Scroll Top

Máxima wenst digitale identiteit voor opsporing van ongevaccineerden

Nummer 82 min
Máxima wenst digitale identiteit voor opsporing van ongevaccineerden

Simon van Gelder

Het tafereeltje op 19 januari tijdens de WEF-bijeenkomst in Davos wekte verwondering. Een waterval van bijna onverstaanbare Engelse woorden, ondersteund door zwaaiende armen, wijzende vingers en rare grimassen. De spreekster was Máxima. Ze zei: “De ID (Digital Identiteit) is heel nodig voor financiële diensten, maar ook voor schooldeelname en gezondheid: wie feitelijk een vaccinatie heeft en wie niet.” Voor velen was het schokkend te ontdekken dat volgens de koningin van Nederland de ‘digitale identiteit’ handig kan worden gebruikt om meteen te achterhalen wie nog niet is ingespoten tegen Covid-19. Ze liet onvermeld dat er uitgewerkte plannen bestaan om de ID snel in te voeren en tegelijk het contante geld te vervangen door digitaal geld.
Dit artikel is alleen voor abonnees
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Wat gebeurt hier? De vorstin die denkbeelden uitdraagt die niet goed sporen met de lijn van de regering en het parlement en waarvan de meeste Nederlanders tegenstander zijn. Haar woorden botsen met het zorgvuldig uitgestippelde beleid dat is gericht op voorkoming van nieuwe onrust over de frauduleuze Covid-vaccinaties. De aanwezigheid in het WEF van Máxima is volgens historica dr. Raisa Blommestijn ‘ongrondwettig’. Auteur Hans van Tellingen meent dat een ongekozen en aangetrouwde koningin zich verre moet houden van ‘verontrustende en vrijheidsbeperkende uitspraken’, zoals die bij het WEF.

Al sinds jaren presenteert Máxima zich bij het WEF als ‘vertegenwoordiger van het koninklijk huis’. Dat wekt verwachtingen, maar het is vragen om moeilijkheden. Als koningin moet Máxima haar optredens afstemmen met de minister-president. Maar sinds 2009 heeft Máxima een tweede baan. Ze is adviseur van Guterres, baas van de VN, voor het propageren van digitale betaalmethoden, waaronder het microkrediet. In die hoedanigheid reist ze onvermoeibaar naar hoofdsteden in de hele wereld. Er zijn politieke leiders die graag bekendmaken dat ze contact hebben met de koningin van Nederland. Dat ze hen opzoekt als hulpje van de VN heeft weinig propagandawaarde voor heersers van bepaalde overzeese gebieden. Maar dat ze koningin is, wordt graag onderstreept.

Het lukt Nederlandse politici niet om Máxima tot een heldere taakverdeling te brengen. Haar functies en taken vloeien in elkaar over. Dit ontdekte minister Stef Blok (VVD) toen in 2019 bleek dat Máxima in Tokio in het diepste geheim een gesprek had gevoerd met Mohammed bin Salman, de heerser van Saoedi-Arabië. Ze was in Tokio als VN-medewerker, maar de Saoedische staat legde alle nadruk op het feit dat er gesproken was met een heuse koningin uit Den Haag. Het is Blok niet gelukt afspraken te maken om verdere verwarring te voorkomen. Sinds het aantreden van Mark Rutte zijn er geen nieuwe pogingen ondernomen om de klus van Stef Blok te voltooien. Ongetwijfeld heeft Rutte zijn redenen om maximale speelruimte te gunnen aan het koninklijk huis, dat zich ontpopt als trouwe meeloper in Ruttes strijd voor digitale overheersing in Nederland, als voorbeeld voor heel Europa. Máxima gaat stug door, ze houdt vast aan haar eigen koers. Het wachten is op een volgende misser.

- Het artikel gaat hieronder verder -

Je leest een artikel uit Gezond Verstand #82

In dit nummer onder meer:

CO2-reductie leidt naar de middeleeuwen
EU-AI-wet, instrument censuur en controle
Verkiezingen Taiwan geen anti-China-resultaat
Vals onderzoek creëert voorgeschreven werkelijkheid
Verslagen stuurloos Oekraïne vecht door

Niet altijd trekt het koninklijk huis aan het langste eind. Kort na zijn komst in Nederland werd Claus van Amsberg benoemd tot inspecteur-generaal van Ontwikkelingssamenwerking. Dit onderwerp was de passie van Claus. Hij greep zijn benoeming aan om allerlei oordelen uit te spreken over jonge landen, vooral in Afrika. Hij beleed zijn voorkeur voor links-autoritaire regimes, zoals dat van Fidel Castro in Cuba. Dit irriteerde ondernemend Nederland, bij monde van VNO-voorzitter Sidney van den Bergh (Unilever) kreeg Claus te verstaan dat hij beter een andere baan kon zoeken. Zo werd Claus voorzitter van de stichting Willem-III die prijzen toekende aan verdienstelijke bedrijven. Dat ging goed totdat bleek dat verschillende bedrijven die door Claus waren onderscheiden in de problemen waren geraakt. Nadien trok Claus zich terug.

In 1976 ontstond grote verwarring toen bleek dat prins Bernhard, de schoonvader van Claus, zijn positie had misbruikt. Een Commissie van Drie stuitte op miljoenen aan ‘smeergeld’ die aan Bernhard waren uitbetaald door de Amerikaanse vliegtuigfabrikanten Lockheed en Northrop. Besloten werd Bernhard toch maar niet te straffen, de politici durfden het niet aan. De enige billenkoek voor Bernhard was het verbod op het dragen van een militair uniform. Als commissaris bij de KLM was Bernhard maatjes geworden met Lockheed, dat de L-188 Electra — een propellervliegtuig — aan de KLM wist te slijten in een periode waarin alle andere luchtvaartmaatschappijen kozen voor straalvliegtuigen als Caravelle en DC-9. Geen enkele andere maatschappij in Europa toonde belangstelling voor de Electra. In het Oranje Zwartboek van Gerard Aalders komen meer gevallen voor van wangedrag door Bernhard.

Op compassie of begrip van de familie Van Oranje hoeft de Nederlandse burger niet te rekenen dit jaar, nu een digitale dictatuur in de maak is, compleet met bijna dwangmatige vaccinatierondes, WEF-dictaten, verplichte QR-codes, en andere vormen van plundering en onderdrukking. De kersttoespraak in december 2023 werd gehouden door een futloze koning, die alle verwijzingen naar de eigen cultuur van zijn land, zoals de kerstboom, buiten beeld had gehouden. De aanhoudende sympathie die de koning toont voor Akwasi (een Ghanese voorstander van geweld tegen Zwarte Piet) wordt weinig gewaardeerd. De koning lokt tweespalt uit. Hier zou een bestraffende vinger van de minister-president niet misstaan.

Intussen brokkelt het aanzien van de familie Van Oranje af. Volgens onderzoeken van NIPO werd het koningshuis rond het jaar 2000 gesteund door 80 tot 90% van de bevolking. Thans is dit volgens I&O nog maar 50%. Het gedrag van Máxima blijkt niet de oorzaak van de daling. Die wordt door de onderzoekers geweten aan Willem-Alexander, die geen antenne heeft voor wat er leeft in de maatschappij. Er leeft volgens I&O meer kritiek, zoals de jaarlijkse drijfjacht op weerloze zwijntjes op de Kroondomeinen. Dat wekt tot dusver meer woede op dan Máxima’s digitale drijfjacht op de bevolking. Wreedheid tegen dieren wordt beter begrepen dan het verlies van alle burgerlijke vrijheden. Straks is het te laat.

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

X


Dit artikel is alleen voor abonnees
Login als abonnee of abonneer je om onbeperkt alle artikelen te lezen.
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.