Scroll Top

Het winstgevende valsspelen van de farmaceutische industrie

94 Het winstgevende valsspelen van de farmaceutische industrie
Het winstgevende valsspelen van de farmaceutische industrie

Rosalie Langenberg

Het oude gezegde dat wanneer je de wereld om je heen wilt begrijpen, je alleen maar naar de geldstromen hoeft te kijken, Follow the Money, zoals de bekende uitspraak luidt, geldt in het bijzonder voor de farmaceuten. Gezondheid is niet het hoogste doel voor deze industrie, maar winstmaximalisatie wel. Dezelfde strategieën als in het algemene bedrijfsleven worden gebruikt voor het steeds verder opdrijven van de omzet. Een succesvol bedrijf zet vaak in op de doorlopende verkoop van producten met een grote marge. Binnen de farmaceutische industrie gebeurt hetzelfde met bijvoorbeeld vaccins. Wanneer vaccinaties binnen het Rijksvaccinatieprogramma worden opgenomen, zorgen ze voor een gegarandeerde onophoudelijke geldstroom.
Dit artikel is alleen voor abonnees
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

De vaccins die het sterkst worden gepromoot zijn meestal ook de vaccins die het meest opleveren – denk aan de jaarlijkse griepprik en het HPV-vaccin.

Een vaak gebruikte tactiek is de zogenaamde ‘sales funnel’ of ‘verkooptrechter’. Daarbij wordt de doelgroep middels een goedkoop of gratis product verleid tot de aanschaf van steeds duurdere producten. Screenings middels bloedonderzoeken of bevolkingsonderzoeken kunnen leiden tot de verkoop van allerlei medicijnen. Bijwerkingen van medicijnen zorgen er op hun beurt weer voor dat er weer meer medicijnen worden verkocht om de bijwerkingen te behandelen. Een goed voorbeeld van een sales funnel is die van de anticonceptiepil onder jonge vrouwen in Amerika. De pil, die wijdverbreid beschikbaar wordt gesteld, zorgt bij één op de tien gebruiksters voor depressieve gevoelens, die op hun beurt vaak met antidepressiva – een miljardenindustrie in de VS – worden behandeld. De mogelijke bijwerkingen van antidepressiva, zoals concentratieproblemen en slaapstoornissen, worden dan weer behandeld met andere medicijnen. En zo blijft de farmaceutische industrie verzekerd van een continue ‘cash inflow’ (geldinstroom). Een goed recent voorbeeld is natuurlijk de coronaprik, die een heel scala aan bijwerkingen kent, en voor elke bijwerking bestaat een passend medicijn.

Een andere strategie is om producten van de markt te halen die de verkoop van winstgevende farmaceutische producten bedreigen. Tijdens de coronacrisis zagen we dat goedkope en effectieve behandelingen tegen Covid-19, zoals ivermectine, werden verdacht gemaakt en zelfs verboden. Terwijl andere duurdere en vaak schadelijke producten, zoals remdesivir en tenslotte de riskante coronaprikken, de ‘coronamarkt’ konden opeisen. Dit is een bekende tactiek, die ook in het verleden vaak werd toegepast. Tijdens de aids-crisis, hebben de inmiddels beruchte dr. Anthony Fauci en de FDA er alles aan gedaan om te voorkomen dat effectieve remedies tegen aids op de markt kwamen, om zo hun eigen winstgevende, maar gevaarlijke, medicijn goedgekeurd te krijgen en naar buiten te brengen als zijnde de enige remedie tegen aids.

Een vergelijkbaar voorbeeld betreft medicatie tegen Alzheimer. Ieder jaar wordt er voor miljarden dollars onderzoek gedaan naar een medicijn dat de ziekte kan genezen. Dit onderzoek richt zich op het verwijderen van de ophopingen van eiwitten in de hersencellen die zo kenmerkend zijn voor de ziekte, en er uiteindelijk toe leiden dat de hersencellen niet meer goed functioneren en uiteindelijk afsterven. Hieruit is echter nooit een middel voortgekomen dat ten goede komt aan de patiënt. Er zijn ook onderzoeken geweest met een andere benadering, gericht op de individuele processen die kunnen spelen bij het ontstaan van de ziekte, zoals de genetische achtergrond van de patiënt.

94 Het winstgevende valsspelen van de farmaceutische industrie

Hieruit is een behandeling voortgekomen die in klinische studies aantoonde de ziekte in een vroeg stadium daadwerkelijk terug te kunnen dringen en te genezen. Deze behandeling kan echter niet gepatenteerd worden, en is dus financieel onaantrekkelijk. Zodoende weet niemand van haar bestaan af.

Vanuit zakelijk perspectief is het voor de gevestigde farmaceutische bedrijven belangrijk dat er een gunstig ondernemingsklimaat heerst, zodat ze ervan op aan kunnen dat hun medicijn wordt goedgekeurd en geld oplevert, en ze hiermee de kosten voor hun dure klinische studies kunnen terugverdienen – ongeacht de veiligheid en effectiviteit van het product. Voor de FDA is het ook van belang dat het de markt bewaakt en concurrerende medicijnen de kop indrukt, aangezien driekwart van hun budget afkomstig is van farmaceutische bedrijven, die de FDA betalen om hun medicijnen te ‘beoordelen’.

Onlangs is bekend geworden dat Peter Marks, hoofd van het Center for Biologics Evaluation and Research bij de FDA, in 2021 twee hooggeplaatste ambtenaren betrokken bij de goedkeuring van het coronavaccin heeft ontslagen, omdat ze weigerden om het coronavaccin goed te keuren. Marks verzorgde de goedkeuring vervolgens zelf. Een zo snel mogelijke goedkeuring zou nodig zijn geweest, zo bleek later, om vaccinatiebereidheid onder de bevolking te vergroten. Marks claimde tevens dat de prik veilig was voor kinderen en zwangere vrouwen, terwijl het vaccin niet op deze groepen mensen was getest.

Er zijn meerdere gevallen bekend waarbij de FDA de mond probeerde te snoeren van wetenschappers die waarschuwden voor de gevaren van sommige geneesmiddelen. Zo was er het geval van de zogenaamde SSRI-antidepressiva, die berucht werden om de ernstige mogelijke bijwerkingen, zoals suïcide en psychoses. De FDA deed er alles aan om deze geruchten onder het tapijt te vegen. Nadat een medewerker van de FDA de bijwerkingen had onderzocht kwam hij erachter dat deze SSRI’s zorgden voor een verdubbeling van het aantal zelfmoorden onder kinderen. Zijn meerderen schoven dit echter aan de kant totdat de onderzoeksresultaten een jaar later toch boven water kwamen.

Een kardinale factor bij onverantwoordelijk gedrag van de farmaceuten zijn overeenkomsten met overheden met stipulaties dat zij niet aanspreekbaar zijn voor eventuele door hun producten veroorzaakte schade. Wanneer dit grote aantallen slachtoffers oplevert, draait de belastingbetaler op voor overheids-compensatieregelingen. Dit komt in feite neer op de overhandiging van een blanco cheque aan Big Pharma. Het hele frauduleuze mRNA-vaccinatieprogramma dat we meemaken zou zonder die vrijwaringsovereenkomst tot schadeloosstelling niet hebben kunnen gebeuren.

Het is bekend dat de farmaceutische industrie vaak grote klinische studies manipuleert zodat de conclusies over veiligheid en effectiviteit kunstmatig worden bevorderd. Verschillende klokkenluiders hebben gewaarschuwd dat Pfizer ernstige bijwerkingen door het coronavaccin – die in de verschillende studies naar voren kwamen – moedwillig verzweeg. En dat degenen die de prik hadden ontvangen in tegenstelling tot ongevaccineerden bij ziekte niet op corona werden getest – hetgeen de onderzoeksresultaten in feite tenietdeed. Ondanks een appèl van klokkenluiders op de FDA, om deze fraude aan de kaak te stellen, werd er niets mee gedaan.

- Het artikel gaat hieronder verder -

Doe Gezond Verstand cadeau met 15% korting!

De Gift Card is een leuke manier om Gezond Verstand een kwartaal of een jaar lang cadeau doen. De Gift Card is digitaal verkrijgbaar én als pasje met daarop een unieke code + een feestelijke cadeau-enveloppe.
Abonnees krijgen 15% korting!

Gezond Verstand 6x cadeau doen
Op papier én digitaal
Normaal €24,- voor abonnees €20,-

Gezond Verstand 24x cadeau doen
Op papier én digitaal
Normaal €80,- voor abonnees €70,-

Wanneer gezondheidsautoriteiten en de media een nieuwe dreiging voor de volksgezondheid aankondigen, is het voor farmaceutische bedrijven interessant om een geneesmiddel te ontwikkelen in de strijd tegen deze zogenaamde dreiging; de beurswaarde van zo’n bedrijf vliegt dan omhoog. Het bedrijf benut deze mogelijkheid om snel geld te verdienen, voordat de waarde weer keldert omdat de dreiging niet is uitgekomen of het product niet blijkt te werken. Dit is een zeer succesvol businessmodel gebleken en daarom breed in gebruik.

Zo werd ook het coronavaccin in het begin uitbundig aangeprezen, en ook in dit geval heeft dat veel investeerders aangetrokken en voor enorme winsten gezorgd voor de vaccinontwikkelaars. Zoals meestal het geval is, bleken echter ook dit keer de claims niet te kunnen worden waargemaakt. Hun werkzaamheid nam naarmate de tijd verstreek steeds verder af, tot op een gegeven moment gevaccineerden een grotere kans hadden om corona te krijgen dan ongevaccineerden. Dit had meteen moeten leiden tot een halt aan het vaccin. Maar de uitleg was dat er simpelweg meer boosters nodig waren. Een recente studie uit dit jaar wees uit dat wanneer ‘gevaccineerden’ eenmaal in het ziekenhuis terechtkwamen, ze een grotere kans hadden om aan corona te overlijden dan ongevaccineerden. Aangezien deze informatie onwenselijk is voor het beeld dat men over de ‘vaccins’ in stand wil houden, wordt dit door de gevestigde media niet naar buiten gebracht, zodat de meeste mensen er geen weet van hebben. Anderzijds wordt nog altijd geroepen en geschreven dat de vaccins veel levens hebben gered. Het is ongelooflijk hoe groot het contrast is tussen wat de overheid ons vertelde en wat de onderzoeksgegevens ons laten zien.

Nu de coronabubbel grotendeels is gebarsten, is er een nieuw gevaar waar we bang voor moeten zijn – de zogenaamde vogelgriepepidemie. Het begon allemaal nadat gezegd werd dat een man in Mexico vermoedelijk aan deze griep was overleden. Later bleek dat hij in werkelijkheid was gestorven aan onderliggende gezondheidsproblemen, maar de vaccinatietrein was toen al vertrokken. Ook in Europa heeft men al 40 miljoen doses vogelgriepvaccin ingeslagen. Dat is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk, aangezien er nog niemand aan is overleden. Een lichtpuntje aan de horizon is dat steeds meer mensen de leugens van Big Pharma doorzien.

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

X


Dit artikel is alleen voor abonnees
Login als abonnee of abonneer je om onbeperkt alle artikelen te lezen.
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.