Scroll Top

De VS als oorlogsvoerder

95 De VS als oorlogsvoerder

Gezond Verstand is jarig!

In september 2024 start de 5e jaargang van Gezond Verstand. En om dat te vieren geven we in de zomerperiode de 12 meest gelezen + 12 gloednieuwe artikelen cadeau. We publiceren iedere dag gratis artikel.

Bovendien hebben we de artikelen gebundeld in een PDF die je gratis kunt downloaden. En, als klap op de vuurpijl presenteren we ook de nieuwe opmaak van Gezond Verstand.

Laat je verrassen door het vernieuwde ontwerp en deel de artikelen en PDF op social media, met vrienden en familie!

De VS als oorlogsvoerder

Jeroen van den Berg

De recente gebeurtenissen in de Amerikaanse politiek zijn van ongekende proporties en volgen elkaar in hoog tempo op. De VS heeft als mondiale oorlogsvoerder een volgende stap op de escalatieladder gezet. Tijdens de lange bombastische speech van de Israëlische president Benjamin Netanyahu voor het Amerikaanse congres op 24 juli jl. werd duidelijk hoe groot de zionistische greep op de VS daadwerkelijk is. In totaal werden meer dan vijftig staande ovaties gegeven, wat een bizar en schaamteloos tafereel van onderdanigheid opleverde. De Verenigde Staten doen mee met de genocide die zich afspeelt in Gaza en hebben Netanyahu hun goedkeuring gegeven om de oorlog in het Midden-Oosten uit te breiden tot een regionaal conflict, met als mogelijk gevolg een derde wereldoorlog.
Dit artikel is alleen voor abonnees
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Netanyahu wordt geconfronteerd met aanklachten van genocide bij internationale gerechtelijke instanties, en er hangt hem een dreigend arrestatiebevel voor oorlogsmisdaden boven het hoofd. Het centrale doel van zijn bezoek aan de VS was bedoeld om zich van volledige Amerikaanse militaire steun te verzekeren in het geval van een oorlog met Libanon, Hezbollah en Iran. Die garanties zijn ontvangen. Na Netanyahu’s terugkomst in Israël zijn onmiddellijk een reeks moorden gepleegd die bedoeld waren om die gewenste bredere regionale oorlog uit te lokken, mogelijk zelfs met wederzijds gebruik van kernwapens. Ondertussen heeft de VS nog eens duizenden bommen en tankgranaten aan Israël verzonden, wat in strijd is met de eigen wapenexportwetten.

Het Amerikaanse leger mobiliseert zich momenteel in het Midden-Oosten. Het Pentagon geeft aan dat er nu ongeveer 40.000 troepen onder centraal commando staan, dat is 8.000 meer dan normaal. De versterking omvat o.a. de inzet van een raketonderzeeër, deze is bewapend met 154 Tomahawk kruisraketten. Daarnaast is het vliegdekschip USS Abraham Lincoln onderweg naar het conflictgebied, deze is beladen met F-35C en F/A-18 gevechtsvliegtuigen. Op 14 augustus jl. is de Amerikaans gezant Amos Hochstein in Beiroet aangekomen in een laatste poging om de spanningen tussen Hezbollah en Israël te kalmeren.

Het bestaan van Israël als geheel komt steeds meer in gevaar. Het blijft evenwel iedere keer de vraag of dit feit in volle omvang tot het regime in Tel Aviv is doorgedrongen. In dit nummer van Gezond Verstand is in het artikel ‘Israël heeft zich in oorlogszucht verloren’ hierover meer te lezen.

Interne politieke ontwikkelingen

Naast de Amerikaanse oorlogsdeelname zijn er veel ontwikkelingen rondom de komende presidentsverkiezingen. Joe Biden is teruggetreden als kandidaat, waarbij oud-president Barack Obama een fundamentele rol speelde. Er zijn zelfs aanwijzingen dat Obama een coup orkestreerde door Biden te bedreigen met afzetting uit zijn ambt op grond van het 25ste amendement van de Amerikaanse grondwet met betrekking tot arbeidsongeschiktheid, als hij zich niet uit de presidentsrace zou terugtrekken. Het was toen al duidelijk dat Kamala Harris de goedkeuring zou krijgen van de Democratische leiders en donoren van de Democratische Partij, die hun financiering dreigden in te trekken in verband met de conditie van de huidige president. Biden, die zich thuis had teruggetrokken, naar verluidt met Covid-19, kondigde op sociale media zijn terugtrekking uit de presidentsrace aan. Pas drie dagen na deze aankondiging verscheen Biden in het openbaar en onderschreef in een korte post op X (Twitter) dat vicepresident Harris zich in zijn plaats kandidaat zou stellen.

Wanneer Biden zou hebben besloten zich niet terug te trekken, dan zou het establishment een groot aantal strafzaken tegen zijn zoon Hunter Biden openen, waaronder de beruchte Burisma-zaak waarin Hunter ervan wordt beschuldigd van 2013 tot 2018 miljoenen dollars aan illegaal smeergeld van een Oekraïens energiebedrijf te hebben ontvangen. Ook creëerde Biden in de afgelopen vier jaar een groot probleem door zijn neerbuigende houding tegenover belangrijke Amerikaanse generaals.

95 De VS als oorlogsvoerder

Kamala Harris heeft intussen in juli een recordbedrag van $ 300 miljoen aan financiering binnengehaald en meer dan 170.000 vrijwilligers hebben zich aangemeld voor de verkiezingscampagne. Men mag ervan uitgaan dat Obama een sleutelrol in de Democratische Partij blijft spelen. Hij en Harris zijn al jaren, al voordat Obama senator werd, goed bevriend. Zij voerde een krachtige campagne voor hem. Toen Harris officier van justitie was in San Francisco, hielp Obama haar met het aflossen van een aantal van haar schulden. Hij hield hiervoor een inzamelingsactie als senator in de staat Illinois voor een lokale race in San Francisco.

Moordaanslag Trump

Rondom de mislukte moordaanslag op Donald Trump blijven veel vragen onbeantwoord. Er is veel speculatie en een onafhankelijk onderzoek zal hoogstwaarschijnlijk uitblijven, waardoor we de werkelijke toedracht vermoedelijk nooit te weten zullen komen. Betrouwbaar lijkende speculaties geven aan dat het principe van een ‘aannemelijke ontkenning’ in gevaar kwam tijdens de aanslag, waardoor de missie is afgebroken. Het gaat om de ernstigste binnenlandse moordaanslag sinds 1980, toen John Hickley president Reagan had neergeschoten en ernstig verwondde.

Mocht Trump daadwerkelijk president worden, dan zal dit een dramatisch effect kunnen hebben voor een deel van de Deep State, met name voor de FBI en de gefabriceerde aanklachten van de 6-januari-‘misdaden’.

Donald Trump jr. heeft gezegd dat de moordaanslag veel impact op zijn vaders denken heeft gehad. Zijn bravoure is bewaard gebleven, maar hij heeft een cruciale mentale en spirituele verandering ondergaan. Hij ziet er de hand van God in dat de aanslag is mislukt. Dit onderdeel heeft veel effect op de zogenaamde ‘Born Again Christians’. Naast de ‘Make America Great Again’-beweging (MAGA) heeft hij hier veel nieuwe aanhang gekregen. Ze zijn de door de globalisten tentoongespreide grove godslastering en het wokisme helemaal zat. Trump heeft inmiddels in deze groepen een messias-achtige status verkregen. Op veel T-shirts die nu in de VS verkocht worden prijken de leuzen: Jesus is my savior, Trump is my president en ook: Make America Godly again.

Het vicepresidentschap

De Democratische vicepresidentskandidaat is Tim Walz. Hij lijkt met name om strategische redenen te zijn gekozen, om de staten Minnesota, Wisconsin en mogelijk Pennsylvania voor zich te kunnen winnen.

Trumps keuze viel op J.D. Vance. Hij is auteur, ondernemer en sinds 2022 senator in de staat Ohio. In eerste instantie was hij een zogenaamde ‘Never Trumper’, maar in 2016 schaarde hij zich toch achter Trump. Een belangrijke financiële donor van Vance is de miljardair Peter Thiel. In de Senaatsverkiezing van 2022 heeft Thiel hem $ 15 miljoen geschonken, indertijd de grootste donatie ooit voor een Senaat-kandidaat. Thiel was in 2016 ook een belangrijke donor van de Trump-campagne.

- Het artikel gaat hieronder verder -

Gezond Verstand "nieuwe stijl"

Met de 5e jaargang die voor de deur staat, steken we Gezond Verstand in een nieuw jasje!

Ontdek Gezond Verstand “nieuwe stijl”

  • Iedere uitgave vier pagina’s méér Gezond Verstand
  • Méér ruimte, grotere letters: gemakkelijker te lezen
  • Méér ruimte voor de cartoons, tussenkopjes en streamers
  • Méér variatie in de opmaak
  • Gedrukt op steviger papier
GV nieuw 2
GV nieuw 3
GV nieuw 1

Wil je alvast voorproeven?
Download dan de gratis zomerbundel met de 12 meest gelezen artikelen van het afgelopen jaar + 12 gloednieuwe gratis artikelen.

Ben je nog geen abonnee?
Dan kun je hier de nieuwste uitgave bestellen.

Het door Thiel gefinancierde bedrijf Anduril bouwt op dit moment een virtuele grensmuur tussen de VS en Mexico. Daarnaast verkoopt het bedrijf onbemande drones, die een belangrijke rol zijn gaan spelen in Oekraïense militaire operaties.

Het belangrijkste bedrijf van Peter Thiel is Palantir, een data-analysebedrijf dat zich richt op het verzamelen, analyseren en interpreteren van grote hoeveelheden gegevens voor overheden en bedrijven. Tot 2008 was de CIA de enige klant van Palantir. Tijdens het presidentschap van Trump kreeg de bredere agenda achter Palantir voor een pre-crime, AI aangedreven bewakingssysteem, een forse steun in de rug. Onder procureur-generaal William Barr is dit ook gelukt; pre-crime is in de VS gelegaliseerd onder het mom van het tijdig opsporen van potentiële massaschutters, dus vóórdat ze een misdaad kunnen begaan. Nu Peter Thiel en medeoprichter van Palantir Joe Lonsdale miljoenen in de Trump-Vance-campagne pompen, is het onvermijdelijk dat de aan hen gelieerde militaire aannemers meer invloed zullen hebben in een mogelijke Trump-regering. In dit gegeven zit een tegenstelling: aan de ene kant zegt Trump de geheime diensten te willen bevechten, maar via een andere route krijgen ze juist meer invloed.

De kracht van het propaganda-apparaat

Kort na de moordaanslag leek het voor Trump een gelopen race te zijn geworden. Met name de iconische foto met zijn bebloede gezicht en de vlaggen op de achtergrond zouden ervoor zorgen dat hem geen strobreed meer in de weg gelegd kon worden op zijn weg naar het presidentschap. Het propaganda-apparaat is echter zo machtig, dat de reguliere media de aandacht voor de moordaanslag hebben beëindigd. Zoekmachines, zoals Google, onderdrukken informatie over de aanslag op Trump.

Kamala Harris wordt nu neergezet als een solide jonge sterke kandidaat en in de verkiezingspeilingen komt zij zelfs als mogelijke winnaar uit de bus. Het volk wordt alvast voorbereid op de gebruikelijke nek-aan-nekrace. Daarnaast heeft de moordaanslag een sfeer van angst en paranoia gecreëerd. Het beperkt de bewegingsruimte van Trump, omdat hem geadviseerd is om geen buitenbijeenkomsten meer te houden en daarnaast zal het volgens veel commentatoren een dempend effect hebben op de inhoud van zijn politieke toespraken.

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

X


Dit artikel is alleen voor abonnees
Login als abonnee of abonneer je om onbeperkt alle artikelen te lezen.
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.