Scroll Top

Westen steunt in feite genocide Gazastrook

GV artikel zonder cartoon (uil) (9)
Westen steunt in feite genocide Gazastrook

Rosalie Langenberg

De Brits-Palestijnse chirurg, dr. Ghassan Abu Sitta, die aan het begin van de Israëlische vergeldingsaanval in het ziekenhuis van Al Shifa talloze operaties uitvoerde, bij meestal vrouwen en kinderen, werd in april van dit jaar de toegang tot Duitsland ontzegd. Hij was als de onofficiële woordvoerder van Palestijnse artsen, uitgenodigd om te komen spreken op het Palestina Congres in Berlijn. Hij zou getuigen over de toestanden in de ziekenhuizen in Gaza, waar bijvoorbeeld operaties op de vloer plaatsvinden en wondhechtingen en amputaties noodgedwongen zonder anesthesie worden uitgevoerd. Ook een virtuele aanwezigheid bij het Congres via een beeldscherm werd niet toegestaan. De ontzegging had een Schengenbreed effect, waardoor hem recent tevens de toegang werd ontzegd tot Nederland, waar hij ook over Gaza zou spreken. De Nederlandse regering maakte duidelijk dat zij ook los van de Schengenbeperking achter dit verbod stond. Abu Sitta heeft tegen het verbod een rechtszaak aangespannen in Duitsland en deze onlangs gewonnen.
Dit artikel is alleen voor abonnees
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Dit voorbeeld laat duidelijk zien hoe de westerse politiek en in het verlengde daarvan de media, er alles aan doen om de details van wat zich afspeelt in Gaza, voor het grote publiek geheim te houden. Ondanks die vele pogingen begint de publieke opinie te draaien – de steun voor Israël neemt steeds verder af. Daarbij heeft de genocide in Gaza een nieuw dieptepunt bereikt, met meer geweld dan ooit.

Cijfers over het aantal slachtoffers worden niet meer bijgehouden. Functionarissen die dit bijhielden zijn dood. Het geweld is van dien aard dat lichamen niet meer kunnen worden geïdentificeerd, artsen niet meer kunnen reizen en er bijna geen operationele ziekenhuizen meer zijn. Het lijkt erop dat de waarschuwingen vanuit het Westen om Rafah niet aan te vallen, een afleidingsmanoeuvre waren om medeplichtigheid aan het hele gebeuren te maskeren. Het laatste stukje Gaza wordt op een gruwelijke manier etnisch gezuiverd. Dit gaat gek genoeg gepaard met nog meer steun vanuit het Westen voor Israël via de politiek en de media. Deze steun staat zo ver af van veronderstelde westerse waarden en normen, dat het gebeuren bijna niet valt te bevatten.

De studentenprotesten tegen de genocide worden door de westerse media aangegrepen om juist Israël als slachtoffer te portretteren. In de Verenigde Staten is als gevolg van deze protesten zelfs nieuwe wetgeving aangenomen die antigenocide-uitingen op campussen als een vorm van antisemitisme aanmerkt en dus verbiedt. Op deze manier zorgt de elite ervoor dat de vrijheid van meningsuiting wordt ingeperkt en maakt zij het in feite onwettig om het met haar oneens te zijn. De gevestigde media gebruiken vandaag de dag – en met alle gebeurtenissen tot nu toe – nog altijd veel pro-Israëlpropaganda. Volgens een recent artikel in de Engelse krant The Guardian bijvoorbeeld, zou de aanval van Israël zich uitsluitend richten op Hamas-militanten. Dit zonder enige erkenning van de mogelijk honderdduizend vrouwen en kinderen die de laatste zeven maanden zijn vermoord.

- Het artikel gaat hieronder verder -

Het Gezond Verstand Cartoonboek

Het cartoonboek bevat een bonte verzameling van de beste, scherpste, mooiste en meest treffende cartoons uit Gezond Verstand.

Je maakt kennis met de cartoonisten, die je vervolgens meenemen in het creatieproces en stap voor stap laten zien hoe de cartoons tot stand komen. Waar komen de ideeën en inspiratie vandaan? Welke materialen gebruiken ze en wat vinden ze het mooiste en moeilijkste aan hun vak?

Normaal €42,50 voor abonnees €39,50

Nu de Verenigde Staten hun drijvende pier hebben aangelegd voor de kust van Gaza, en Israël de grensovergang bij Rafah heeft overgenomen, hebben de VS en Israël samen de totale controle over de toegang tot de Gazastrook. Israël heeft aangekondigd de grensovergang bij Rafah over te dragen aan een Amerikaans huurlingenleger. Via deze organisatie krijgt de VS volledige controle over het gebied, en gaat ze zogenaamd niet in tegen het verzoek van de Amerikaanse president Biden om geen Amerikaanse grondtroepen naar Gaza te sturen.

De Israëlische aanval op Rafah wordt door de VS niet als een grootschalige militaire operatie gezien die de zogenaamde ‘rode lijn’ van Biden zou overschrijden. Eerder noemde ook onze premier Rutte een grondoffensief in Rafah een ‘rode lijn’, een overschrijding die grote gevolgen zou hebben. Nu Rafah daadwerkelijk wordt aangevallen, krabbelen veel regeringsleiders in het Westen terug. Eerder zei Rutte nog dat een aanval op Rafah politieke gevolgen zou hebben en dat het een ‘gamechanger’ zou zijn. Nu vindt hij echter dat er nog geen sprake is van een grootschalige militaire operatie die kan gelden als een offensief, ook al heeft Israël de meer dan een miljoen ontheemden in Rafah die nergens naartoe kunnen, nogmaals opgeroepen om te evacueren. Het is in een woordenspel ontaard waarbij de betekenis van wat een offensief precies inhoudt, naar wens kan worden veranderd. Opmerkelijk is ook dat de Amerikaanse regering te midden van deze hoogopgelopen spanningen besloten heeft om voor ruim een miljard dollar nieuwe wapens aan Israël te leveren.

Het plan lijkt te zijn om de overgebleven Palestijnse bevolking uit Gaza te verdrijven via de door de VS gecontroleerde grensposten bij de Rafah-grensovergang en de drijvende pier, naar voornamelijk vluchtelingenkampen in de Sinaï-woestijn. Er is geen enkele aanwijzing dat de betrokken partijen uit zijn op vrede.

 

Wat vertel ik mijn medemens?

  1. De Brits-Palestijnse chirurg die over Gaza zou spreken wordt in alle Schengenlanden toegang ontzegd.
  2. Het wordt onwettig om het met de elite oneens te zijn.
  3. Nu Rafah daadwerkelijk wordt aangevallen en de zogenaamde ‘rode lijn’ van Biden is overschreden, krabbelen veel regeringsleiders in het Westen terug.

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

X


Dit artikel is alleen voor abonnees
Login als abonnee of abonneer je om onbeperkt alle artikelen te lezen.
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.