fbpx
Scroll Top

Transgendertirannie

78 Transgender­tirannie
Transgendertirannie

Pieter Stuurman

De transgenderideologie begon als een schijnbaar onbaatzuchtig medeleven met mensen die zich niet gelukkig voelden met het lichaam dat ze bij geboorte toebedeeld was. Het ontvouwt zich nu als een drijfjacht op iedereen die betekenis hecht aan de elementaire waarden van de beschaving, en zelfs het leven. De beproefde methode waarbij slachtofferschap wordt opgeblazen met de bedoeling een grond te construeren voor dwang – en dus inperking van vrijheden – is vaak ingezet, maar nooit zo extreem, zo agressief en zo krankzinnig als nu.
Dit artikel is alleen voor abonnees
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Dat het niet langer gaat om een prijzenswaardige, intrinsieke empathie voor mensen die behept zijn met een zeldzame aberratie, maar om een uiterst vijandig maatschappelijk offensief dat zich richt tegen vrijwel alle (voorheen) vanzelfsprekende waarden, wordt steeds minder weerlegbaar, zelfs voor veel mensen die tot de groep behoren die als slachtoffer wordt aangewezen. De beweging die leek te ontspringen vanuit individuele ruimdenkendheid en vrijheid, is razendsnel geïnstitutionaliseerd. Regeringen en ngo’s als de VN hebben zich de ideologie toegeëigend om in te zetten als instrument voor dwang, tirannie en vernietiging. Het is een aanval op vele fronten, met de bedoeling zowel collectieve als individuele samenhang en integriteit te vernietigen.

Geïnstitutionaliseerde ideologie
Hoe ernstig dit genomen moet worden, blijkt bijvoorbeeld uit de aankondiging van de VN dat er op 5 april gestemd zal worden over de vraag of ‘misgendering’ voortaan moet worden aangemerkt als ‘misdaad tegen de menselijkheid’. Daarmee zou bijvoorbeeld het aanspreken van een zelfbenoemd non-binair persoon met ‘jij’ in plaats van ‘jullie’ gelijkgesteld kunnen worden aan stelselmatige moord, verkrachting of slavernij. Ook op regeringsniveau zien we dezelfde trend. Op eerste Paasdag hield president Joe Biden een toespraak voor het Amerikaanse volk. Hierin doopte hij de dag om tot ‘Transgender-dag’. Aan het Paasfeest zelf maakte Biden – in het overwegend zwaar christelijke Amerika – geen woord vuil.

Aanval op de christelijke traditie
Het bovenstaande ontmaskert de ideologie als een aanval op de christelijke traditie, die ondanks de toenemende ontkerkelijking nog steeds de culturele ruggengraat van de westerse beschavingen vormt. Traditionele vieringen zoals Pasen lenen zich er daarom bij uitstek voor om vervangen te worden. In plaats van de wederopstanding van Christus, propageert Biden dat we de gebrekkigheid van de Schepping vieren. Of toch in ieder geval de gebrekkigheid van het werk van God, die volgens de trans-ideologie bij zo’n 650.000 Amerikanen broddelwerk heeft afgeleverd door ze in het verkeerde lichaam te stoppen, waardoor wij (mensen, onder aanvoering van het gezag) de boel achteraf nog chirurgisch moeten herstellen.

Aanval op de maatschappelijke samenhang
Een cultuur is een eenheid, bestaand uit individuen die bepaalde zekerheden delen. Als die zekerheden verdwijnen, valt de cultuur en de daarop gebaseerde beschaving uiteen in van elkaar onthechte individuen, die geen van allen nog kunnen putten uit de kracht van eenheid en dus gemakkelijk te onderwerpen zijn. Het zijn tradities die de samenhang van een cultuur vormen, en waarzonder een beschaving dus uiteenvalt. De meest effectieve manier om dat te realiseren is het marginaliseren van alles wat binnen de culturele traditie als normaal of vanzelfsprekend werd beschouwd. Zoals het bijvoorbeeld als normaal beschouwd werd dat er over verschillende zaken verschillende denkbeelden naast elkaar kunnen bestaan. Toen het transgenderverschijnsel nog niet bestond, waren er bijvoorbeeld wel mannen die zich als vrouw verkleedden. Ze werden travestieten genoemd, en sommigen vonden dat vermakelijk, anderen vonden het pervers, maar niemand haalde het in zijn hoofd om travestie te verbieden of te verplichten, en een regering zou zich daar dan ook niet aan bezondigd hebben. Vrijheid, heette dat cultuurverschijnsel. De cultuur was leidend en het gezag paste zich daaraan aan. Nu is het gezag leidend, en dwingt het de cultuur zich aan te passen.

78 Transgender­tirannie

Aanval op het gezin
Wanneer culturele samenhang verdwijnt, zullen mensen houvast zoeken in de thuissituatie en de daar geldende traditionele verhoudingen. Op dit moment wordt erop aangedrongen om de gezagsverhouding tussen ouders en kinderen om te keren, en ouders strafbaar te stellen wanneer ze niet kritiekloos meegaan in een bevlieging van hun 8-jarige zoontje dat op een dag roept dat het liever een meisje zou zijn. Een gedachte die logischerwijze vaker zal voorkomen bij leerlingen die op school geconfronteerd worden met de bewering dat zij zelf kunnen kiezen van welk ‘gender’ ze zouden willen zijn. Een gedachte waarvan een kind van die leeftijd de consequenties onmogelijk kan overzien, en waarvoor het de ouders dus nodig heeft. In de meeste gevallen zal een dergelijke bevlieging dan mettertijd vanzelf overgaan. Maar wanneer de ouders eerst het stigma ‘transfoob’ opgeplakt krijgen en vervolgens strafrechtelijk vervolgd kunnen worden voor kindermishandeling als ze het kind niet zonder terughoudendheid ondersteunen bij onomkeerbare ingrepen zoals het injecteren van pubertijdsblokkers, en zelfs uit de ouderlijke macht gezet kunnen worden (daarvoor gaan inmiddels stemmen op binnen de geïnstitutionaliseerde ideologie), dan zullen veel ouders daartegen geen weerstand kunnen bieden. Het slaat het fundament onder de gezinsstructuur weg.

Aanval op de werkelijkheid
Door feitelijke waarheden eerst in twijfel te trekken, daarna te marginaliseren en tenslotte te criminaliseren, wordt niet alleen de waarheid geweld aangedaan, maar wordt er ook een schisma aangebracht tussen de externe werkelijkheid en het interne menselijk waarnemingsvermogen. Een van de eerste dingen die een pasgeboren baby waarneemt, is het onderscheid tussen man en vrouw. Het is een eenvoudig startpunt voor de verdere ontdekking van de buitenwereld en de mentale ontwikkeling van een mensenkind. Gaandeweg leert het meer gecompliceerde structuren herkennen en begrijpen, zoals het besef te behoren tot een gezin, een groep, een land, een cultuur enzovoort. Als kinderen volwassen zijn, kunnen ze steunen op een werkelijkheidsbesef dat hen in staat stelt om door het leven te navigeren. Door de aanval te richten op één van de meest fundamentele uitganspunten, wordt de gehele structuur van het werkelijkheidsbeeld afgebroken. Wie gelooft dat zijn meest elementaire waarnemingen foutief zijn, zal op zijn verdere waarnemingen ook niet meer durven vertrouwen. We kennen deze tactiek als ‘gaslighting’. Daarbij wordt opzettelijk en voortdurend onjuiste en onlogische informatie opgedrongen aan degenen die eraan onderworpen worden, met de bedoeling dusdanige verwarring te zaaien dat de personen in kwestie geen andere keuze meer hebben dan een (door de gaslighter aangeboden) valse versie van de werkelijkheid te adopteren.

Aanval op de geestelijke gezondheid
Dat deze opzettelijk toegebrachte verwarring een destructief gevolg heeft voor de mentale conditie van mensen, is evident. Het leidt tot geestelijke ontreddering en existentiële angst. Dat angst mensen bereid maakt om hun lot in handen te leggen van gezagsdragers, is iets dat tirannen al vele eeuwen weten en uitbuiten. Wanneer mensen geloven niet langer te kunnen vertrouwen op hun realiteitszin, of dat niet durven uit angst voor represailles, dan zijn ze aangewezen op externe instructies waarvan ze de juistheid zelf niet meer kunnen beoordelen. Voor veel mensen leidt dat tot dusdanige mentale problemen dat ze een uitweg zoeken. Het sterk stijgende aantal zelfmoorden (vooral onder transgenders, maar ook elders) lijkt een grimmige weerspiegeling daarvan.

- Het artikel gaat hieronder verder -

Doe Gezond Verstand cadeau met 15% korting!

De Gift Card is een leuke manier om Gezond Verstand een kwartaal of een jaar lang cadeau doen. De Gift Card is digitaal verkrijgbaar én als pasje met daarop een unieke code + een feestelijke cadeau-enveloppe.
Abonnees krijgen 15% korting!

Gezond Verstand 6x cadeau doen
Op papier én digitaal
Normaal €24,- voor abonnees €20,-

Gezond Verstand 24x cadeau doen
Op papier én digitaal
Normaal €80,- voor abonnees €70,-

Aanval op het leven
Het als medeleven vermomde offensief tegen de westerse cultuur en de westerse mens is daarom ook een aanval op het leven zelf. De ideologie is in essentie anti-leven, al was het maar omdat de gepropageerde medische ingrepen de menselijke voortplanting onmogelijk maken. Daarnaast dwingt het artsen om niet-noodzakelijke en ingrijpende medische handelingen te verrichten bij fysiek gezonde personen, iets dat strijdig is met iedere vorm van medische ethiek. Bovendien leiden die ingrepen tot ernstige schade aan de gezondheid, en levenslange afhankelijkheid van zware medicatie. De toekomst zal leren in hoeverre dit de levensverwachting van deze door artsen verminkte mensen zal bekorten.

Conclusie
Wanneer dit hele verschijnsel al iets laat zien, dan is het wel de kracht van propaganda. Het bewijst dat er niets bestaat dat niet via propaganda kan worden afgedwongen, zelfs niet als die propaganda strijdig is met de meest elementaire zekerheden van het leven. Er kan geen andere conclusie getrokken worden dan dat het doel ervan is om alle westerse maatschappelijke structuren – die sinds mensenheugenis gebaseerd zijn op die elementaire zekerheden – te vernietigen.

Binnenstebuiten totalitarisme

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

X


Dit artikel is alleen voor abonnees
Login als abonnee of abonneer je om onbeperkt alle artikelen te lezen.
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.