Scroll Top

Nummer 91 (15 juni 2024)

Nummer 91 (original)
Nummer 91 (15 juni 2024)
Nummer 91 (original)
In deze uitgave

Deze editie van Gezond Verstand gaat in op het controversiële voorstel van Ursula von der Leyen om een ‘Europees Democratieschild’ te creëren, bedoeld om desinformatie te bestrijden, en de mogelijke gevolgen voor de vrijheid van meningsuiting. De verhoogde geopolitieke spanningen tussen NAVO-landen en Rusland, en de mogelijke gevolgen van Europese steun aan Oekraïne met langeafstandsmissiles wordt belicht. Verder wordt de politieke en maatschappelijke invloed van Dick Schoof onderzocht.

Een ander belangrijk onderwerp is het Nederlandse beleid om woningen gasvrij te maken, waarbij de financiële en praktische uitdagingen worden belicht. De terugkeer naar kernenergie wordt besproken, met een focus op de ontwikkeling van Small Modular Reactors (SMR’s) als een veiliger en efficiëntere vorm van kernenergie. Het artikel over het klimaatbeleid toont aan dat veel Nederlanders weerstand bieden tegen klimaatmaatregelen, voornamelijk vanwege de kosten en beperkte persoonlijke voordelen.

Verder in nummer 91:

– Nieuwe Omgevingswet dient Agenda 2030
– Verlies Amerikaanse soft-power
– Communicatietips over corona’vaccins’
– Levensverzekeraars constateren verhoogte sterfte jongeren
– Een jaar vol verkiezingen in Duitsland
– Turkije+Thailand wensen lid te worden van BRICS
– Grensconflict Hezbollah en Israël
– Scott Ritter verboden naar Rusland te vliegen

Artikelen in deze uitgave

Abonnees kunnen de uitgaven van Gezond Verstand hier downloaden in PDF formaat.

Clear Filters
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.