Scroll Top

Het zwarte gat van Oekraïne en de oorlog tegen het Westen

86 Het zwarte gat van Oekraïne en de oorlog tegen het Westen
Het zwarte gat van Oekraïne en de oorlog tegen het Westen

Pieter Stuurman

Letterlijk al het beleid van de EU-landen en de VS leidt tot ernstige – en in veel gevallen onherstelbare – schade aan de westerse samenlevingen, onafhankelijk van de beweerde doelen van dat beleid. Of de regeringen nou beweren dat het gaat om het bestrijden van een virus, het bestrijden van klimaatverandering, of het bestrijden van Rusland, de resultaten zijn steeds hetzelfde: gestage ondermijning van de welvaart, de economie, de levensstandaard, de cultuur en de geopolitieke positie van het Westen zelf.
Dit artikel is alleen voor abonnees
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Als al dat verschillende crisisbeleid consequent dezelfde resultaten oplevert, dan lijkt het er sterk op dat dit de werkelijke intentie is. Dat het bedoeld is om het westerse deel van de wereld te ontdoen van alle, door de generaties heen opgebouwde verworvenheden, zowel op economisch/financieel gebied als in humanitair opzicht. Bedoeld om zoveel mogelijk waarde aan de westerse samenleving te onttrekken en het een bloedeloze dood te laten sterven. Zoals een vampier zijn prooi leegzuigt, zuigt het supranationaal aangestuurde (of opgelegde) beleid met steeds grotere teugen het levenssap uit de westerse wereld. Dit komt effectief overeen met het aangekondigde doel van de Grote Herstart, die alleen plaats kan vinden vanuit een geruïneerde oude wereld.

Nadat de samenleving ernstige schade opliep door het absurde Covidbeleid, dat gepresenteerd werd als een ‘oorlog’ tegen een virus, werd het offensief verder opgevoerd door het waarschijnlijk nog absurdere klimaatbeleid, gepresenteerd als oorlog tegen temperatuurstijging. De overeenkomst is, dat het in beide gevallen onwinbare oorlogen betreft, die steeds grotere offers eisen van de bevolkingen, maar onmogelijk enige return on investment kunnen opleveren. Het betreft immers niet-bestaande problemen, waarvoor niet-bestaande oplossingen worden opgelegd. Hoewel de beleidsmakers honderden miljarden aan publiek geld in deze bodemloze putten storten – geld dat moet worden opgebracht door de werkende bevolking, en dat dus niet langer aan henzelf of hun samenleving ten goede kan komen – blijft de onteigening niet beperkt tot materiële zaken, maar is het offensief gericht op het afnemen van alles waaraan waarde wordt toegekend, dus naast welvaart en levensstandaard ook vrijheden, rechten en algeheel welzijn.

Ook in de volgende fase van de oorlog tegen het Westen is een vijand gekozen die niet overwonnen kan worden, maar waarvoor een nog veel groter offer geëist zal worden van de westerse volkeren, namelijk hun leven zelf. De eenstemmige oorlogsretoriek van de verschillende westerse regeringen maakt duidelijk dat internationale escalatie van de oorlog in Oekraïne op het verlanglijstje staat. “Rusland moet verslagen worden”, klinkt het als uit één keel. Inmiddels heeft die oorlog de westerse landen al honderden miljarden gekost (zeker als we de bijkomende schade meerekenen) maar de beleidsmakers maken er geen geheim van dat dit pas een beginnetje is. Met geld alleen kan de oorlog echter niet voortduren, om de doodsimpele reden dat er een moment komt waarop de Oekraïense militairen opgesoupeerd zijn. Als zij voet bij stuk houden, dan zullen westerse troepen naar het front gestuurd moeten worden.

86 Het zwarte gat van Oekraïne en de oorlog tegen het Westen

De zoons en dochters van de ingezetenen van de EU en wellicht ook de VS. Westerse jongens en meisjes. De geesten worden momenteel rijp gemaakt voor heractivering van de dienstplicht. (Dan zullen de meisjes beseffen dat de ‘gelijke rechten’ waarover ze zo enthousiast waren, ook gelijke plichten inhouden).

Mocht het ooit zover komen, dan zal het resulteren in een oorlog zonder uitzicht op een eindoverwinning. Een oorlog die alles van waarde – zowel uitgedrukt in geld en welvaart als in de levens van de jongere generaties – zal wegzuigen uit de westerse wereld. Zoals een zwart gat in het heelal, dat alles in zijn omgeving definitief opzuigt. Een zwart gat, dat alles neemt, en niets teruggeeft. Een voortdurende oorlog, die steeds grotere offers vereist. Een oorlog waarin iedere nederlaag, of het uitblijven van een ‘overwinning’ zal worden aangegrepen om nog grotere offers van de bevolking te eisen. Totdat er niets meer over is om nog te offeren.

Iedere oorlog met een buitenlandse vijand beschadigt ook het binnenland. Iedere oorlog vergt een grote offerbereidheid van het eigen volk. Kennelijk hebben de strategen achter deze als buitenlandse oorlog vermomde aanval op de westerse wereld dat beseft, en zetten ze dit bijverschijnsel nu in als hoofdwapen in een oorlog die niet primair gericht is op het verslaan van de beweerde vijand (Rusland), maar tegen de westerse bevolking zelf. Een bevolking die gelooft zich te verdedigen tegen een buitenlandse vijand, maar die in werkelijkheid zelf geraakt zal worden. Een bevolking die zich (zowel financieel als fysiek) onder valse voorwendselen heeft laten mobiliseren om zichzelf te vernietigen. Een strijd die de westerse wereld moet uitputten en omleggen, zonder dat er ter plekke ook maar een schot gelost hoeft te worden. Dat lijkt voorbehouden te zijn aan het zwarte gat van het Oekraïense slagveld, waarin alles van waarde wordt opgezogen.

In Nederland roept het politieke kartel inmiddels openlijk op tot een oorlogseconomie. Een economie waarin alle opbrengst van arbeid wordt gereserveerd voor oorlogsvoering, en waarbij degenen die al het werk verzetten op een minimumrantsoen moeten leven. In de ons omringende landen horen we vergelijkbare oproepen vanuit regeringskringen. In de VS hield president Joe Biden recentelijk zijn State of the Union-toespraak, waarbij hij de oorlog in Oekraïne presenteerde als het belangrijkste (of beter gezegd: het enige) onderwerp van belang. Volgens hem moet daar alles op worden ingezet, ongeacht de kosten (in iedere betekenis van het woord). De bodemloze putten van het Covid- en klimaatbeleid zijn blijkbaar nog niet bodemloos genoeg. Kennelijk tappen ze het levenssap van de samenleving nog niet snel genoeg af. Dat die eerste twee aderlatingen al een destructief effect gehad hebben op de Amerikaanse samenleving, wordt onmiskenbaar bewezen door het enorme verval en de zich opstapelende binnenlandse problemen. Problemen waaraan Biden in zijn toespraak geen woord vuil maakte. Blijkbaar is hij niet van plan er iets aan te doen. Duidelijk is, dat volledige inzet op een onwinbare oorlog tegen Rusland tot niets anders kan leiden dan de volledige ondergang van de Amerikaanse samenleving, waarvan de vitaliteit de afgelopen jaren al consequent ondermijnd is, en die momenteel daarom dusdanig kwetsbaar is, dat dergelijk beleid de doodsteek zal zijn.

- Het artikel gaat hieronder verder -

Het Gezond Verstand Cartoonboek

Het cartoonboek bevat een bonte verzameling van de beste, scherpste, mooiste en meest treffende cartoons uit Gezond Verstand.

Je maakt kennis met de cartoonisten, die je vervolgens meenemen in het creatieproces en stap voor stap laten zien hoe de cartoons tot stand komen. Waar komen de ideeën en inspiratie vandaan? Welke materialen gebruiken ze en wat vinden ze het mooiste en moeilijkste aan hun vak?

Normaal €42,50 voor abonnees €39,50

Dat de supranationale opdrachtgevers de Europese regeringen al volledig in hun zak hebben, blijkt uit de eenvormigheid van het regeringsbeleid van al die landen. Wellicht (of beter: hopelijk) is dat in de VS nog niet helemaal het geval. Het moge duidelijk zijn dat dit wel geldt voor de regering-Biden, maar wellicht bestaat er nog enige hoop als Trump tot president gekozen wordt. Hoewel ook dat een grote weerslag zal hebben op de VS, want de controverse rondom Trump is door de media dusdanig opgevoerd, dat een deel van de Amerikaanse bevolking een dergelijke verkiezingsuitslag niet zomaar zal accepteren, en dat zal leiden tot ernstige binnenlandse conflicten. Wellicht zelfs een burgeroorlog. Mocht dat laatste het geval zijn, dan zal de Amerikaanse samenleving niet door een externe, maar door een interne oorlog verwoest worden, en dan krijgen de opdrachtgevers alsnog hun zin.

De enige uitweg uit dit scenario van verwoesting zou kunnen ontstaan wanneer kopstukken uit Amerikaanse regeringskringen (of uit militaire kringen) getroffen worden door een vlaag van gezond verstand of moreel besef, en vervolgens de interne strijd aangaan met de collaborateurs aan deze ongekende misdaad tegen de eigen bevolking. Een strijd waarvan de uitkomst allerminst voorspelbaar is.

Dat het rommelt in die nationale top, lijkt bevestigd te worden door het al dan niet gedwongen vertrek van de grootste en meest invloedrijke aanjager van de Oekraïne-oorlog, Victoria Nuland (plaatsvervangend staatssecretaris van Buitenlandse Zaken). Het kan betekenen dat haar ultieme oorlogswens niet langer gedeeld wordt in bepaalde bestuurslagen, maar het zou ook kunnen betekenen dat zijzelf heeft beslist dat een Russische overwinning in de Oekraïne-oorlog onafwendbaar is.

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

X


Dit artikel is alleen voor abonnees
Login als abonnee of abonneer je om onbeperkt alle artikelen te lezen.
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.