Scroll Top

Nummer 83 (24 feb. 2024)

Nummer 83 min
Nummer 83 (24 feb. 2024)
Nummer 83 min
In deze uitgave

In #83 belichten we de onderhuidse processen die de huidige maatschappelijke structuren vormgeven. We ontleden de implicaties van AI op onze menselijkheid en verkennen de schrijnende realiteiten van etnische uitroeiing. De verborgen connecties tussen de Amerikaanse oorlogszucht en Agenda 2030 worden blootgelegd, naast een kritische blik op de Green Deal die onze welvaart bedreigt met CBAM-certificaten.

Ook doen we verslag van de onthutsende waarheid achter ons voedsel, waarbij de introductie van insecten als voeding een andere wending krijgt dan voorgesteld. We analyseren de heimelijke opkomst van neofascisme binnen de EU, de impact van Oekraïense landbouw op Europese boeren, en het falen van de rechterlijke macht waarbij de gehoorzaamheid van deze macht aan de overheid gelijk is aan de tijd van de Duitse bezetting.

Verder in deze editie:
– ‘Doodsengel’ Dijkstra zet het onfrisse werk van Ernst Kuipers voort
– De Etnische uitroeiing onder leiding van Netanyahu
– Het verdienmodel achter hypothetische ziekteverwekkers
– Schade aan en moord op zwangeren, foetussen en zuigelingen
– Amerikaanse verdeeldheid door Texas-crisis kraakhelder

Onze missie blijft onveranderd: de sluier oplichten van de complexe realiteit waarin we leven, om onze lezers te voorzien van de ongefilterde inzichten die nodig zijn voor een geïnformeerd begrip van onze sneller veranderende wereld.

Bekijk hier de voordracht van Karel:
Wat hebben oorlogszucht, Agenda 2030 en de Green Deal met elkaar te maken?

Artikelen

Ben je (nog) geen abonnee?

Gezond Verstand is voor abonnees online te lezen.
Ben je nog geen abonnee? Meld je dan hier aan.
Je kunt Gezond Verstand ook los bestellen of downloaden (PDF) in de webshop.

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.