fbpx
Scroll Top

Kan worden voorkomen dat Rutte ooit terugkeert?

GV artikel zonder cartoon (uil) (9)
Kan worden voorkomen dat Rutte ooit terugkeert?

Simon van Gelder

Bertus, een vroegere collega op kantoor, leeft zuinig. Hij legt geld opzij voor een jaarlijks verblijf in Epe op de Veluwe. In een prettig hotel komen Bertus en zijn Ria tot rust. Keurige kamers, een ontbijtbuffet en een verwarmd zwembad. In 2024 is het voor Bertus afgelopen. Alle honderd kamers van het hotel zijn verhuurd aan het COA, die er massa’s asielzoekers onderbrengt. In één klap is het knusse dorp beroofd van zijn ziel. De middenstand is veel klandizie kwijt. Verdwenen zijn de hotelgasten. Klagen is zinloos, begrijpt Bertus.
Dit artikel is alleen voor abonnees
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Een andere oud-collega belde aan. Theodor, welvarend dankzij een geslaagde loopbaan. Hij is actief binnen de VVD. Meteen bij binnenkomst liet Theodor mij het scherm van zijn ‘smartphone’ zien. Er was een foto van Theodor, op een groen gazon, naast een grijnzende Mark Rutte. De foto illustreerde de fascinatie die Theodor voelt voor ‘Mark’. Misschien omdat ‘Mark’ zoveel macht heeft. Ik moest volgens Theodor niet luisteren naar akelige dingen die worden gezegd. Ik maakte een eind aan het bezoek van Theodor. Er is een wig gedreven in de vroegere kameraadschap. Zoiets is veel mensen overkomen. Sinds Rutte in 2020 het land uitleverde aan de Covid-waanzin.

Valsheid is overal neergedaald. Hieraan is meegewerkt door de reclamesector, waarin miljarden omgaan. Er is een vals beeld geschapen, dat dagelijks wordt herhaald in honderden reclameboodschappen. Hierin zijn mannen gedegradeerd tot sukkelige en onverzorgde types met een blank, Nederlands voorkomen. Daar tegenover worden kwieke ‘nieuwe Nederlanders’ geplaatst, die baden in weelde, terwijl ze zwelgen in frisdranken, snoepgoed en hamburgers. Ze verplaatsen zich in kostbare automobielen van de laatste snit. Zó oogt de fantasiewereld van de reclame, die een opdracht uitvoert van grote adverteerders. Die achtergrond blijft onvermeld in Adformatie, het lijfblad van de reclamemensen. Die begrijpen allang dat ze het spel moeten meespelen. Het gevolg is dat een niet-bestaande realiteit in het collectief bewustzijn wordt omgevormd tot de nieuwe waarheid.

De schijnwereld van de reclame heeft altijd gelijk. De denkbeelden van Rutte en zijn meelopers worden aangeprezen als de enig juiste. Wetgeving is in de maak om de nieuwe waarheid te verankeren. Het kabinet-Rutte werkt aan wetgeving om bepaalde partijen te verbieden. De democratie wordt gewurgd. Rutte berooft zijn land van elke eigen verantwoordelijkheid. Buitenlandse machten nemen alle beslissingen. Voorbeeld: over de waarde van het Nederlandse geld heeft De Nederlandsche Bank niets meer te zeggen. Binnenkomers uit alle uithoeken van de wereld mogen meteen na aankomst op Schiphol profiteren van de welvaart. Tegenprestaties worden niet verwacht. Woningen gaan met voorrang naar nieuwkomers. Huizen zijn schaars en onbetaalbaar. De autochtone bevolking beperkt zich tot gemopper. Rutte haalt zijn schouders op.

- Het artikel gaat hieronder verder -

Doe Gezond Verstand cadeau met 15% korting!

De Gift Card is een leuke manier om Gezond Verstand een kwartaal of een jaar lang cadeau doen. De Gift Card is digitaal verkrijgbaar én als pasje met daarop een unieke code + een feestelijke cadeau-enveloppe.
Abonnees krijgen 15% korting!

Gezond Verstand 6x cadeau doen
Op papier én digitaal
Normaal €24,- voor abonnees €20,-

Gezond Verstand 24x cadeau doen
Op papier én digitaal
Normaal €80,- voor abonnees €70,-

Nu zijn afscheid van Nederland nabij is, verdient Rutte een pittig zwartboek. De lijst van wandaden is lang. Zoals zijn leugens over het Verdrag van Marrakesh, dat volgens Rutte ‘niet-verplichtend’ zou zijn. In werkelijkheid is het de geforceerde dijkdoorbraak waarmee massa-immigratie en omvolking mogelijk zijn gemaakt. Een andere zwarte bladzijde betreft de bewering van Rutte dat de situatie in Oekraïne ‘de oorlog van ons allen’ zou zijn. Rutte heeft zijn land verlaagd tot proeftuin voor de grillen van de wereldelite. Het digitale geld en de totale controle zijn er hoekstenen van. Sleutelwoorden zijn gezichtsherkenning en het opsluiten van mensen in zogenaamde 15-minuten-steden. De belastingen zijn explosief gestegen, grote bedrijven keren Nederland de rug toe of gaan failliet. Op belangrijkste bestuursposten zijn vrienden van Rutte geplaatst. Het complete EU-beleid wordt bepaald door Rutte in zijn eentje. Dat Rutte door zijn falen in de Toeslagenaffaire medeschuldig is aan veel menselijk leed telt niet mee.

Hoe nu verder? Worden we werkelijk van Rutte verlost? Een eerste onzekerheid vormen de Amerikaanse verkiezingen over een half jaar. De kans is groot dat Trump gaat winnen. Trump heeft ideeën over het conflict in Oekraïne. Die staan haaks op de roekeloze denkbeelden van Rutte. Misschien verliest hij zijn baan bij de NAVO. Mogelijk denkt Rutte nu al over een rentrée in Nederland. Bij de ‘linkse kerk’ zal hij welkom zijn. Een andere bananenschil is de lichtheid van Rutte. Zijn deskundigheid bestaat uit leugens en verdwijntrucs. Daarmee zal hij het niet ver schoppen in de wereld van bommen en granaten. Een imposante verschijning op het wereldtoneel schuilt niet in hem. Hij is geen grote redenaar. Kan hij bij de NAVO doorgaan met verstoppertje spelen over zijn privéleven? Hoe sterk zal Rutte zijn wanneer advocaten zullen trachten hem aan te spreken op zijn rol in het Covid-schandaal?

Er dient duidelijkheid te komen over de mensen aan wie Rutte zijn loopbaan te danken heeft. Ze hebben in hem een overijverige uitvoerder gevonden. De schade die is aangericht, is niet te overzien. Pas als het verborgen netwerk zichtbaar is gemaakt, kan worden voorkomen dat een tweede Rutte zich aandient. Het land is niet gebaat bij een lichtgewicht als Yeşilgöz met haar goedkope gescheld. Ze maakte de FvD uit voor ‘onwelriekende reuzel’. Ze schreef enkele dagen geleden dat de democratie wordt bedreigd door mensen met kritiek op het beleid. De andere oogappel van Rutte is oud-minister Edith Schippers, die in de top van chemiebedrijf DSM werd geparachuteerd. Met deze benoeming sneed DSM (inmiddels naar een Zwitsers bedrijf verkocht) zich lelijk in de vingers. Het pensioenfonds van DSM was in zwaar weer geraakt, de manier waarop Schippers sneed in de pensioenen zette veel kwaad bloed. Ze mocht vertrekken bij DSM. Desondanks poseren Rutte en Schippers als paar op de foto in De Telegraaf. Maar die prent maakt van haar niet een nieuwe minister-president. Het is hoog tijd dat een profiel wordt opgesteld. Aan welke eisen moet de nieuwe Baas voldoen? Dit is een uitgelezen kans voor BBB en PVV (bewijs van democratische gezindheid). Misschien moet FvD (creatieve vernieuwer) ook meewerken aan het profiel. Zo kan de pas voor een tweede Rutte worden afgesneden.

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

X


Dit artikel is alleen voor abonnees
Login als abonnee of abonneer je om onbeperkt alle artikelen te lezen.
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.