Scroll Top

Scott Ritter belet om naar Rusland te vliegen

GV artikel zonder cartoon (uil) (9)
Scott Ritter belet om naar Rusland te vliegen

Karel van Wolferen

Een van de meest gerespecteerde en best geïnformeerde Amerikaanse analisten van oorlog en geopolitiek is op 3 juni door gewapende grenspatrouille-officieren tegengehouden toen hij op het punt stond om op de JFK-luchthaven te New York in een vliegtuig te stappen voor een reis naar Rusland. Scott Ritter, voormalig marine-inlichtingenofficier en VN-wapeninspecteur, zou deelnemen aan het invloedrijke St. Petersburg International Economic Forum.

Zijn paspoort werd in beslag genomen door drie grensofficieren, die weigerden zich te identificeren en hem slechts lieten weten te handelen in opdracht van het State Department (ministerie van BZ). Hij ontving ook geen ontvangstbewijs voor zijn paspoort. Op de vraag wie op het ministerie hen de opdracht had gegeven, antwoordden zij dat ze niet bevoegd waren hem dat te vertellen. Met deze dwang zonder uitleg schonden de functionarissen hun eigen regels, en het eerste amendement dat vrijheid van spreken, reizen en vergadering garandeert, plus het vierde amendement dat onredelijke zoekopdrachten en aanvallen voorkomt.

Ritter verwierf grote bekendheid als VN-wapeninspecteur toen president George W. Bush een excuus zocht voor de inval en bezetting van Irak. Ritter lag dwars toen de Bush-regering beweerde dat Irak belangrijke massavernietigingswapens bezat of kon produceren, de primaire reden voor de Amerikaanse invasie van Irak in maart 2003. In 2022, aan het begin van de Russische interventie in Oekraïne, liet Ritter weten dat de Oekraïense politie schuldig was aan de Boetsja-massamoord nabij Kiev, en dat President Joe Biden een oorlogsmisdadiger was vanwege zijn poging om Rusland de schuld voor deze moorden in de schoenen te schuiven.

Ritter is een zeer actieve bron van informatie over de werkelijkheid betreffende de Amerikaanse proxy-oorlog tegen Rusland. Hij heeft het alternatieve nieuws voorzien van regelmatige betrouwbare informatie over het steeds gevaarlijker conflict.

- Het artikel gaat hieronder verder -

Je leest een artikel uit Gezond Verstand #91

In dit nummer onder meer:

– Nieuwe Omgevingswet dient Agenda 2030
– Verlies Amerikaanse soft-power
– Communicatietips corona’vaccins’
– Hoop voor Assange
– Jaar vol verkiezingen in Duitsland

In een op internet geplaatst gesprek met de gerespecteerde rechter Andrew Napolitano – die ook van plan was om naar de conferentie in St. Petersburg te reizen en op het nippertje door Ritter werd gewaarschuwd – vertelt Ritter wat er precies gebeurde, en legt daarbij bijzonderheden uit van een zeer duistere kant van wat hierbij zou kunnen spelen. Hij verhaalt dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in 2022 een centrum heeft opgericht en gefinancierd om ‘desinformatie’ tegen te gaan. Dit gebeurde op verzoek van de Oekraïense president, ter bestrijding van ‘informatie-terrorisme’. De Oekraïners hebben bepaald dat een informatie-terrorist moet worden vervolgd en gedood, net als elke andere terrorist. Een van de eerste dingen die dit centrum voor het tegengaan van desinformatie onder begeleiding en richting van het ministerie van Buitenlandse Zaken deed, was een zwarte lijst publiceren van mensen die zij informatie-terroristen noemen. “En op die zwarte lijst staan een groot aantal Amerikanen, waaronder ikzelf.”

Het is welbekend dat ngo’s in Kiev een dodenlijst, genaamd Mirotvorets, onderhouden. Dit heeft een vage juridische status; connecties met de inlichtingendienst SBU, hetgeen de SBU bij andere gelegenheden heeft ontkend. Mirotvorets zag het licht ten tijde van de Maidan-staatsgreep in 2014 en werd toen geleid door Anton Gerashchenko, een promotor van het met het Nazi-gedachtegoed gelieerde beruchte Azov-regiment, dat verantwoordelijk was voor de eerste bloedbaden in de Donetsk- en Lugansk-gebieden. Mirotvorets wordt erkend door Oekraïense rechtbanken bij het nemen van beslissingen. De dodenlijst staat vol met Russische functionarissen en Russischsprekende Oekraïners.

– einde artikel –

Je las een gratis artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.