef de Duitse socioloog Max Weber een helder opstel over ‘de politiek als beroep’. Hij beschreef de eisen waaraan een goed politicus moet voldoen. Hij noemt gedrevenheid, verantwoordelijkheidsgevoel en inschattingsvermogen. Volgens Weber is overtuiging een belangrijke eigenschap. Maar de allerbelangrijkste eis waaraan een politicus moet voldoen is zijn bereidheid verantwoording af te leggen. In de politieke stelsels van de lidstaten van de EU zijn er geen middelen meer, zoals onafhankelijke media, om zoiets af te dwingen.

Rutte mag worden gezien als een perfect voorbeeld van wat het resultaat van dit gemis is geworden. Gesloten oesters praten niet. Met zijn grapjes en handigheidjes, alsmede zijn gecoiffeerde voorkomen, is Rutte erin geslaagd de misleiding jarenlang voort te zetten. Een rivaal als Klaas Dijkhof werd op een zijspoor geplaatst. Een hakkelende verschijning als Sophie Hermans geniet volle steun van Rutte. Deze vrouw is bewonderaar, zegt ze, van Angela Merkel (massa-immigratie) en ook Jacinda Ardern (de WEF-handlanger die in Nieuw-Zeeland een sadistisch Covid-19-regime doorvoerde). Vanzelfsprekend legt Rutte niet uit waarom hij uitgerekend deze kinderlijke ministersdochter zal bevorderen tot vicepremier. Niets wordt nog verantwoord. De vermanende woorden van Max Weber komen nooit ter sprake. Het nieuwe kabinet van Schoof bestaat uit lieden zonder ervaring die in fantasieland verkeren. Al tijdens Rutte IV was lacherige onwetendheid het handelsmerk van ministers als Pia Dijkstra (“ik weet het echt niet”). Besluiten voor Nederland worden genomen in Washington, Brussel en Davos. Hierop wordt geen enkel toezicht nog toegestaan. Behalve FvD concurreren de politieke partijen niet langer, ze zitten allemaal vast in hetzelfde officiële verhaal. Dat bestaat uit ‘postdemocratie’ waarbij ‘de politiek is afgeschaft’. Met hun terechte kritiek op Mark Rutte hebben de lezers van De Telegraaf het topje van een kolossale ijsberg aangeraakt.

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

X


Dit artikel is alleen voor abonnees
Login als abonnee of abonneer je om onbeperkt alle artikelen te lezen.
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.