Scroll Top

Connectie Amerikaanse oorlogszucht en Agenda 2030

83 Connectie Amerikaanse oorlogszucht en Agenda 2030
Connectie Amerikaanse oorlogszucht en Agenda 2030

Cornelis de Deugd

Agenda 2030 en de Amerikaanse oorlogszucht zijn van hetzelfde laken een pak. De tot hysterie uitgegroeide verontwaardiging van de westerse politieke elite over het feit dat Tucker Carlson naar Moskou toog voor een interview met Vladimir Poetin mag daarvoor als het meest recente bewijs gelden. Het ging daarbij niet om de inhoud van het interview, maar Carlson werd beschimpt en bespot omdat hij daarmee een grens had overschreden, de grens van het ‘toelaatbare’. Een wervelwind aan spot en hoon ontstond al dagen voor publicatie van het interview. Prominente politieke figuren, zoals Hillary Clinton, veranderden voor deze gelegenheid in karikaturen van zichzelf. Carlson zou behalve een useful idiot, Poetin-gedienstig en een eenmans-vijfde colonne on-Amerikaans zijn, en niet meer welkom in eigen land. De premier van drie Belgische regeringen en thans Europarlementariër, Guy Verhofstadt, eiste het opleggen van een inreisverbod voor de gehele EU. Ursula von der Leyen verlangde eenzelfde soort sanctie en in zijn eigen land gingen zelfs stemmen op om Carlson zijn nationaliteit te ontnemen. Tegelijkertijd maakten de gevestigde media gebruik van de gelegenheid om alle leugens over door Rusland gepleegde oorlogsmisdaden in verband met de Oekraïense oorlog nog een keer te herhalen.
Dit artikel is alleen voor abonnees
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

De verbetenheid en het gecoördineerde karakter van de aanvallen op Carlson toonden niets anders dan dat de voorgeschreven werkelijkheid – waar het de ‘dictator’ Poetin, Rusland en de Oekraïense oorlog aangaat – tegen elke prijs overeind moet blijven. Alles wat dat kan ondermijnen moet onbetamelijk geacht worden. En onbetamelijker dan de ongefilterde stem in een non-confrontational interview van de meest gedemoniseerde leider van Rusland ooit, is niet denkbaar.

Maar het gaat om meer dan de oorlog in Oekraïne. Carlson zondigde tegen de voorgeschreven werkelijkheid waarmee de Amerikaanse oorlogsmachine, waar dan ook, is omgeven. In die fictieve werkelijkheid zijn sinds 1947 vanwege de obsessie met ‘nationale veiligheid’ de tegenpartijen altijd schuldig aan die oorlogszucht, die zich manifesteerde in staatsgrepen, sancties en kleurenrevoluties in Iran, Chili, Afghanistan, Irak, Libië, Syrië en meer. Het idee alleen al van een interview met Poetin waarin hij niet aan de tand wordt gevoeld over zijn oorlogsmisdaden, is een serieuze bedreiging voor de Amerikaanse dogma’s rond Washingtons agressieve betrokkenheid bij de wereld. Uitleg die dogma’s ondermijnt heet ketterij. Ketterij definieert religie. Er is iets dat vergelijkbaar is met een rotsvast geloof, een cult, ontstaan rondom de notie dat de VS een onmisbare macht vertegenwoordigt en daarom ‘onmisbare’ (in de woorden van minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright) hegemonie over de wereld uitoefent. De geloofsartikelen van deze cult zijn opgetekend in de Wolfowitz-doctrine, de leer dat geen enkele natie ooit nog de Amerikaanse macht mag uitdagen. Het feit dat de Amerikaanse hegemonie al verleden tijd is, doet voor de handhavers van deze leer niet ter zake en is geen domper op hun fanatisme, integendeel.

Waar we nog meer ketterij vinden is in dit nummer van Gezond Verstand en in al de voorgaande nummers met ketterse artikelen over de meest ingrijpende machtsgreep die de mensheid heeft meegemaakt, in het kort ‘Davos’ genoemd. In dat Zwitserse stadje houdt een private instelling, het World Economic Forum geheten, haar bijeenkomsten van een business/regeringselite, die aldaar haar geloofsartikelen – zoals CO2 als bedreiging van de planeet, de noodzaak van mRNA-injecties, kunstmatige intelligentie, het pandemiegevaar van nog niet ontdekte pathogenen, een mondiale Grote Herstart, en nog het een en ander – verfijnt, en waarvandaan decreten als bliksemschichten op regeringen worden afgevuurd zodat de burgers die voor die regeringen hebben gekozen, het nakijken hebben.

Volgens de westerse politieke elite, het gekochte WHO – en nog meer VN-aanhangsels – en de hen gedienstige media, moet het a priori onmogelijk zijn om sommige zaken tegen het licht te houden. Niet alles wat ons omringt is bespreekbaar. De Green Deal, transhumanisme, AI, de keuze voor geslachtsverandering en nog veel meer, zijn allemaal geloofsartikelen. Ketterij – in de vorm van misinformatie, nepnieuws en complotdenkerij – moet ten koste van alles worden bestreden.

– Het artikel gaat verder onder de afbeelding –

83 Connectie Amerikaanse oorlogszucht en Agenda 2030

Er kan nóg een brug worden aangewezen tussen de Amerikaanse oorlogszucht en Agenda 2030. Vladimir Poetin doet dat even in het nu meest bekeken interview in de geschiedenis van sociale media en video-streaming. Hij zegt dat wat je ook maar bespreekt aan overeenkomsten, je er nooit op kunt vertrouwen dat de president met wie je spreekt, de afspraken die je maakt zal nakomen. Er zijn schemerige, niet door verkiezingen machtig gemaakte figuren, die toestemming moeten geven om uitbreiding van de NAVO een halt toe te roepen, en die bijvoorbeeld schuldig zijn aan de grootste industriële sabotage ooit: het opblazen van de gasleiding tussen Duitsland en Rusland. Poetin maakt duidelijk dat hij daarmee de CIA bedoelt.

We weten nog veel meer over de CIA in samenhang met de Grote Herstart en Agenda 2030. De CIA heeft een hoofdrol gespeeld bij de enscenering van een mondiale crisis op grond waarvan regeringen wereldwijd de meest krankzinnige maatregelen konden opleggen: gruwelijke vrijheidsberoving, gedwongen ‘vaccinatie’, enz. Een crisis op basis van het aanjagen van angst voor een virus. Het betrof dan wel een ziekteverwekker die virulenter gemaakt was met behulp van de gain-of-functiontechniek. Gain-of-function is niets anders dan het modificeren van een reeds bestaand ongevaarlijk pathogeen, zodat deze voor mensen wél gevaarlijk kan worden. Coronavirussen doen weinig bij mensen, met als belangrijkste reden dat dit virus maar heel moeizaam menselijke cellen kan binnendringen. Het via gain-of-function gevaarlijker maken van corona, lees: corona tot biowapen maken, vond plaats onder leiding van DARPA, onderdeel van het ministerie van Defensie, en de CIA. Men heeft een eiwitsequentie ingevoegd, waardoor het gemodificeerde coronavirus ineens wél heel gemakkelijk menselijke cellen kon binnendringen, met alle gevolgen van dien.

Een belangrijk doel van dit gemodificeerde pathogeen was om via de door Bill Gates gekochte WHO, dat nog bij regeringen op gezag kon bogen, een golf van grote mondiale angst te scheppen, waardoor het gekste gedrag van burgers kon worden afgedwongen via wetten en maatregelen, zoals het niet samen mogen zingen, maskers dragen, fluisterend juichen bij voetbalwedstrijden, looprichting-pijlen in winkels en, het ergste, een indirecte vaccinatiedwang die veel mensenlevens heeft geëist en de immuunsystemen van nog veel meer mensen onklaar heeft gemaakt. De Five Eyes-samenwerking tussen de grootste Angelsaksische landen speelt daarbij ook een toegevoegde rol van spionage en coördinatie. De Nederlandse AIVD heeft daar banden mee, waarbij het coronabeleid alhier in hoge mate kon worden afgedwongen door AIVDs informele zusterinstelling: de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) – geen medici te bekennen. De Covid mist lijkt opgetrokken, maar de nu zichtbare werkelijkheid is dat we een grote stap dichter bij Agenda 2030 gekomen zijn. De CIA heeft hierbij, dus ook in Nederland, een cruciale rol gespeeld.

- Het artikel gaat hieronder verder -

Je leest een artikel uit Gezond Verstand #83

In dit nummer onder meer:

‘Doodsengel’ Dijkstra zet onfrisse werk Ernst Kuipers voort
Etnische uitroeiing onder leiding Netanyahu
Verdienmodel achter hypothetische ziekteverwekkers
Schade aan en moord op zwangeren, foetussen en zuigelingen
Amerikaanse verdeeldheid door Texas-crisis kraakhelder

Zo zijn er ook de vele door Amerika aangestuurde staatsgrepen en oorlogen geweest waarin de CIA een essentiële rol heeft gespeeld. Van de moord zestig jaar geleden op Kennedy die een einde wilde maken aan de ongecontroleeerde CIA-macht, tot het meest recente ‘kaltstellen’ van president Imran Khan in Pakistan, een geopolitieke ketter die goede relaties met Poetin voorstond. Agenda 2030 en de Amerikaanse oorlogszucht staan volledig in dienst van Amerikaanse hegemonie, en de CIA speelt hierbij een niet weg te denken rol. De meest toegewijde aanhangers van de Wolfowitz-doctrine zeggen onomwonden dat de oorlog in Oekraïne inderdaad hun machtswisseling-oorlog is tegen Rusland. Victoria Nuland, de meest fanatieke onder hen, is welbekend om haar succes met de Maidan-staatsgreep in Kiev, waardoor Oekraïne vanaf 2014, namens de VS, oorlog is gaan voeren tegen het Russisch-sprekende deel van de eigen bevolking – hetgeen uiteindelijk leidde tot Poetins ‘Speciale Militaire Operatie’ aldaar.

De CIA is een monster met vele armen, die allemaal dingen doen op basis van een door haarzelf geconstrueerde voorgeschreven werkelijkheid. Het CIA-labyrint van leugens en verzonnen bedreigingen voor de nationale veiligheid komt neer op een verzameling geloofsartikelen of dogma’s waaraan iedereen zich moet houden. Zelfs de mildst kritische benadering zal direct als ketterij bestempeld worden en naar een hedendaagse ‘brandstapel’ van nepnieuws-zondaren kunnen leiden.

De Grote Herstart, Agenda 2030 en de hiertoe onmisbare oorlogszucht zijn dus – samenvattend – te beschouwen als geheel dienstbaar aan de Amerikaanse wereldhegemonie. Rusland doet uiteraard niet mee aan Agenda 2030. Niet zo vreemd, gezien de historische ervaring van het land met allerlei buitenlandse mogendheden die probeerden het land te veroveren. Bij de strijd in Oekraïne gaat het voor Rusland om een existentiële dreiging en voor Amerika om een nog altijd veronderstelde mondiale hegemonie. Terugkerend naar het interview met Poetin wordt het steeds begrijpelijker waarom de politieke elite zo extreem heftig reageerde op de ketterse Tucker Carlson.

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

X


Dit artikel is alleen voor abonnees
Login als abonnee of abonneer je om onbeperkt alle artikelen te lezen.
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.