Scroll Top

Het krijgstoneel, nu en in de toekomst, is uw hoofd

98 Het krijgstoneel, nu en in de toekomst, is uw hoofd

Gezond Verstand is jarig!

In september 2024 start de 5e jaargang van Gezond Verstand. En om dat te vieren geven we in de zomerperiode de 12 meest gelezen + 12 gloednieuwe artikelen cadeau. We publiceren iedere dag gratis artikel.

Bovendien hebben we de artikelen gebundeld in een PDF die je gratis kunt downloaden. En, als klap op de vuurpijl presenteren we ook de nieuwe opmaak van Gezond Verstand.

Laat je verrassen door het vernieuwde ontwerp en deel de artikelen en PDF op social media, met vrienden en familie!

Het krijgstoneel, nu en in de toekomst, is uw hoofd

Richard Rijsdijk

De totale wereldcontrole van een technocratische tirannie die de machtsgreepplegers wensen te bewerkstelligen, zal mede door middel van cognitieve oorlogsvoering gericht zijn op de menselijke hersenen, voor omvorming van gedachten, overtuigingen en gedrag. Alle burgers in gebieden onder politieke invloed van de NAVO en daaraan gelieerde Amerikaanse instellingen, evenals het WEF en sommige aanhangsels van de VN, zijn mikpunt van gecoördineerde campagnes, gericht op het zo veel mogelijk elimineren van menselijke individualiteit.
Dit artikel is alleen voor abonnees
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Van 12 tot 14 september jl. vergaderde de euro-adviesgroep van de EU over de komst van de digitale euro. Het officiële verhaal is dat de digitale euro naast de bestaande betaalmethoden zal gaan functioneren. Maar die digitale munt is slechts één element van het bouwwerk dat de aan de machtsgreepplegers ondergeschikte autoriteiten voor ogen staat.

Daarnaast zijn er de centrale spelers onder Big Tech-bedrijven, zoals Alphabet (Google), Apple, Microsoft, Nvidia en Meta Platforms (FaceBook). Zij verzamelen op onvoorstelbaar grote schaal gegevens van elke burger en elk bedrijf, middels onder andere Internet of Bodies, Internet of Things, registratie van zoekopdrachten, surfgedrag, online aankopen, enz. De zogenaamde kunstmatige intelligentie (AI) analyseert deze data om vervolgens met chirurgische nauwkeurigheid gewenste denkbeelden te kunnen versterken en ongewenste te verstoren.

Allerlei instellingen en invloedrijke personen hebben hierbij een duit in het zakje gedaan. Twee NAVO-rapporten van 2021/2022 spreken over “de meest geavanceerde vorm van cognitieve manipulatie (…) die invloed uitoefent op individueel of collectief gedrag, met als doel een tactisch of strategisch voordeel”. Het US Naval Institute noemt het ‘een nieuw oorlogsconcept’. Het Geneva Center for Security Policy, een samenwerkingspartner van de NAVO, benadrukt de militarisering van de geest als middel van de nieuwe generatieve, permanente staat van oorlogsvoering.

Bekende technocraten

CEO Gaither van de RAND-corporation, een NAVO-samenwerkingspartner, propagandeert, net als Klaus Schwab, een technocratische wereldregering waarin de mens als machine-verlengstuk functioneert. Anderen pleiten ervoor dat elk individu zich dient te onderwerpen aan de digitale doctrines als voorwaarde voor deelname aan de maatschappij.

98 Het krijgstoneel, nu en in de toekomst, is uw hoofd

Futuristen als Ray Kurzweil, Peter Diamandis, Hans Vestberg (CEO van Verizon, een grote telecom-speler in de VS en gigant in home security en domotica) en Klaus Schwab, zijn pleitbezorgers van dit dystopische wereldbeeld, waar burgers volledige en totale surveillance accepteren als normaal.

Onstilbare technocratische honger naar informatie

Totale controle kan echter alleen bereikt worden door gegevensverzameling, analyse en gerichte actie op basis daarvan. Alleen diegenen die de mentale processen en sociale patronen doorgronden, trekken aan de touwtjes. Hoe meer de technocraten – ongeacht of dat multinationals zijn, of zij die de regeringsgebouwen bevolken – weten wat de burger drijft, des te beter hun interacties met de burger afgestemd kunnen worden, om de burger te laten doen wat hen behaagt. Letterlijk elke kans wordt daarvoor benut. Die digitale euro kan daarbij slechts het zoveelste middel zijn.

Het grootste sleepnet in het arsenaal van dataverzameling is de totale digitalisering van elk aspect van ons persoonlijk en maatschappelijk leven. Het Internet of Bodies (IoB) bijvoorbeeld, verzamelt biometrische kenmerken, zoals hartslag, ademhaling, bewegingspatronen en de emotionele toestand van de gebruikers van smart watches, mobiele telefoons en moderne auto’s. Die laatste herkennen de verschillende gebruikers, hun rijgedrag, ritafstanden, snelheid. Alle biometrische gegevens worden gedeeld met voor de gebruiker onbekende partijen.

Het Internet of Things (IoT) vergaart data over het gebruik van AI-tools, beelden van private en publieke bewakingscamera’s, inclusief biometrische gezichtsherkenning, deurbelcamera’s, radar- en camerabeelden gemaakt door moderne auto’s, wifi-signalen die smartphones opvangen, surfgedrag, online aankopen, digitaal betalingsverkeer, social media, enz. Microsoft gebruikt een nieuwe AI-ondersteunde ‘Windows-Recall’-functie, die continu screenshots maakt van alles wat burgers op hun pc doen, hetgeen het einde betekent van digitale privacy.

Rol van de EU

Om hun greep op de burger nog verder te vergroten, wil de EU dat alle Europese burgers al hun bezittingen – zoals onroerend goed, sierraden, edelmetalen, voertuigen, aandelen en crypto’s – digitaal melden. Brussel gaat ook het medische dossier van elke Europeaan beschikbaar maken voor elke geïnteresseerde partij, waarbij Big Pharma en de levensverzekerings- en ziektekostenverzekeringsbranches vooraan in de rij staan.

Veel bruikbare middelen voor cognitieve oorlogsvoering

Gedragsbeïnvloeding heeft al een behoorlijke geschiedenis. Een recent programma was het Brain Initiative van het Witte Huis, gestart onder Obama. Het was listig verpakt: medisch onderzoek naar hersenziekten waaronder Alzheimer, Parkinson en depressie, maar het verborgen ware doel was het hacken van het menselijk brein om zo een hive mind-samenleving te creëren.

Voor de cognitieve oorlogsvoering tegen de burger wordt alles weaponized. Gewone alledaagse zaken, die als neutraal of onschuldig worden beschouwd door nietsvermoedende burgers, worden omgevormd tot wapen om het denken en handelen van het individu, een doelgroep, of de hele maatschappij te beïnvloeden. Denk aan leerplannen op scholen, marketing, films en tv-series, het nieuws, tradities, prioritering van de resultaten van zoekopdrachten, videogames, woke- en klimaatdoctrines, de ‘duurzame’ doelstellingen van de VN of onschuldige pathogenen als corona of apenpokken.

- Het artikel gaat hieronder verder -

Het Gezond Verstand Cartoonboek

Het cartoonboek bevat een bonte verzameling van de beste, scherpste, mooiste en meest treffende cartoons uit Gezond Verstand.

Je maakt kennis met de cartoonisten, die je vervolgens meenemen in het creatieproces en stap voor stap laten zien hoe de cartoons tot stand komen. Waar komen de ideeën en inspiratie vandaan? Welke materialen gebruiken ze en wat vinden ze het mooiste en moeilijkste aan hun vak?

Normaal €42,50 voor abonnees €39,50

Zelfs de rechtspraak, die in veler ogen nog steeds onterecht een onaantastbare reputatie van objectiviteit en onafhankelijkheid heeft, wordt hiervoor gebruikt. De vele politieke processen, bijvoorbeeld tegen Willem Engel, Gideon van Meijeren en Pepijn van Houwelingen, spreken wat dat betreft boekdelen.

Revisionisme op het gebied van geschiedenis en wetenschap en het herdefiniëren van de betekenis van woorden is een ander, krachtig wapen. Een gewone kritisch denkende burger wordt nu bestempeld als ‘rechtsextremist’. Tot voor kort werd de term rechtsextremist geassocieerd met Hitler- en White Supremacy-aanhangers.

Bij voorbaat verdachte gedachten of gedrag

AI analyseert de verzamelde data en voorspelt het toekomstige gedrag van burgers in alle denkbare contexten. AI verifieert met informatie uit het sleepnet of de analyse en voorspelling kloppen. Gedrag dat afwijkt van de voorspelling zal onmiddellijk worden gesignaleerd en leiden tot een actie om deze afwijking te corrigeren door, zoals eerder aangeduid, met chirurgische precisie het doelwit – een individu of doelgroep – bij te sturen.

Deze vorm van supersurveillance opent de weg naar scenario’s zoals in de film Minority Report. In die dystopische maatschappij wordt potentieel crimineel gedrag gesignaleerd en bij wijze van voorzorg wordt de toekomstige dader letterlijk geëlimineerd. De vervolgstap naar het vooraf elimineren van potentieel ongewenst gedrag is maar klein.

Natuurlijk kunnen digitale en cognitieve technieken het leven van burgers ook verbeteren, zonder dat zij daarbij hun burgerrechten moeten inleveren. Maar als de geschiedenis ons ooit iets heeft geleerd is het wel dat elke technologie en/of vorm van wetenschappelijke kennis, op welk gebied dan ook, door ambitieuze machthebbers kan worden misbruikt om hun burgers te controleren, te knechten, te manipuleren en afhankelijk te maken van al hun luimen.

Technocratische macht

George Orwell beschreef in zijn essay You and the Atomic Bomb van oktober 1945 hoe de ontwikkeling van steeds meer gesofisticeerde wapens elke keer een machtsverschuiving teweegbracht tussen zij die regeren en zij die geregeerd worden, ten gunste van de heersende klasse. Alle wapens die werden geïntoduceerd na het zogenaamde achterladergeweer – dat voor bijna elk land of factie binnen handbereik was – betekende een machtsverschuiving ten gunste van de staat, aldus Orwell.

Hun medische kennis van infectieziekten gebruikten de Amerikanen om de Indiaanse stammen te decimeren door het uitdelen van dekens besmet met voor hen dodelijke infectieziekten. De uitvinding van het vliegtuig, dat in het begin van de Eerste Wereldoorlog slechts als verkenner werd gebruikt, leidde tot een enorme wapenrace in de lucht. Het betekende eveneens dat landsgrenzen futiel werden. De radio, waarvan werd verwacht dat deze de volkeren der aarde dichter bij elkaar zou brengen, bleek een middel om landen van elkaar te isoleren. De MSM en het internet hebben de rol van de radio overgenomen.

Vanuit die invalshoek vormen geavanceerde technieken als AI, biometrie en digitale identificatie een nooit eerder geziene bedreiging voor de individuele vrijheden, de democratie en alle klassieke grondrechten die daarbij horen. Macht komt niet, zoals Mao Tse Tung eens beweerde, altijd uit de loop van een geweer. Machthebbers gebruiken nu geraffineerdere en meer perfide technieken van particuliere gegevensverzameling, waarbij ze hopen dat die langzaam maar zeker elke vorm van individualiteit van de mens zullen wegvagen.

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

X


Dit artikel is alleen voor abonnees
Login als abonnee of abonneer je om onbeperkt alle artikelen te lezen.
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.