Scroll Top

Gideon’s moedige oppositie in een futloos parlement

Adobe Photoshop PDF
Gideon’s moedige oppositie in een futloos parlement

Simon van Gelder

Politici in Den Haag hebben veel kwaad aangericht. Ze hebben een chaotische massa-immigratie uitgelokt. Zo maakten ze alle betaalbare huizen onbereikbaar. De gaswinning in Groningen is verprutst. De toeslagenaffaire heeft geleid tot uithuisplaatsing van 1500 kinderen in pleeggezinnen of instellingen. De politici hebben het volk gefopt met mondkapjes (nutteloos) en avondklokken (schadelijk). De ‘pandemie’ was een verzinsel waarmee iedereen in de war is gebracht. De ‘vaccinaties’ hebben ellende veroorzaakt. De aanstichters blijven buiten schot. Ze verrijken zich verder. Intussen zakken de ‘gewone mensen’ weg in diepe armoede.
S

tel, je bent jong en slim. Je ziet dit kolossale onrecht rond je. Kun je protesteren? Journalist worden is zinloos, er is geen persvrijheid. Televisie en kranten staan onder toezicht. Ook in de politiek is het kommer en kwel. Je wordt tegengehouden door politici van de bestaande partijen. Die houden de poort gesloten met hun leugen dat in Nederland alles voortreffelijk is geregeld. Zo worden nieuwlichters met kritische ideeën kort gehouden.

De verkiezingen op 22 november lopen uit op ‘oude wijn in nieuwe zakken’. Elke oppositie wordt platgewalst. Het handjevol mensen in de oppositie staan voor een zware opgaaf. Kijk naar Gideon van Meijeren (35), Kamerlid voor FvD. Gideon is afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in constitutioneel recht, met vrijheid van meningsuiting als specialisme. Na zijn afstuderen werkte hij 3,5 jaar als beroepsmilitair. Daarna als wetgevingsjurist bij een ministerie, vervolgens juridisch adviseur van de Tweede Kamer. Thans is hij in functie als Kamerlid. Hij is tegelijk ook gemeenteraadslid in Den Haag en Statenlid in Zuid-Holland. Opgewekt zegt Gideon: “Ook met een kleine minderheid kan je veel bereiken.” Hij wil lid zijn van een groep strijdbare mensen als voorhoede van een grotere groep. Zo een groep heet ‘Gideonsbende’.

Gideon is een van de schaarse Kamerleden die foutloos Nederlands spreken en in staat zijn een doordacht juridisch betoog te houden. Zijn taal is glashelder. Steevast wint hij debatten met ministers over zaken als het Covid-19 bedrog. Met zijn behendigheid torent Gideon hoog uit boven de weinig geletterde minister van Justitie die in haar onbeholpenheid FvD aanduidt als ‘onwelriekende reuzel’.

Adobe Photoshop PDF

De eerdere jacht op Geert Wilders wordt voortgezet, nu met een ander doelwit. Het Openbaar Ministerie (altijd afgestemd met de minister van Justitie) heeft lang op de loer gelegen, tot het lukte Geert te vangen op drie woorden. Die waren niet gesproken in de Kamer (waar meer mag), maar in een café (waar de koddebeiers hun oren spitsen). Zo kon Geert worden veroordeeld. Dat maakte hem definitief kansloos in de politieke arena. Niet iedereen sympathiseert met de denkbeelden van Geert. Maar het ondergraven van zijn rechten als volksvertegenwoordiger past niet in een democratische rechtsstaat. Er is nog altijd ‘parlementaire onschendbaarheid’. Die komt er, simpel gezegd, op neer dat Kamerleden met elkaar in de clinch moeten gaan, om te voorkomen dat burgers dat doen.

Thans is Gideon aan de beurt voor wat lijkt op selectieve vervolging op basis van politieke voorkeuren. In een persbericht van het Openbaar Ministerie van 12 september jl. wordt Gideon niet met naam aangeduid. Maar hij is ‘de man’. Alsof een zware crimineel ten tonele wordt gevoerd. Het OM schrijft: “Het Openbaar Ministerie vervolgt een 35-jarige man, een politicus uit Den Haag, voor twee gevallen van opruiing. Verdachte suggereerde dat geweld tegen de overheid geoorloofd en misschien zelfs noodzakelijk is.”

Bestraffend vervolgt het OM: “Het onderzoek in deze zaak is gedaan door de Rijksrecherche, dat is de aangewezen opsporingsinstantie voor misdrijven die door politici en ambtenaren zijn gepleegd. Hij zal het strafdossier ontvangen.” Wie dit koddebeiersproza leest, kan de indruk krijgen dat Gideon wegens ‘misdrijven’ in de boeien is geslagen of misschien al is verbannen naar Duivelseiland.

Het kat-en-muisspel tegen Gideon kent een tweede hoofdstuk. In maart 2023 werd hij veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur omdat hij in december 2021 op een deelscooter door rood licht was gereden terwijl zijn rijbewijs voor het besturen van een snorfiets was afgenomen omdat hij eerder had geweigerd mee te werken aan een blaastest. De politierechter zei tegen Gideon: “U heeft een voorbeeldfunctie. Daarom hoef ik niet veel consideratie toe te passen.” Vergeefs had Gideon uitgelegd dat hij niet voelde voor een blaastest omdat hij zich door de politie voortdurend hinderlijk gevolgd voelde en hij niet kon rekenen op de integriteit van een volledig zonder reden apart ingeroepen team om de blaastest af te nemen. Inmiddels kan er dan wel in de Nederlandse media sprake zijn van een ‘alcoholprobleem’.

– Het artikel gaat verder onder de afbeelding –

Je leest een gratis artikel uit Gezond Verstand #77

In dit nummer onder meer:

WHO OneHealth-programma
Tanende relevantie Nederlandse verkiezingssysteem
Aanmoediging tot euthanasie
Covid als een militaire operatie
Eeuwige oorlogen van de VS

In werkelijkheid gaat het niet om verkeersovertredingen. Het heeft er alle schijn van dat Gideon gestraft wordt voor zijn standpunten. Die liegen er niet om. Zoals deze: “Onze agrarische sector wordt steeds verder de kop ingedrukt. Zogenaamd om de natuur te beschermen, maar in werkelijkheid gaan er andere belangen achter schuil.” Of deze: “Steeds meer voedsel wordt genetisch gemanipuleerd. Als het aan de EU ligt, hoeft hierover niets meer op het etiket te worden vermeld en worden de controle-eisen geschrapt. Forum wil dat mensen de vrijheid behouden om te kiezen voor natuurlijke producten.” Of deze, september 2023: “Opnieuw worden kinderbreintjes vanaf vier jaar vergiftigd met les over seksuele afwijkingen. Onbegrensde seksualiteit zet de grenzen open voor pedofielen. We moeten kinderen beschermen en ons hiertegen altijd fel blijven uitspreken.”

De oppositie is hevig. Op 14 maart 2022 was het Amsterdamse filmtheater Tuschinski afgehuurd voor de première van een documentaire door Gideon over de achtergronden van het Covid-19-drama. De zaalhuur werd afgezegd na klachten over gevoelige opmerkingen van Gideon. Hem werd kwalijk genomen dat hij had gezegd dat het mogelijk zou moeten zijn in de Tweede Kamer te spreken over de omvang van de Holocaust. De kiezers mogen hierover op 22 november oordelen. Geen enkele politicus is perfect, maar kloekheid als oppositioneel Kamerlid kan niemand Gideon ontzeggen.

– einde artikel –

Je las een artikel uit Gezond Verstand nummer 77

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.