fbpx
Scroll Top

Jetten die met ‘verduurzaming’ de middenklasse hardhandig grijpt

GV artikel zonder cartoon (uil) (9)
Jetten die met ‘verduurzaming’ de middenklasse hardhandig grijpt

Simon van Gelder

In januari 2022 begon Rob Jetten (1987) als minister voor Klimaat en Energie. Vanaf de eerste dag maakte hij zich schuldig aan groot onrecht door zijn steun aan de ellendige avondklok en de risicovolle ‘spuitjes’. Hij is verbluffend zwak gebleken als minister. Rob gaat akkoord met de schadelijke massa-immigratie die alom wordt afgewezen. Hij onderwerpt zich aan de Groene Agenda van de despoten in Brussel. Met volle teugen geniet hij van vliegreisjes naar verre werelddelen. Er is altijd ergens wel een leuk congresje aan de gang. “Ga zelf ook minder vliegen!”, werd hem eens door Geert Wilders toegesnauwd.
Dit artikel is alleen voor abonnees
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Op internet schrijft hij over de opwindende relatie met zijn nieuwste vriend, de 26-jarige Nicolas, een topsporter die uit Argentinië komt. Na terugkeer in Den Haag paradeert Rob in kekke kostuums. Hij is de eeuwige jongeman. Hij is een sprekende etalagepop met zijn bewering dat kernenergie niet kan worden gebruikt voor het verwarmen van woningen. Ook zei hij: “Stikstof is een stofje dat, als je er teveel van hebt, ervoor zorgt dat de natuur eigenlijk een verstikkende deken over zich heen krijgt en daardoor sterft de natuur langzaam”. Hij is onnozel. Hij werd gehoond als ‘het enige minderjarige kind van het kabinet-Rutte’. Toch mocht hij in drie jaar uitgroeien tot Nederlands grootste verkwister van belastinggeld.

Hij kreeg van de Tweede Kamer de som van 28 miljard ter bestrijding van de opwarming van de aarde. Die goedkeuring kwam in 2022, precies op de dag voor het begin van het zomerverlof. Kamerleden hadden haast, alsof ze vreesden hun vakantievliegtuig te missen. De Kamerleden hadden niet in de gaten dat de miljarden voor Jetten weggegooid geld zijn. Ze zullen de opwarming omlaag brengen met hooguit 0,00006 graden Celsius, vergeleken met de situatie voordat het grote afkoelen vanwege een nieuwe ijstijd kan beginnen. De zogenaamde ‘klimaatdoelen’ zijn gebakken lucht. Er is geen wetenschappelijke basis voor de ‘eco-sinterklazerij’. Dit bedrog raakt ontmaskerd. Wie zo onverstandig was een zonnepaneel op het dak te zetten, is duurder uit dan zijn buurman die de overheid niet geloofde en daarom heeft afgezien van zo’n ding. Het vertrouwen in Jetten gaat in rook op. Dat geldt ook voor het hele D66, zijn partij, die op weg is naar de ondergang. De bevolking wil worden verlost van een ongeloofwaardige minister die zijn vakantie vierde in het homo-vijandige Iran. Jettens ‘kakkerige arrogantie’ (term van Wilders) is doorgeprikt. In 2024 geeft Shell weer vol gas aan olie en gas. Daarvan zijn voor eeuwen voldoende reserves.

Meteen na zijn aantreden in 2022 liet Jetten weten dat burgers in Nederland de thermostaat moeten verlagen tot 19 graden. Van deze oekaze werden de Haagse ministeries vrijgesteld. Vervolgens beweerde Jetten dat de Nederlandse bakkers voortaan hun brood op 120 graden moeten bakken, in plaats van 220 zoals nodig. Ook onthulde Jetten plannen voor de bouw van honderden windturbines in de Noordzee. Deze plannen worden momenteel uitgevoerd, met afzichtelijke windturbines die net zo hoog zijn als de Eiffeltoren. Ze leiden tot verwoesting van de visstand en het ecosysteem op zee. Protesten zijn vergeefs. Een waslijst van projecten voor energiebesparingen werd in 2022 door Jetten afgekondigd. De maatregelen beschadigen het bedrijfsleven.

- Het artikel gaat hieronder verder -

Doe Gezond Verstand cadeau met 15% korting!

De Gift Card is een leuke manier om Gezond Verstand een kwartaal of een jaar lang cadeau doen. De Gift Card is digitaal verkrijgbaar én als pasje met daarop een unieke code + een feestelijke cadeau-enveloppe.
Abonnees krijgen 15% korting!

Gezond Verstand 6x cadeau doen
Op papier én digitaal
Normaal €24,- voor abonnees €20,-

Gezond Verstand 24x cadeau doen
Op papier én digitaal
Normaal €80,- voor abonnees €70,-

Voor het in het gareel houden van ondernemers kan Jetten terugvallen op zijn partijgenote Ingrid Thijsen, die cheffin is van de ondernemersclub VNO-NCW. Een bijkomstigheid is dat deze dame zich uitspreekt voor het optuigen van een ‘oorlogseconomie’ om Rusland op de knieën te krijgen. Zo moeten ondernemers gedetailleerd aan de overheid melden waaraan zij energie besteden, alle werknemers worden op de voet gevolgd. Supermarkten registreren de CO2-uitstoot van hun klanten, dat wordt allemaal centraal bijgehouden. Het energiebeleid van Jetten is een vangnet van controle waarin alles en iedereen verstrikt raakt.

Op last van Jetten is de kolencentrale Hemweg in Amsterdam gesloten. Dat bleek een foutje, de centrale is weer open. Trots als een pauw poseerde Jetten tegen de achtergrond van de centrale die hij de nek wilde omdraaien, met honderden ontslagen als gevolg. Voor het gebouw van de centrale was een poster van D66 te zien, met de tekst ‘wij halen hem weg’. Daarmee werd Jetten helaas niet bedoeld. In China zijn duizend nieuwe kolencentrales in aanbouw. Bij de Chinese overheid moet niemand komen aanzetten met verhalen over dreigende uitputting van fossiele brandstoffen. In Nederland wordt de bevolking aangepraat dat je pas fatsoenlijk bent indien je alleen maar overdag de wasmachine laat draaien en het opladen van de auto beperkt tot de middaguren. Er zijn mensen die dromen dat ze het klimaat helpen door het aantal computers in hun woning terug te brengen van twee tot één. Het kweken van ‘gutmenschen’ werkt de idiotisering in de hand. Daarmee wordt getracht de tegenstand tegen het ‘klimaatbeleid’ te breken. Het moet verborgen blijven dat het ‘klimaatbeleid’ neerkomt op overheveling van macht en geld naar de kleine bovenlaag. Van 2020 tot 2022 was Jetten verbonden aan de Trilateral Commission van de Rockefellers. De toegang van Rob Jetten uit Veghel tot de wereldelite was daarmee verzekerd. Het is zijn best bewaarde geheim.

Het geval-Jetten onthult de manier waarop de lichtgewichten promotie maken. Jetten beschikte over weinig werkervaring. Na drie jaar te hebben gewerkt bij de Zwolse vestiging van ProRail, dook hij op in de gemeenteraad van Nijmegen, waar hij meteen fractievoorzitter van D66 werd. Even later was hij Kamerlid en vervolgens minister. Volgens het vrouwenblad Linda lijdt Jetten aan hartritmestoornissen. Er is een pacemaker geïmplanteerd in zijn borstkas. Dat feit wist Rob maandenlang voor partner Sjoerd te verbergen, die na ontdekking van dit geheim, de relatie verbrak. De loopbaan van Jetten is geplaveid met oneerlijke gedragingen. Het is jammer dat Jetten, zoals hijzelf aangeeft, “zelf niet bidt tot God”.

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

X


Dit artikel is alleen voor abonnees
Login als abonnee of abonneer je om onbeperkt alle artikelen te lezen.
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.