fbpx
Scroll Top

Reiner Füllmich is een politiek gevangene

GV artikel zonder cartoon (uil) (9)
Reiner Füllmich is een politiek gevangene

Diana Saaman

Reiner Füllmich is een politiek gevangene. Dat blijkt uit een verklaring van Duitse veiligheidsdiensten. Het betreffende interne memo dateert uit augustus 2021 en een klokkenluider is daar vorige maand mee naar buiten gekomen. De verklaring werd onaangekondigd voorgelezen tijdens de negende zittingsdag op 2 april 2024 van het strafproces dat tegen de Duitse Füllmich loopt. Zijn advocaat, dr. Christof Miseré, stelt dat hij het memo persoonlijk van een klokkenluider heeft gekregen. Vermoed wordt dat iemand van het BKA (Bundes-Kriminal-Amt, de federale recherche, red.) het memo heeft gelekt. In het memo staan concrete aanbevelingen en strategieën en er staat ook letterlijk dat Füllmich een bedreiging vormt voor de democratie, en dat alles in het werk moet worden gesteld om hem uit te schakelen. Een compagnon van het Corona Comité, advocaat Marcel Templin, blijkt samen te werken met het Openbaar Ministerie en de veiligheidsdiensten. Mede door dit geheime memo komt de strafzaak tegen coronastrijder Füllmich in een nieuw licht te staan. Hij wordt ervan verdacht donatiegelden te hebben verduisterd, die burgers betaalden om het Corona Comité mogelijk te maken. Voor deze verdenking is tijdens de negen zittingsdagen tot nu toe nog geen bewijs geleverd. Ondertussen zit Füllmich al sinds oktober 2023 vast.
Dit artikel is alleen voor abonnees
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

De Duitse regering heeft hem opgesloten in de zwaarbeveiligde gevangenis van Rosdorf te Göttingen, dus onder een bovengemiddeld streng regime dat in geen enkele verhouding staat tot de aard van de aanklacht tegen hem. Zijn verzoeken tot voorwaardelijke vrijlating zijn, in afwachting van een vonnis, onder het mom van vluchtgevaar systematisch afgewezen.

Reiner Füllmich is een Duitse en Californische advocaat, gespecialiseerd in consumentenbescherming. Hij maakte faam met opmerkelijke overwinningen tegen multinationals als Deutsche Bank en Volkswagen, en ontpopte zich in 2020 als mensenrechtenactivist. Hij werd een leidende figuur in het mondiale verzet tegen de ‘plandemie’. Samen met advocate Viviane Fischer is hij de oprichter van het Corona Onderzoek Comité en de Grand Jury (People’s Tribunal), opgericht om de waarheid over de Covid-crisis en de totalitaire grondslagen ervan te onthullen. De hoorzittingen van meer dan 150 internationale experts, live uitgezonden, hebben eraan bijgedragen om de activiteiten van de hoofdregisseurs van de ‘plandemie’, zoals Anthony Fauci, Bill Gates en Tedros Ghebreyesus (WHO), te achterhalen. Deze activiteiten werden met donaties gefinancierd. De advocaten Marcel Templin en Justus Hoffmann waren betrokken bij de stichting achter het Comité, voor administratieve zaken. Het duo blijkt nu betrokken te zijn bij de val die voor Füllmich is opgezet, aldus Miseré, die Füllmich bijstaat in het strafproces. Het Corona Comité klapte in september 2022 in elkaar door interne strubbelingen. Miseré onthulde op een van de zittingsdagen dat Marcel Templin, voormalig lid van het Corona Comité, samenwerkt met mensen van het BKA. Dat betekent volgens Miseré dat het Corona Comité bewust is geïnfiltreerd.

- Het artikel gaat hieronder verder -

Doe Gezond Verstand cadeau met 15% korting!

De Gift Card is een leuke manier om Gezond Verstand een kwartaal of een jaar lang cadeau doen. De Gift Card is digitaal verkrijgbaar én als pasje met daarop een unieke code + een feestelijke cadeau-enveloppe.
Abonnees krijgen 15% korting!

Gezond Verstand 6x cadeau doen
Op papier én digitaal
Normaal €24,- voor abonnees €20,-

Gezond Verstand 24x cadeau doen
Op papier én digitaal
Normaal €80,- voor abonnees €70,-

Tijdens de strafzitting las Miseré het memo voor, dat de analyse van de Duitse veiligheidsdienst uit 2021 letterlijk weergeeft. Het BKA is beducht voor het door Füllmich gecreëerde platform, dat hem politieke en sociale invloed geeft. Dit is ongewenst want het zou leiden tot burgerlijke onrust en antidemocratische tendensen. Het memo bevat voorts een verwijzing naar de noodzaak om ‘desinformatie’ te bestrijden, waarvan Reiner Füllmich in stilte werd beschuldigd. Het bestrijden van desinformatie is de nieuwe mantra die door westerse regeringen en de Europese Commissie in koor wordt overgenomen. Het rechtvaardigt een verdere uitrol van vrijheidsvernietigende wetten, zoals de DSA (Digital Service Act).

Het BKA stelt dat een aanpak is vereist tegen Füllmich. Tot de aanbevelingen die daarvoor zijn opgetekend behoort onder meer infiltratie in Füllmichs directe werkomgeving om al zijn activiteiten in de gaten te houden, en een aanklacht mogelijk te maken. Ook werkt het BKA aan een verklaring om het mogelijk te maken Füllmich te verbieden een politieke functie te bekleden vanwege antidemocratische activiteiten. Een belangrijk detail in het memo is dat Duitse inlichtingendiensten hebben samengespannen om hem het zwijgen op te leggen, en beslag te leggen op de tegoeden van zijn Corona Comité. Advocaat Miseré concludeert dat de arrestatie van Füllmich ver van tevoren is gepland.

Van de aanvankelijk achttien beschuldigingen tegen Füllmich is er feitelijk één aanklacht ingediend en die is door het OM in december 2023 in behandeling genomen. De aanklacht behelst een verduistering van € 700.000 aan donatiegelden. Füllmich heeft verklaard een deel van de donatiegelden met medeweten van collega mr. Viviane Fischer buiten de bankrekening om te hebben geparkeerd, vanwege bezorgdheid over blokkering van de bankrekening. De donaties zijn ondergebracht in onroerend goed en goud. Hij was van plan het onroerend goed later te verkopen en donatiegelden terug te betalen. Het betreffende aangekochte pand is inmiddels verkocht. Volgens advocaat Miseré is ex-compagnon Marcel Templin erin geslaagd om bij de verkoop van het onroerend goed van Reiner Füllmich een incassovordering te laten voegen door een notaris. De opbrengst van de woningverkoop is rechtstreeks op de rekening van Marcel Templin gestort.

Hierdoor kon Füllmich het Corona Comité niet terugbetalen en bleek een procedure tegen hem gerechtvaardigd. De komende weken zal duidelijk moeten worden of Füllmich inderdaad geld heeft verduisterd, of dat de aanklacht een onderdeel was van het BKA-plan om hem uit te schakelen. In ieder geval zijn tegenstanders erin geslaagd de naam en reputatie van Reiner Füllmich ernstig te beschadigen. In april volgen nog twee zittingsdagen.

Op 5 mei a.s. zal een groep sympathisanten zich bij de gevangenis in Göttingen verzamelen waar Füllmich vastzit. Al ruim duizend mensen hebben zich hiervoor aangemeld. Het is die dag de verjaardag van Füllmich.

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

X


Dit artikel is alleen voor abonnees
Login als abonnee of abonneer je om onbeperkt alle artikelen te lezen.
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.