Scroll Top

Lavrov VN-Veiligheidsraad-toespraak over Oekraïne

GV artikel zonder cartoon (uil) (9)
Lavrov VN-Veiligheidsraad-toespraak over Oekraïne

Albert van de Ven

De minister van Buitenlandse Zaken van Rusland, Sergei Lavrov, hield op 22 januari jl. een toespraak voor de VN-Veiligheidsraad, waarin hij belangrijke details aan de orde stelde met betrekking tot de oorlog in Oekraïne. Hij maakte duidelijk dat Washington, als aanvoerder van het Westen, geen twijfel heeft laten bestaan over het feit dat het een oorlog tegen Rusland voert zonder eigen manschappen daarvoor te hoeven inzetten. Het vuile werk wordt door de Oekraïners – met hulp van enkele buitenlandse huurlingen – uitgevoerd. De Amerikaanse president Biden noemde deze situatie zelfs een ‘grote investering’.

Dit artikel is alleen voor abonnees
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Lavrov maakte duidelijk dat 90% van het militaire budget dat de VS aan het regime in Kiev toekent in de VS blijft, en wordt gebruikt om de Amerikaanse defensiesector te upgraden. Het verouderde materieel gaat naar Oekraïne. Ditzelfde geldt voor de andere landen die wapens en munitie naar het land sturen en de daarmee ontstane tekorten aanvullen vanuit de Amerikaanse wapenindustrie. Intussen zijn grote fabrieken (waaronder lithium-fabrieken) in Oekraïne verkocht aan Amerikaanse bedrijven en hebben aan Soros gelieerde entiteiten ‘zwarte grond’ (zeer vruchtbare grond) in handen gekregen om afval van Westerse chemische fabrieken in te begraven. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, heeft zelfs benadrukt dat de voortdurende hulp aan Oekraïne nieuwe banen in de VS creëert, alsof het om een lucratief zakenproject gaat.

Zich richtend tot de Europeanen, roept Lavrov hen op zich te realiseren dat Washington met hulp van Zelensky niet alleen een oorlog voert tegen Rusland, maar ook tegen Europa, met als doel de EU als economische rivaal sterk te verzwakken. De ‘handelaars in de dood’, die wapens aan het Zelensky-regime leveren, zoals clustermunitie en granaten met verarmd uranium, laat het volledig koud dat daarmee tientallen burgers worden gedood, zoals recentelijk in woonwijken in Belgorod en markten en winkels in Donetsk. Dit roept, aldus Lavrov, herinneringen op aan de gruwelijke bombardementen op Dresden, die in 1945 door de geallieerden – zonder enige militaire noodzaak – zijn uitgevoerd, en korter geleden de vernietiging van Mosul in Irak en Raqqa in Syrië.

Inmiddels is het ook geen geheim meer dat het roekeloze volpompen van Oekraïne met wapens de illegale wapenhandel dient. Een groot gedeelte van de wapens wordt direct na levering op de zwarte mark aangeboden en deze kunnen eenvoudig via het ‘darknet’ worden besteld. Een voorbeeld zijn de Amerikaanse M16-geweren, die inmiddels in grote aantallen hun weg hebben gevonden naar Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika, om de toch al instabiele regio’s aldaar nog verder te destabiliseren. In een recent rapport van het Pentagon wordt erkend dat er voor minstens $ 1 miljard aan wapens niet bij de Oekraïense strijdkrachten is terechtgekomen.

- Het artikel gaat hieronder verder -

Je leest een artikel uit Gezond Verstand #82

In dit nummer onder meer:

CO2-reductie leidt naar de middeleeuwen
EU-AI-wet, instrument censuur en controle
Verkiezingen Taiwan geen anti-China-resultaat
Vals onderzoek creëert voorgeschreven werkelijkheid
Verslagen stuurloos Oekraïne vecht door

Lavrov merkt op dat op het hoogste niveau van de Amerikaanse regering wordt beweerd dat Rusland na Oekraïne Polen, de Baltische staten en Finland zal aanvallen, dit om het Congres en de Europese parlementen ervan te overtuigen dat de oorlog eindeloos gesteund moet blijven worden. Zij weten echter dat wanneer Rusland met de Speciale Militaire Operatie stopt, het regime in Kiev, nadat het zijn wonden heeft gelikt, de pogingen zal hervatten om de eeuwenoude Russische culturele, historische en religieuze identiteit die in dit land bestaat, te vernietigen. Het Zelensky-regime zou dan doorgaan met het promoten van hetzelfde rabiate misantropische nationalisme waar de meerderheid van de Oekraïense bevolking niets mee heeft. Daarbij blijven ze de nazi-collaborateurs in de Tweede Wereldoorlog (o.a. Stephan Bandera) verheerlijken, die verantwoordelijk waren voor de uitroeiing van Joden, Roma, Russen, Polen en Oekraïners. Het collectieve Westen zal, volgens Lavrov, blijven wegkijken, zoals het dat nu ook doet bij de marteldood in een Oekraïense gevangenis van de Amerikaanse journalist Gonzalo Lira, die o.a. kritische artikelen schreef over Zelensky. De valsheid en lafheid van Zelensky’s beschermheren wordt geïllustreerd door de ‘verachtelijke enscenering’ van de misdaad in Bucha, in april 2022, waarbij de schuld van burgerdoden bij Rusland werd gelegd, terwijl het Russische leger daar al enige dagen vóór de misdaad vertrokken was.

Lavrov stelt dat de Oekraïners geen belang hadden bij deze oorlog. “De belangen die spelen zijn die van de Angelsaksen, hun handlangers en de criminele, verrotte bovenlaag van Kiev, met medeverantwoordelijkheid van het Westen. Zij zijn bang dat ze na het beëindigen van de oorlog zullen worden weggevaagd. Samen saboteerden zij de Minsk-akkoorden en vernietigden de kans op vrede in april 2022, toen de VS en het VK Kiev verboden een vredesakkoord te sluiten met Rusland. En vandaag de dag willen zij nog steeds geen vrede.”

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

X


Dit artikel is alleen voor abonnees
Login als abonnee of abonneer je om onbeperkt alle artikelen te lezen.
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.