fbpx
Scroll Top

mRNA-injecties voor dieren

88 mRNA injecties voor dieren
mRNA-injecties voor dieren

Suzanne van Eijck

In 2022 keurde het USDA (United States Department of Agriculture) het gebruik goed van Sequivity, een op mRNA gebaseerd ‘vaccin’, ontwikkeld door Merck Animal Health. Sinds kort is dit ‘vaccin’ commercieel verkrijgbaar, wat een belangrijke ontwikkeling in de varkensvleesindustrie markeert. Met deze toegankelijkheid bestaat de mogelijkheid dat varkens in de vleesindustrie vanaf dit moment met dit ‘vaccin’ kunnen worden behandeld. Dit betekent dat het varkensvlees voor dagelijkse consumptie mogelijk mRNA-‘vaccins’ bevat, zonder dat men het weet. Dit product is zo snel ontwikkeld en op de markt gekomen, dat het onmogelijk is dat hier degelijk betrouwbaar onderzoek naar is gedaan. Deze experimentele genetische manipulatie van voedsel is een zorgwekkende nieuwe trend op het gebied van de voedseltechnologie.
Dit artikel is alleen voor abonnees
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

In meerdere landen is men bezig om veronderstelde ‘vaccins’ op basis van mRNA te testen. In Frankrijk is vanaf 2021 de eerste campagne met toepassing van deze technologie op eenden van start gegaan. Inmiddels hebben 21 miljoen eenden een volledige dosis ontvangen, wat betekent dat deze vogels twee tot drie keer zijn geprikt. Voor veehouders met meer dan 250 eenden is het verplicht om deze te injecteren. De Franse staat dekt dit jaar 85% van de kosten van deze campagne. Dit laat zien dat er een grootschalige lobby van de Franse staat achter deze vaccinatiezwendel plaatsvindt.

Ook in Nederland is men bezig mRNA-technologie te testen op dieren die bestemd zijn voor consumptie. Op twee boerderijen, in Overijssel en Flevoland, worden kuikens gevaccineerd tegen vogelgriep met een ‘vaccin’ op basis van mRNA-technologie. Het gaat om een eerste veldproef met in totaal 1.800 kippen, in opdracht van het ministerie van LNV, uitgevoerd door Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht en Royal GD (gezondheidsdienst voor dieren). Er wordt op dit moment een veldproef met twee ‘vaccins’ uitgevoerd. De test loopt tot eind 2025 en halverwege volgend jaar worden de eerste ‘uitslagen’ verwacht. Deze zogenaamde vaccins zijn van dezelfde experimentele technologie die ook gebruikt is bij coronaprikken als AstraZeneca en Johnson & Johnson. Microbioloog Fuller van de Universiteit van Washington zegt dat mRNA-technologie snel ontwikkeld kan worden. “RNA-vaccins kunnen zeer snel worden ontworpen – je hebt alleen de genetische sequentie nodig van de nieuwe variant die ontstaat, en binnen enkele weken kun je een ‘vaccin’ hebben dat al in diermodellen is getest.”

88 mRNA injecties voor dieren

Deze middelen hoeven tegenwoordig niet alleen maar via injecties toegediend te worden; mRNA-‘vaccins’ kunnen nu ook oraal aan vee worden gegeven. Het mRNA in deze ‘vaccins’ wordt in microscopische partikels vervoerd, die niet stukgaan door de zuurgraad van de maag. Op deze manier kunnen ze aan het lichaam worden afgeleverd zonder dat het RNA binnenin deze partikels wordt aangetast. Men zou zich voor kunnen stellen dat als het dier eerst zo’n ‘vaccin’ toegediend krijgt, en daarna opgegeten wordt, deze deeltjes nog steeds in het lichaam van het dier kunnen rondzwerven, en dat iemand die het vlees van dit dier nuttigt deze partikels op die manier ook in het lichaam opneemt.

Er is een gebrek aan langetermijnstudies over de mogelijke gevaren voor de gezondheid van consumenten als gevolg van deze mRNA-experimenten. Behalve dat, bestaat er ook nog geen verplichte etikettering die vermeldt of vleesproducten onderhevig zijn geweest aan mRNA-technologie.

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

X


Dit artikel is alleen voor abonnees
Login als abonnee of abonneer je om onbeperkt alle artikelen te lezen.
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.