Scroll Top

Wat hebben oorlogszucht, Agenda 2030 en de Green Deal met elkaar te maken? | Editie 83

Thumb 83 vierkant website
Wat hebben oorlogszucht, Agenda 2030 en de Green Deal met elkaar te maken? | Editie 83

Oorlogszucht, Big Pharma, Agenda 2030 en de Green Deal. Zie jij het grotere plaatje al tussen deze crises? Karel van Wolferen zoomt uit en knoopt alle losse eindjes overzichtelijk aan elkaar. Wat gebeurt er in de Gazastrook? Welke functie vervult de rechterlijke macht? Hoe staat het ervoor in Oekraïne? En de opkomst van het neofascisme. Dit zijn een aantal van de onderwerpen die worden besproken.

Daarnaast bespreken Karel en zijn collega Anne Willemsen de actualiteit rondom het opstappen van Pieter Omtzigt bij de formatiebesprekingen. Een historisch besef van de politieke structuren en ‘democratie’ kan daarbij niet ontbreken.

In deze editie

In #83 belichten we de onderhuidse processen die de huidige maatschappelijke structuren vormgeven. We ontleden de implicaties van AI op onze menselijkheid en verkennen de schrijnende realiteiten van etnische uitroeiing. De verborgen connecties tussen de Amerikaanse oorlogszucht en Agenda 2030 worden blootgelegd, naast een kritische blik op de Green Deal die onze welvaart bedreigt met CBAM-certificaten.

Ook doen we verslag van de onthutsende waarheid achter ons voedsel, waarbij de introductie van insecten als voeding een andere wending krijgt dan voorgesteld. We analyseren de heimelijke opkomst van neofascisme binnen de EU, de impact van Oekraïense landbouw op Europese boeren, en het falen van de rechterlijke macht waarbij de gehoorzaamheid van deze macht aan de overheid gelijk is aan de tijd van de Duitse bezetting.

Verder in deze editie:
– ‘Doodsengel’ Dijkstra zet het onfrisse werk van Ernst Kuipers voort
– De Etnische uitroeiing onder leiding van Netanyahu
– Het verdienmodel achter hypothetische ziekteverwekkers
– Schade aan en moord op zwangeren, foetussen en zuigelingen
– Amerikaanse verdeeldheid door Texas-crisis kraakhelder

Onze missie blijft onveranderd: de sluier oplichten van de complexe realiteit waarin we leven, om onze lezers te voorzien van de ongefilterde inzichten die nodig zijn voor een geïnformeerd begrip van onze sneller veranderende wereld.

Nummer 83 van Gezond Verstand is (digitaal) beschikbaar vanaf woensdag 21 februari voor onze abonnees en is ook te downloaden als pdf.

Gerelateerde video’s
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.