Scroll Top

Cartoonboek bestellen

Cartoonboek Wordpress 3 thegem portfolio justified 2x
Gezond Verstand
CARTOONS: hét Gezond Verstand cartoonboek
Alles over de cartoons én de tekenaars van Gezond Verstand
GV cartoons Mock Up preview1 min
Bestel hier je cartoonboek!

Founders krijgen 15% korting.

  • Eenmalige en gelimiteerde oplage van 2.500 stuks;
  • Ieder exemplaar is voorzien van een uniek nummer;
  • Selectie van de meest treffende en memorabele cartoons uit de eerste 50 uitgaven van Gezond Verstand;
  • Lees de persoonlijke verhalen van de tekenaars;
  • Inclusief zes nog niet eerder vertoonde cartoons.
“De humor in de cartoons is een hele bijzondere en puntige manier om het absurde van een situatie te laten zien.”
– Karel van Wolferen (hoofdredacteur) –
Speciale uitgave
Nu we het derde jaar ingaan van het blad Gezond Verstand, vonden we het de hoogste tijd om een zeer belangrijk aspect van het blad, namelijk de cartoons, in het zonnetje te zetten. Gezond Verstand zou Gezond Verstand niet zijn zonder de geweldige cartoonisten die elke twee weken treffende en pakkende cartoons creëren, waarmee we de (vaak ongemakkelijke) waarheid op een puntige manier kunnen blootleggen.

 

Veel van de cartoons zijn inmiddels ware klassiekers en een aantal wordt ook veelvuldig gedeeld op internet.

Er zijn (tot uitgave 50) 469 tekeningen gemaakt en gemiddeld vraagt de geboorte van een tekening zo’n 8 uur tijd. Het is bijzonder om de cartoons nu te mogen printen op kwaliteitspapier en weer te geven in dit boek.
De tekeningen verdienen dit zeer.

Vanaf 39,50
Het cartoonboek
Boordevol verhalen en de beste cartoons van
Gezond Verstand
“Hoe de toekomst er uit zal zien, weet niemand, maar wat we wel weten, is dat alles wat wij maken bij Gezond Verstand wordt gedocumenteerd als een tijdcapsule voor de toekomst.”
– Inleiding –
Hoe worden de cartoons gemaakt?
Van schets tot treffend plaatje!
Een persoonlijk verhaal van iedere cartoonist.
Waarom doen ze dit werk?
Het cartoonboek
Het cartoonboek bevat een bonte verzameling van de beste, scherpste, mooiste en meest treffende cartoons uit de eerste 50 uitgaven van Gezond Verstand. Iedere cartoonist heeft in het boek zijn eigen plek.

 

Je leert de tekenaars kennen aan de hand van hun eigen verhaal. Zo zul je lezen dat sommige cartoonisten echt te maken hebben met de cancel culture. In het boek lees je de (beknopte) levensverhalen van de cartoonisten. Wat drijft hen om te werken voor Gezond Verstand? Hoe gaan zij om met kritiek en het niet-begrepen worden door anderen? Hoe is hun bewustwordingsproces verlopen in hun leven? Waarom vinden ze het belangrijk om voor Gezond Verstand te werken? Maar ook, hoe zien zij de toekomst?

 

Je wordt meegenomen in het creatieproces en ziet stap voor stap hoe de cartoons tot stand komen. Waar komen de ideeën en inspiratie vandaan? Welke materialen gebruiken ze en wat vinden ze het mooiste en moeilijkste aan hun vak? Ook is er van elke tekenaar een nog niet eerder vertoonde cartoon opgenomen in het boek.

 

“De covers die ik maak voor Gezond Verstand nodigen uit tot gesprek. Dat is in ieder geval de intentie.”
– Eric Heuvel (cartoonist) –
Een prachtig cadeau
Het boek telt 261 pagina’s en is voorzien van een luxe harde kaft. Het boek wordt eenmalig gedrukt in een oplage van 2.500 stuks. Ieder exemplaar is voorzien van een uniek nummer. De prijs is € 39,50 voor abonnees en € 42,50 voor niet-abonnees.
Een prachtig geschenk voor jezelf of om cadeau te doen tijdens de komende feestdagen.
Ook is dit  een mooi bedankje aan de cartoonisten, want de opbrengst van het boek komt aan hen ten goede. Daarmee is het een passende blijk van waardering voor al het werk wat zij in de afgelopen twee jaar hebben verzet.
Karel van Wolferen en de cartoonisten
Bestel hier je eigen cartoonboek →
Bestel hier je cartoonboek!

Gezond Verstand abonnees 39,50. Niet-abonnees 42,50.
Je kunt het boek per post laten verzenden of zelf ophalen op ons kantoor in Weesp.

Een tipje van de sluier

Klik op de foto’s hieronder om alvast een indruk van het cartoonboek te krijgen.

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.