Scroll Top

Pandemieën die ons te wachten staan (Jeroen van den Berg)

Nummer 57
Pandemieën die ons te wachten staan
Jeroen van den Berg
In april 2020 sprak Bill Gates al over Pandemie 2 tijdens een talkshow interview met de woorden “Deze komt binnen een tijdsbestek van vijf jaar en in een nachtmerrie scenario is het een biologische terroristische aanval”. Hij deed deze uitspraak toen de wereldwijde Covid-19 crisis nog maar een maand oud was. Sindsdien heeft Gates in meerdere interviews uitlatingen gedaan over een volgende pandemie en dat deze onze volledige aandacht zal krijgen.
D

e World Health Organization (WHO) stuurt inmiddels met hernieuwde energie aan op een internationaal Pandemieverdrag met verregaande bevoegdheden, waarmee het graag algehele controle over elke lidstaat van de Verenigde Naties hoopt te kunnen bewerkstelligen. Binnen dit aanhangsel van de VN wordt hierover tussen 9 en 13 januari in het geheim uitgebreid vergaderd. Bij een eerdere stemming ging een groep van samenwerkende Afrikaanse Staten niet mee met de aanvankelijke details van de voorstellen, waardoor het in mei van dit jaar opnieuw ter tafel komt. Nederland speelt een voortrekkersrol, waarbij de regering een eigen Pandemiewet zo snel mogelijk door de Eerste Kamer wil loodsen. Tevens zijn er in januari weer vergaderingen van het WEF in Davos, waar ongetwijfeld ook de volgende pandemie op de agenda zal staan, want zonder een wereldwijde gezondheidscrisis, en de angst die daarbij hoort, verliest deze private supranationale instelling haar greep op wat de toekomst zal kunnen brengen in de vorm van de Grote Reset.
België heeft daar ook een duit bij in het zakje gedaan. Op 23 oktober vorig jaar hield het een ‘pandemie-oefening’ met ‘Catastrophic Contagion’ als titel. Deze oefening was georganiseerd door het Center for Health Security, en toonde qua opzet grote gelijkenissen met het inmiddels beruchte Event 201, dat plaatsvond drie maanden voordat de Covid schijnpandemie losbarstte.
Het Center for Health Security is een ngo die in 1998 is opgericht door Donald Henderson, een Amerikaanse epidemioloog die in de jaren ’60 en ’70 bekendheid verwierf met zijn strijd tegen het pokken-pathogeen. De doelstelling van het instituut bij oprichting was het bestuderen van de kwetsbaarheid van de Amerikaanse bevolking ten aanzien van biologische oorlogvoering. Later zijn daar doelstellingen met betrekking tot o.a. pandemie-onderzoek bijgekomen. Het centrum is gelieerd aan het Johns Hopkins instituut en heeft grote namen als partners, die allen een soort syndicaat van bedrog vormen – de Rockefeller Foundation, Bill & Melinda Gates Foundation, World Health Organization (WHO) en de Amerikaanse instellingen Centers for Disease Control and Prevention (CDC), de Food and Drug Administration (FDA) en Homeland Security.

In de afgelopen jaren hebben deze instellingen zich beziggehouden met belangwekkende oefeningen en projecten, zoals Dark Winter (2001), Atlantic Storm (2005), de Pandemic and All Hazards Preparedness Act (2006), een voorbereiding voor een mogelijke nucleaire aanval (2011) en doorlopend gain of function onderzoek ter vervaardiging van biowapens. Het Center for Health Security telt ongeveer 40 medewerkers en is gesitueerd in Baltimore.

De Catastrophic Contagion oefening werd gehouden met onder andere ministers van Volksgezondheid en experts uit Senegal, Rwanda, Nigeria, Angola, Liberia, Singapore, India en Duitsland. Gates in eigen persoon was ook van de partij. Een hoofdonderwerp dat werd besproken is een scenario rondom het in 2025 uitbreken van het zogenaamde Severe Epidemic Enterovirus Respiratory Syndrome (SEERS) virus. Het virus breekt uit in Zuid-Amerika en belooft een wereldwijde pandemie te zullen veroorzaken. Er werd gesproken over maar liefst 1 miljard besmettingen en 20 miljoen doden, waarvan 15 miljoen kinderen. Naast dodelijke gevolgen, zou het voorspelde virus hersenschade en verlammingen veroorzaken.

Gezond Verstand thuis ontvangen?
Doe mee en ontvang 24x per jaar Gezond Verstand thuis. Als abonnee krijg je toegang tot alle edities (online) én het ledenforum. Met jouw bijdrage ondersteun je de onafhankelijke journalistiek en berichtgeving voor en door Nederlandse burgers.

De participatie van vooral veel Afrikaanse landen heeft een niet moeilijk te bedenken betekenis in verband met de hierboven genoemde eerdere onwil van Afrikaanse landen om de WHO te gaan gehoorzamen.
In de video die op YouTube met betrekking tot deze exercitie is te vinden, ziet men een aantal opvallende details. Eén van de sprekers noemt het zorgelijk lage vertrouwen van de bevolkingen in overheden en hun gezondheidszorg. Tevens wordt de WHO afgeschilderd als een verlossende rol spelend voor mensen die juist geen stem hebben. Een andere spreker spreekt over het belang dat naast gezondheidsexperts die leiding moeten nemen, ook religieuze en politieke leiders eenduidig moeten communiceren.
De journalist en correspondent Jeanne Meserve is in de oefening te zien als nieuws-anker. Omdat zij onder andere bekend is van CNN en ABC News, krijgt de vertoning met realistische gesimuleerde nieuwsberichten een dwingende en overtuigende kwaliteit. De belangrijkste conclusie van deze ‘table top’ oefening is dat het nieuwe net uitgevonden virus een veel hoger sterftecijfer zal hebben dan Covid-19, en met name kinderen en jonge mensen zal aanvallen. Het behoort namelijk tot de categorie Enterovirussen waarvan voornamelijk kinderen het slachtoffer worden. Het bekendste Enterovirus is polio. Enterovirussen worden voornamelijk in de ingewanden aangetroffen.

The Bill & Melinda Gates Foundation investeert enorm veel geld in vaccins voor kinderen in arme landen. Op een bijeenkomst op 22 januari 2015 in Brussel zei Gates: “We nemen genetisch gemodificeerde organismes en spuiten deze in de armen van kinderen. We schieten het letterlijk direct in hun aderen”.

Door meerdere kwesties met ‘vaccins’ voor kinderen is Gates ernstig in opspraak geraakt. In India en Afrika werden ‘vaccins’ toegediend die niet waren goedgekeurd. Medische autoriteiten in de betreffende landen hebben benadrukt dat deze vaccin trials op onethische wijze werden uitgevoerd. Robert Kennedy jr. heeft aangegeven dat de Gates Foundation in India tussen het jaar 2000 en 2017 het polio vaccin heeft getest, waardoor bijna 500.000 kinderen verlamd raakten. The Economic Times India publiceerde in 2014 dat onder leiding van de Gates Foundation in 2009 het HPV vaccin werd toegediend aan jonge meisjes, met doden en vele gewonden als gevolg. De regering van India heeft de activiteiten van Gates opgeschort nadat hij experimenteerde met proeven voor levenslange onvruchtbaarheid op jonge vrouwen van een in een afgelegen streek levende etnische minderheid. In 2018 braken in Congo, de Filipijnen en Afghanistan grote epidemieën uit die gelinkt werden aan het polio ‘vaccin’ van de Gates stichting. In 2010 was in Afrika een proef met een malaria ‘vaccin’, waardoor 151 kinderen overleden en er vele serieuze bijwerkingen waren, zoals verlamming en onvruchtbaarheid. Maar deze Gates heeft als het ware de Wereldgezondheidsorganisatie kunnen kopen, en middels de door hem gestichte Gavi vaccin alliantie heeft hij toegang tot de schatkisten van een groot aantal lidstaten van de VN.

Je las een artikel uit:
Gezond Verstand nummer 57
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.