Scroll Top

Krijgszuchtige freule Ollongren helpt bij de ondergang van D66

GV artikel zonder cartoon (uil) (9)
Krijgszuchtige freule Ollongren helpt bij de ondergang van D66

Simon van Gelder

Dertig jaar geleden begonnen de Haagse politici met de gerichte afbraak van het Nederlandse leger. Bijna iedereen die er werkzaam was, mocht opkrassen en als dat niet beviel, mocht je misschien solliciteren naar de eigen functie. Rond de Nederlandse legerplaatsen raakten honderden gezinnen ontworteld. In één klap was het aanzien van Defensie als betrouwbare werkgever vernield. Niemand had nog zin in een baan als beroepsmilitair. Voor een vriendenprijsje deed Nederland al zijn tanks van de hand. Het Nederlandse leger werd ondergebracht in de Duitse Bundeswehr. Het kan allemaal nog erger als D66 zijn zin krijgt, dan wordt alles ondergebracht in een Europees leger.
Dit artikel is alleen voor abonnees
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Toevallig is D66 de partij van de huidige minister van Defensie. Dat is de Zweeds-Nederlandse freule Kajsa Ollongren (geb. 1967). D66 heeft tegenwoordig alle bezwaren tegen oorlog laten varen. Zo vraagt D66-kopstuk Ingrid Thijssen (bazin van VNO-NCW) om overstap naar een oorlogseconomie. Onlangs beweerde Ollongren dat de Nederlandse pensioenfondsen niet genoeg investeren in de wapenindustrie. De freule koestert warme gevoelens voor Zelenski in Kiev, bij wie ze op bezoek gaat, rondreizend in de regerings-Boeing-737 of de luxe Gulfstream IV Private Jet van Defensie. Ze bevestigt de steun die Rutte namens Nederland had toegezegd aan de leider in Kiev.

In oktober 2023 vloog ze naar Warschau. Daar zei ze tegen het Warsaw Security Forum dat steun aan Oekraïne “een heel goedkope manier is om te voorkomen dat Rusland met zijn regime een bedreiging kan vormen voor de NAVO”. Hier sprak de bazin van het meest mannelijke ministerie in Den Haag. Net als Rutte herhaalt ze haar onvoorwaardelijke steun aan het regime in Kiev. Niemand weet welke beloftes ze doet. Haar verbale stoerheid berust allerminst op steun van het Nederlandse volk. Toen in juni 2023 een Kamerdebat was gepland over de levering van Patriot-raketten en F16-straaljagers voor Zelenski, meldde zij zich ziek. Ze kocht 134 elektrische bestelbusjes, zodat haar soldaten kunnen meewerken aan bestrijding van de klimaatverandering. Als deelnemer aan een NAVO-topberaad laat ze zich fotograferen in vakantie-outfit, met korte mouwen, de armen ontbloot.

In april 2024 vervulde Ollongren een spreekbeurt bij Minerva in Leiden, de elitaire studentensociëteit. Ze riep uit: “Haal de Soldaat van Oranje in jezelf naar boven!” Haar kennelijke bedoeling was goodwill te kweken voor het militaire bedrijf, ze appelleert aan gevoelens van vaderlandsliefde. Ze zei in april 2024 dat de hele Nederlandse samenleving zich moet voorbereiden op een grootschalig militair conflict. Intussen is ze op zoek naar nieuwe onderofficieren. Na tientallen jaren verslonzing hebben politici plotseling sympathie voor de verdediging van hun land.

Dit komt na een lange periode waarop D66 zijn stempel heeft gedrukt: afbraak van de landsgrenzen, gevolgd door een roekeloze massa-immigratie van kansloze figuren die botsen op de levenssfeer in Nederland. En dan het verhaal van de Soldaat van Oranje waarmee Ollongren bij Minerva kwam aanzetten. Die was in werkelijkheid geen voorbeeldfiguur. Hij was voormalig Minerva-student die na zijn vlucht niet terugkeerde naar het bezette Nederland. Het lukte deze soldaat om adjudant te worden van de eveneens gevluchte koningin Wilhelmina. Helaas kwam weinig daadkracht uit de Londense regering, zoals onderzocht door Gerard Aalders in Oranje Zwartboek.

- Het artikel gaat hieronder verder -

Het Gezond Verstand Cartoonboek

Het cartoonboek bevat een bonte verzameling van de beste, scherpste, mooiste en meest treffende cartoons uit Gezond Verstand.

Je maakt kennis met de cartoonisten, die je vervolgens meenemen in het creatieproces en stap voor stap laten zien hoe de cartoons tot stand komen. Waar komen de ideeën en inspiratie vandaan? Welke materialen gebruiken ze en wat vinden ze het mooiste en moeilijkste aan hun vak?

Normaal €42,50 voor abonnees €39,50

Ollongren heeft zich verstrikt in haar mallotigheid. Ze is het symbool van de afgang van D66. De magie van deze partij is in 2024 uitgewerkt. In 1966 bestormden Hans Gruyters en Hans van Mierlo het politieke toneel met hun nieuwe boodschap. Deze werd door reclamejongens op schrift gesteld. De boodschap was blablabla, neergepend door reclamejongens uit Amsterdam. Het verhaal kwam erop neer dat de confessionele partijen moesten ophoepelen, religie had niets meer te zoeken in de arena van het parlement. Die boodschap trof doel in een periode van massaal geloofsafval (de leegloop van de kerken).

Het toverwoord van D66 was ‘pragmatisch’. Met een pragmatische aanpak moesten alle politieke kwesties worden bezien. Dit moest worden aangevuld met referendums. Elke ideologie moest verdwijnen. Ook het koningshuis moest worden opgedoekt. Dit was het hele verhaal van D66. Gewoon bedrog. De kiezers liepen weg. Twee pogingen om D66 op te heffen leden schipbreuk. D66 was snel verworden tot een levenloos karkas, een prooi die zich zonder weerstand liet overnemen door NAVO-gezinde lieden. Onder hen Brinkhorst (de schoonvader van Constantijn), die meewerkte aan de verbouwing van D66 tot filiaal van de royals van Oranje. De sympathie van Beatrix voor D66 is bekend, die is beschreven in NRC Handelsblad. Vandaar dat Beatrix dikke maatjes is met Kajsa Ollongren. Intussen is D66 de band met de samenleving kwijt. Terwijl Ollongren voortreist in een Gulfstream business jet, tuimelt ze namens D66 in een vacuüm dat ze zelf heeft geschapen.

Voordat ze de overstap maakte naar het ministerie van Oorlog, was Ollongren in functie als minister van Binnenlandse Zaken. Ze gebruikte haar positie om de mogelijkheid van referendums de nek om te draaien. Ze misbruikte de regels voor het stemmen per brief, door na te laten dat een extreem korte deadline gold voor het inleveren van de stemmen. Ze kwam aanzetten met het PAW, Programma Aardgasvrije Wijken, dat op niets uitliep. Ze bemoeide zich ook met het leven op de Antillen. Ze wilde maatregelen om de Antillianen minder lang te laten douchen. Ook verlangde ze dat de eilandbewoners hun airco zouden uitzetten. Voor Ollongren zelf gelden andere regels.

Ze houdt vast aan haar wens jaarlijks minstens een maandlang vakantie te vieren in Zweden, haar tweede thuisland. In Nederland, haar eerste thuisland, mag ze zich freule noemen omdat haar vader, de sterrenkundige Alexander Ollongren, in het jaar 2002 werd toegelaten tot de Nederlandse adelstand. Deze bestaat uit 325 families met totaal 10.000 personen. Ondanks haar gebrek aan aantoonbare prestaties, was ze jarenlang de ijzige vicepremier van Nederland. Samen met Annemarie Jorritsma (VVD) werd ze informateur voor het kabinet Rutte-4. Dit kabinet, met Sigrid Kaag als verafschuwd boegbeeld, bleek de nagel aan de doodskist van D66. Er bestaat geen kans dat D66 terugkeert in een nieuw kabinet.

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

X


Dit artikel is alleen voor abonnees
Login als abonnee of abonneer je om onbeperkt alle artikelen te lezen.
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.