fbpx
Scroll Top

Nummer 87 (20 april 2024)

Nummer 87 (original)
Nummer 87 (20 april 2024)
Nummer 87 (original)
In deze uitgave

Trouwe lezers zijn bekend met de belangstelling die Gezond Verstand vanaf haar eerste nummers heeft gehad voor ontwikkelingen in de rest van de wereld die relevant zijn voor de oorspronkelijke mondiale machtsgreep waarover in de gevestigde media geen verslag werd gedaan. Toen we begonnen was het onderdeel van onze bestaansreden om dat wel te gaan doen.

Dit werd nog belangrijker toen steeds duidelijker werd dat de buitensporigheden van de westerse voorgeschreven werkelijkheid een splitsing in de wereld veroorzaakten, doordat een deel ervan het belang van de eigen soevereiniteit herontdekte en zich ging distantiëren van het Amerikaanse Westen en de door Washington aangestuurde supranationale instanties.

Sheldon Wolin, een Amerikaanse politiek filosoof met meer diepgang dan vrijwel al zijn collega’s, identificeerde voor zijn dood in 2015 het ontstaan van de benodigde omstandigheden voor de politieke afbraak, en noemde deze ‘binnenstebuiten totalitarisme’. Sander Boon gaat daarop in, en brengt het in verband met de ondergang van het Amerikaanse Westen dat het Europese Westen vrijwel klakkeloos nabootste. Wat lijkt op een democratie kan met ‘binnenstebuiten totalitarisme’ worden bestuurd zonder de indruk te wekken dat die wordt onderdrukt.

Cornelis de Deugd volgt ditzelfde fenomeen met een artikel over ‘anarcho-tirannie’. Dat zijn de omstandigheden van chaos waarin doorsnee Nederland moet zien te leven, terwijl het staatsapparaat individuen zoals Raisa Blommestijn vervolgt om hen te intimideren, te beroven en het zwijgen op te leggen.

Verder in deze editie o.m.:

– MRNA-injecties en bloedtransfusies
– Deining rond onthulde coronaleugens van de Duitse overheid
– Transgendertirannie
– De VN wil ‘misgendering’ strafbaar maken
– Rijk worden door ‘vaccins’ en hun bijwerkingen

Vaak hebben landen en fenomenen uit onze ‘onderbelichte wereld’-artikelen nog verdere ontwikkelingen meegemaakt die maar schaars konden worden belicht. Daarom hebben wij een vaste rubriek aan ons blad toegevoegd om heel korte stukjes te plaatsen over hoe het verder is gegaan.

Artikelen in deze uitgave
Clear Filters

Ben je (nog) geen abonnee?

Gezond Verstand is voor abonnees online te lezen.
Ben je nog geen abonnee? Meld je dan hier aan.
Je kunt Gezond Verstand ook los bestellen of downloaden (PDF) in de webshop.

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.