Scroll Top

Voordracht nummer 15: “Het ‘wetenschap’-wapen voor de installatie van een technocratische tirannie”

Voordracht nummer 15: "Het ‘wetenschap’-wapen voor de installatie van een technocratische tirannie"
Voordracht nummer 15

Voordracht Karel van Wolferen: Het ‘wetenschap’-wapen voor de installatie van een technocratische tirannie

Reacties (alleen voor leden)
Alleen abonnees kunnen reacties plaatsen.

Reacties (2)

Ik wil aan Karel en de redactie mijn waardering uitspreken over het blad gezond verstand nummer 15 , weer subliem geschreven ……de koe weer goed bij de horens gevat !
Mijn dank !

Beste Karel,
 
Wederom een prachtig relaas. Ik begrijp de opmerkingen die jullie kregen van enkele enthousiaste lezers van Gezond Verstand goed. Ook ik moet de inhoud van het blad soms, en ik kan dit niet anders verwoorden, verteren. Het is zware kost. Alleen al jullie briljante voorpagina illustratie zorgt elke twee weken voor een klap in het gezicht.
Als ik jullie blad moet vergelijken met een film zou dat: A hidden life zijn. (een absolute aanrader). De gehele film heeft een zware lading en dat duurt en dat duurt. Toen ik na de voorstelling het filmhuis uit liep voelde ik me ellendig. De hele avond. Toch heeft die film mij een zeer krachtige boodschap meegegeven. Ik heb in die film iets ervaren zonder het daadwerkelijk zelf te hebben moeten ervaren. Een inzicht wat mijn kijk op dingen permanent heeft veranderd.
Gezond Verstand heeft op mij steeds weer dezelfde uitwerking. Het is versneld tot inzichten komen en dat gaat in veel gevallen gepaard met een logische…beladenheid. Maar als die beladenheid weg zakt blijft er enkel meer inzicht en rust over. Het mooiste wat jullie mij, elke editie weer, meegeven is dat ik door jullie heb geleerd niet meer naar mensen te wijzen maar in te zien waarom de dingen lopen zoals ze lopen, mijn eigen pad te kiezen en daar heel concreet vorm te geven.
 
Een prachtig citaat uit de film:
‘If god gives us free will. We are responsible for what we do. What we fail to do.’
 
Voor een ieder:
https://www.youtube.com/watch?v=qJXmdY4lVR0
 
Fijne avond

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.