Scroll Top

Kort nieuws

GV artikel zonder cartoon (uil) (9)

Gezond Verstand is jarig!

In september 2024 start de 5e jaargang van Gezond Verstand. En om dat te vieren geven we in de zomerperiode de 12 meest gelezen + 12 gloednieuwe artikelen cadeau. We publiceren iedere dag gratis artikel.

Bovendien hebben we de artikelen gebundeld in een PDF die je gratis kunt downloaden. En, als klap op de vuurpijl presenteren we ook de nieuwe opmaak van Gezond Verstand.

Laat je verrassen door het vernieuwde ontwerp en deel de artikelen en PDF op social media, met vrienden en familie!

Kort nieuws

Vincent Praster

Dit artikel is alleen voor abonnees
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Grootschalig onderzoek wereldwijde oversterfte

Een onderzoek naar de oversterfte, van alle oorzaken in 125 landen die samen 35% van de wereldbevolking vertegenwoordigen, heeft geleid tot veelzeggende conclusies van de onderzoekers. Zij concluderen dat de opgetreden oversterfte niet door Covid-19 komt, maar dat er drie oorzaken kunnen zijn voor de oversterfte gedurende de Covid-periode. Biologische en psychologische stress door maatregelen zoals lockdowns, medische interventies als beademing en experimentele medicatie, inclusief het weigeren van bestaande medicatie en het uitrollen van het Covid-19-‘vaccin’ inclusief het herhaaldelijk injecteren van dezelfde populaties. Volgens de onderzoekers is de catastrofale Covid-19-oversterfte exact wat er gebeurt wanneer overheden een mondiale verstoring veroorzaken en hun eigen bevolkingen gaan aanvallen.

 

Nieuwe versie pandemieplan maakt van Nieuw-Zeeland een medisch-fascistische staat

Nieuw-Zeeland heeft een nieuwe versie van het pandemieplan gepresenteerd, dat als blauwdruk dient voor toekomstige pandemieën, waarbij vogelgriep expliciet genoemd wordt. In het plan staan de door de minister van Volksgezondheid geautoriseerde ‘speciale bevoegdheden’ vermeld die tijdens een afgekondigde noodsituatie van kracht zullen worden. Gezondheidsfunctionarissen krijgen bevoegdheden om te detineren, isoleren, of in quarantaine te plaatsen. Hierdoor hebben zij de mogelijkheid om van personen, plaatsen, gebouwen, schepen, voertuigen, vliegtuigen, dieren of dingen te verlangen geïsoleerd, in quarantaine geplaatst, of ‘gedesinfecteerd’ te worden. Daarbij mogen politiemensen veel doen, inclusief geweld gebruiken, om deze gezondheidsfunctionaris of iemand die door de gezondheidsfunctionaris geautoriseerd is, te ondersteunen in het uitvoeren van deze speciale bevoegdheden. In het pandemieplan is tevens opgenomen dat de overheid restricties mag opleggen aan mensen die vaccinaties niet accepteren. Aan hen kan de toegang tot werk, gebouwen en ‘andere activiteiten’ worden ontzegd. Bij een vaccinatieplicht verandert Nieuw-Zeeland daarmee direct in een fascistische uitsluitingsstaat.

 

Grootschalig onderzoek Zuid-Korea

In Zuid-Korea is een onderzoek uitgevoerd met de gegevens van meer dan negen miljoen mensen, dat is gepubliceerd in Nature Communications. Hieruit blijkt dat er na ‘vaccinatie’ een verhoogde kans is op het krijgen van auto-immuunziekten. Dit kan veroorzaakt worden door ‘frameshifted proteins’ in de ‘vaccins’, die auto-immuunziekten tot gevolg kunnen hebben. In de VS heeft de bekende nieuwslezeres Megyn Kelly verklaard een auto-immuunziekte te hebben gekregen na ‘vaccinatie’. Nauwkeurige bestudering van dit onderzoek openbaart nog een andere schokkende bevinding. De injecties leiden tot een toename van 620% van het risico op het krijgen van myocarditis en een toename van 175% van het risico op het krijgen van pericarditis.

 

Vaccinsterfte Moderna 30% hoger dan Pfizer

Uit een onderzoek van de op basis van een WOO-aanvraag verkregen data in Tsjechië is een enorm verschil geconstateerd tussen de injecties van Pfizer en die van Moderna. Beide injecties zijn gebaseerd op mRNA-technologie, waarbij Moderna een veel hogere dosis mRNA heeft dan Pfizer. Door de vrijgegeven data zijn de overlijdens te combineren met het tijdstip en de soort van de toegediende injectie. Hieruit rolt een schokkende conclusie, namelijk dat de Moderna-injecties 30% meer dodelijke slachtoffers veroorzaakt heeft dan de Pfizer-injecties. Een zeer alarmerende ontdekking, die de verantwoordelijken geheim wilden houden – het zoveelste voorbeeld dat beleidsbepalers hun ego belangrijker vinden dan mensenlevens.

- Het artikel gaat hieronder verder -

Gezond Verstand "nieuwe stijl"

Met de 5e jaargang die voor de deur staat, steken we Gezond Verstand in een nieuw jasje!

Ontdek Gezond Verstand “nieuwe stijl”

  • Iedere uitgave vier pagina’s méér Gezond Verstand
  • Méér ruimte, grotere letters: gemakkelijker te lezen
  • Méér ruimte voor de cartoons, tussenkopjes en streamers
  • Méér variatie in de opmaak
  • Gedrukt op steviger papier
GV nieuw 2
GV nieuw 3
GV nieuw 1

Wil je alvast voorproeven?
Download dan de gratis zomerbundel met de 12 meest gelezen artikelen van het afgelopen jaar + 12 gloednieuwe gratis artikelen.

Ben je nog geen abonnee?
Dan kun je hier de nieuwste uitgave bestellen.

‘Healthy vaccine effect’ zorgt voor ‘confirmation bias’

In werkelijkheid zijn er twee opmerkelijke feiten in de ‘vaccin’-verdeling onder de bevolking waar te nemen, waar men in eerste instantie totaal niet bij heeft stilgestaan. Het zijn jonge mensen die gezwicht zijn voor sociale druk, of de druk van de arbeidsmarkt, en gezonde ouderen die er min of meer bewust voor hebben gekozen het ‘vaccin’ te nemen. Voor mensen die in ziekenhuizen of in hospices liggen, betekenen ‘vaccins’ alleen maar een extra belasting van het immuunsysteem en daardoor worden die in de regel niet gegeven. Het directe resultaat is dat in het deel van de populatie waar het voor de hand ligt dat veel mensen komen te overlijden, de mensen geen ‘vaccin’ kregen. Daarnaast is er de grote groep niet-geïnjecteerde jonge mensen die in de regel alleen overlijden door noodlottige ongevallen of de pech hebben op jonge leeftijd een ernstige ziekte te krijgen. Hierdoor ontstaat het vertekende beeld dat veel ‘ongevaccineerden’ overlijden, een onwerkelijkheid waar incompetente politici en vaccinpredikanten dankbaar gebruik van maken, omdat dit oppervlakkig vergelijken van cijfers, zonder rekening te houden met de achtergrond, ervoor zorgt dat ze de cijfers interpreteren volgens hun geloofssysteem. Zij zien hiermee een volledig onterechte bevestiging van hun aanname dat de oversterfte niet ‘vaccin’-gerelateerd is.

 

Alarmerend beeld en dubbele doofpot Singapore

In de stadstaat Singapore vertonen zowel de sterftecijfers als de geboortecijfers de beruchte ‘Covid-prik-knik’. Dit heeft tot gevolg dat de natuurlijke bevolkingsgroei na de injecties ineens scherp begon te dalen.

Na de boostercampagne – ongeveer 80% van de bevolking van Singapore heeft de booster genomen – was de natuurlijke bevolkingsgroei met bijna 40% gedaald. Wanneer deze trend zich doorzet, zal er binnen afzienbare tijd sprake zijn van een bevolkingsafname. Een catastrofale ontwikkeling voor de samenleving, die niet verklaard kan worden door Covid-19. Het officiële aantal mensen dat in drie jaar tijd aan Covid-19 is overleden bedraagt 2024, terwijl de extra sterfte in de drie jaar sinds de uitrol van de injecties in totaal zo’n zes keer zo hoog is. Dat vraagt uiteraard om een diepgaand onderzoek, maar in plaats van dit in te stellen, zijn er twee zeer opmerkelijke acties ondernomen. Singapore is – direct nadat het helemaal bovenaan de lijst van wereldwijde oversterfte stond – van deze lijst verwijderd. Helemáál verdacht is de wetsaanpassing die in dezelfde tijd is doorgevoerd, waarbij de verplichting om een sterfgeval na een medische behandeling te onderzoeken geschrapt is. Blijkbaar in het kader van dat je niet iets kunt vinden als je er niet naar zoekt.

 

Wetenschappelijk onderzoek blijkt pure ‘vaccin’-reclame

Voordat wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd worden, ondergaan zij eerst een proces waarbij onafhankelijke andere wetenschappers het onderzoek kritisch bekijken en controleren of de methodieken op de juiste wijze zijn toegepast. Dit alles om de kwaliteit zo hoog mogelijk te krijgen. Wanneer dat proces doorlopen is, is het onderzoek ‘peerreviewed’ en kan het gepubliceerd worden, om van daaruit als waardevolle informatie te worden gebruikt.

Na het frauduleuze onderzoek in The Lancet dat Hydroxychloroquine als gevaarlijk bestempelde om noodgoedkeuring te kunnen verkrijgen voor de injecties, is er nu weer een onderzoek gepubliceerd met daarin een dermate grove nalatigheid dat arts Jona Walk zich afvraagt hoe dit onderzoek door het peerreview-proces heeft kunnen komen. Het betreft een onderzoek dat concludeert dat corona-‘vaccins’ bescherming bieden tegen hart- en vaatziekten. Hierbij geeft men aan dat men geen rekening heeft kunnen houden met het vertekende beeld dat veroorzaakt wordt doordat mensen met een verhoogd risico op bloedpropjes en hartaandoeningen juist niet gevaccineerd worden. Hierdoor ontstaat de situatie dat de gezonde mensen de ‘vaccins’ nemen en de risicogroep niet, het ‘healthy vaccinee effect’.

Heel kort door de bocht begint men dus een onderzoek waarbij de gezonde mensen het ‘vaccin’ nemen en de ongezonde mensen niet, en vervolgens wordt de conclusie getrokken dat de gezonde mensen hun gezondheid te danken hebben aan dat ‘vaccin’. De publicatie kan daarmee beschouwd worden als pseudowetenschap, bedoeld om reclame voor vaccins te maken. Dat blijkt al uit de openingszin, waarin verklaard wordt dat de ‘vaccins’ 14,4 miljoen levens gered hebben in het Verenigd Koninkrijk. Deze opmerking is totaal irrelevant voor de strekking van het onderzoek. Hart van Nederland schotelde de kijkers pure ‘vaccin’-verkooppraat voor: “De onderzoekers zijn van mening dat de vermindering van veelvoorkomende hartproblemen zwaarder weegt dan de zeldzame ernstige bijwerkingen” en “De onderzoekers hopen hiermee zorgen van het publiek weg te nemen en voor meer vertrouwen te zorgen in vaccinatieprogramma’s. Deze resultaten ondersteunen de brede inzet van toekomstige Covid-19 vaccinaties”. Met dit soort pseudowetenschap worden de dodelijke hartkwalen (myocarditis) weg-gebagatelliseerd en maakt men de mensen wijs dat de injecties juist goed voor het hart zijn.

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

X


Dit artikel is alleen voor abonnees
Login als abonnee of abonneer je om onbeperkt alle artikelen te lezen.
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.