fbpx
Scroll Top

Nummer 89 (18 mei 2024)

Nummer 89 (original)
Nummer 89 (18 mei 2024)
Nummer 89 (small)
In deze uitgave

Editie 89 van Gezond Verstand biedt een breed scala aan diepgaande analyses en kritische inzichten in zowel lokale als wereldwijde kwesties. Deze editie duikt diep in de technologische, economische en politieke dynamieken die onze hedendaagse samenleving vormgeven, met een kritische blik op zowel de beloften als de gevaren die deze ontwikkelingen met zich meebrengen.

Deze uitgave opent met een grondige bespreking van de manier waarop geopolitieke spanningen de invoering van Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) tot een illusie maken. Een thema dat verder wordt uitgediept is het onvoltooide pandemieverdrag van de WHO als ultieme machtspoging. Daarnaast wordt de realiteit van elektrische voertuigen onder de loep genomen, waarbij beperkte energievoorzieningen en batterijproblemen een botsing met de haalbaarheid van deze technologie veroorzaken. Kerosine blijft ondertussen de onbetwiste koning van de vliegtuigbrandstoffen, terwijl de complexiteit van de gashandel in geopolitiek opzicht wordt verkend als een instrument van onderdrukking.

Verder in deze editie o.m.:

– Modern Monetary Theory in Nederlandse context
– Kritiek op de implementatie van duurzaamheidsinitiatieven
– De economische en ethische implicaties van DNA-registratie
– Updates over medische controverses en de wetenschappelijke gemeenschap
– Politieke spanningen binnen de Duitse regering.
– Updates over de NAVO-Rusland confrontatie
– Voortgang van geopolitieke en maatschappelijke kwesties wereldwijd

Elk artikel in deze editie van Gezond Verstand werpt licht op onderwerpen die essentieel zijn voor een geïnformeerde burgerij en biedt een platform voor kritische discussie en reflectie over de richting waarin onze wereld zich beweegt.

Artikelen in deze uitgave
Downloaden en online lezen

Gezond Verstand nummer 89 is vanaf woensdag 15 mei voor abonnees online te lezen en te dowloaden.
Ben je nog geen abonnee? Meld je dan hier aan.

Ben je al wel abonnee?
Steeds meer abonnees maken gebruik van de mogelijkheid om de uitgaven van Gezond Verstand (PDF’s) te downloaden. We hebben het downloaden daarom vereenvoudigd: je kunt alle uitgaven nu moeiteloos met één klik downloaden.

Ben je (nog) geen abonnee?

Gezond Verstand is voor abonnees online te lezen.
Ben je nog geen abonnee? Meld je dan hier aan.
Je kunt Gezond Verstand ook los bestellen of downloaden (PDF) in de webshop.

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.