Scroll Top

Oplichter Ernst Kuipers verpest volksgezondheid

Ernst Kuipers - Big Pharma is een criminele organisatie in het kwadraat kopie
Oplichter Ernst Kuipers verpest volksgezondheid

Simon van Gelder

Aan de Hoofdstraat in Epe, bevindt zich het 643 m2 grote herenhuis met landgoed dat in 2019 voor drie miljoen is aangekocht door Ernst Kuipers. De woning, in de stiltebossen van de Veluwe, staat op zes hectare grond, met eigen tennisbaan. Ook bezit Kuipers een vrijstaande vakantievilla op Terschelling, waarde € 550.000. Ongetwijfeld heeft Kuipers als lid van het OMT genoten van de frisse buitenlucht op zijn landgoed, in de zomermaanden van 2021 toen iedereen na 9 uur ’s avonds thuis werd opgesloten. De zogenaamde lockdowns van het OMT waren zonder wetenschappelijke basis, dat wist Kuipers en dat heeft hij nadien ook toegegeven. Hij noemde de avondklok ‘zinloos’ en ging zover te erkennen dat hij dit al tevoren had geweten. Het ging hem uitsluitend om bangmakerij. In die tijd zei Kuipers telkens: “Wie niet is gevaccineerd, krijgt gegarandeerd corona (Covid-19).” Hij wist dat hij onzin verkocht. Met het zogenaamde coronabeleid is € 5000 miljoen euro verkwist.
V

oor velen geldt Kuipers (1959) als Nederlands minst betrouwbare minister. Zijn aanzien is snel afgebladderd sinds zijn aantreden, nu twee jaar geleden. Hij was opgeleid als lever-darm-maag specialist en was werkzaam geweest in Nashville, Tennessee. In Rotterdam maakte hij de overstap naar het management. In 2013 werd hij benoemd tot voorzitter van het Erasmus Medisch Centrum. Onder zijn supervisie vervaagde de grens tussen wetenschap en farma-industrie, maar dat drong niet tot de buitenwereld door. Beschuldigingen van belangenverstrengeling bleven klinken. Na een aantal jaren zocht Kuipers zijn toevlucht tot de platvloerse shows van televisie-grootheden als Humberto Tan. Kuipers had ontdekt dat hij makkelijk kon scoren met sensationele praat over kwalen die de mensheid bedreigen. Met deze bangmakerij verschafte hij zich een platform, zijn ster rees door het behendig gebruik maken van zijn aanzien als professor en ziekenhuisbaas. Zo plaveide Kuipers het pad naar de functie als minister. De zogenaamde Covid-pandemie deed de rest. Begin 2022 was een groot deel van de bevolking in de greep van de angst gebracht en Kuipers diende zich aan als de grote redder. Hij profiteerde van een pandemie die er helemaal niet was. Ook kwam het hem goed uit dat Hugo de Jonge, zijn voorganger, een volstrekte puinhoop had achtergelaten. Velen hoopten dat Kuipers, een man met vakkennis en ruime medische ervaring, over de juiste papieren beschikte om orde te brengen bij VWS, met € 100 miljard jaarbudget het op één na grootse ministerie.

Ernst Kuipers - Big Pharma is een criminele organisatie in het kwadraat kopie

In zijn jaren aan de top van het Erasmus MC moedigde Kuipers de penetratie door de farmaceutische industrie aan. In enkele gevallen zette Kuipers zijn handtekening onder onderzoekcontracten waarin stond vermeld hoeveel invloed bedrijven mochten hebben op wetenschappelijke publicaties. Volgens FTM, Follow the Money, was het bestuur bij Erasmus chaotisch en werden leveranciers van ziekenhuisapparatuur in staat gesteld extreem dure buitenlandreisjes voor Erasmus-medewerkers te betalen. Ook was het artsen toegestaan, in ruil voor financiële gunsten, lezingen te houden, zitting te nemen in besturen en gesponsord onderzoek te verrichten. Binnen Erasmus nam de kritiek toe op het wanbeheer van Kuipers. Alle regels die moeten voorkomen dat artsen ten prooi vallen aan de farmaceutische grootmachten zijn geschonden. Sommigen zien in de overstap naar de politiek een vlucht vooruit van Kuipers, de grond werd hem te heet onder de voeten. Zijn rol in Rotterdam was uitgespeeld. Dit kan de zichtbare onderdanigheid tegenover Rutte, zijn chef, verklaren. Bij Rutte voelt hij zich kennelijk op zijn gemak.

Gebleken is dat Kuipers hechte banden onderhoudt met AstraZeneca, een farmaceutische reus. Hiervan heeft Kuipers royaal geprofiteerd. De teksten van wetenschappelijke artikelen die moeten verschijnen onder de naam Kuipers werden op kosten van AstraZeneca aangeleverd door ghost writers, onder wie Jackie Campbell van Inscience Communications, een filiaal van Wolters Kluwer in Groningen. Deze praktijk heet medical writing support, waarmee namaak-auteurs als Kuipers zich kunnen voordoen als de auteurs van een enorm omvangrijk oeuvre. Het komt neer op regelrechte fraude.

Begin 2020 berichtte de NOS over een juridische strijd tussen VWS en Breathomix, een fabrikant van blaastestapparaten. Toevallig had Kuipers tot begin 2022 een bijbaan bij de stichting die geld verschaft aan Breathomix en deze firma van advies voorziet. Het ging om apparaten voor het opsporen door GGD’s van corona. Het ministerie vond dat de apparaten niet goed werkten, de bestelling werd geannuleerd. Vervolgens eiste Breathomix van VWS een schadevergoeding van € 24 miljoen wegens contractbreuk. Kuipers was tegelijk commissaris bij de stichting CbusineZ die aan Breathomix een voorfinanciering van € 100.000 had verstrekt. De proeven met de apparatuur waren uitgevoerd door de Erasmus MC Foundation, waar Kuipers de hoogste bestuurder was. Het was een ontluisterend bewijs van verstrengeling van wetenschap en bedrijfsleven.

– Het artikel gaat verder onder de afbeelding –

Nummer 80 min
Je leest een gratis artikel uit Gezond Verstand #80

In dit nummer onder meer:

Vernietiging van onze vaderlandse visserij
Eindejaarsoverdenkingen
De kraamzorg en het grote taboe
Eugenetische maatregelen gehandicapten
Voortdurende genocide in Gaza

De rode draad bij Kuipers is het uitleveren van Nederland aan de WHO. In de twee jaar van zijn ministerschap heeft de Tweede Kamer ingestemd met verschillende wetten die de vrijheid beknotten. Gezondheid (ongrijpbaar) wordt nu vermengd met de verzonnen klimaatcrisis. De internationale gezondheidsrichtlijnen worden aangepast. Er komt een pandemieverdrag. Daarmee hoopt de WHO de macht te krijgen om nieuwe pandemieën af te kondigen. De farmaceutische fabrikanten krijgen toegang tot alle geheime protocollen. Indien het de WHO lukt moeten alle VN-lidstaten meewerken aan verplichte ‘vaccinaties’ van hun onderdanen.

Kuipers heeft, zonder debat in de Tweede Kamer, in oktober zijn handtekening gezet onder het Global Health Pact. Daarmee geeft Nederland de bevoegdheid uit handen voor het afkondigen van pandemieën. Deze machtsgreep hoopt de WHO in 2024 te beklinken. Alsof niks over de levensgevaarlijke spuitjes is geleerd, liet Kuipers in najaar 2023 opnieuw op grote schaal de mRNA injecties uitvoeren.

De mallotige kant van Kuipers bleek vorig jaar bij een bezoek aan een kliniek voor geslachtsverandering. Kuipers toonde zich bezorgd over de lange wachttijden en leek even te vergeten dat geslachtsverandering een keuze is zonder enige medische noodzaak. Maar Kuipers is een trouwe volger van Agenda 2030 en laat zich meeslepen in de schijnwereld die de mensen van de machtsgreep daarvoor hebben geschapen.

– einde artikel –

Veelgestelde vragen over Ernst Kuipers

Wat onthult het artikel over Ernst Kuipers en zijn rol in de volksgezondheid?

Het artikel onthult hoe ex-minister Kuipers, als lid van het OMT en later als minister, betrokken was bij beslissingen die volgens velen de Nederlandse volksgezondheid schaadden. Het gaat over zijn luxe levensstijl, zijn rol in de lockdowns en zijn banden met de farmaceutische industrie.

Hoe heeft Kuipers de wetenschap en farma-industrie beïnvloed?

In zijn rol als voorzitter van het Erasmus Medisch Centrum en later als minister, zou Kuipers de grenzen tussen wetenschap en farma-industrie hebben vervaagd. Dit omvat beschuldigingen van belangenverstrengeling en het bevorderen van de invloed van farmaceutische bedrijven.

Is het waar dat Kuipers persoonlijk heeft geprofiteerd van zijn banden met AstraZeneca?

Kuipers onderhield nauwe banden met AstraZeneca en heeft hiervan geprofiteerd. Zo werden wetenschappelijke artikelen onder zijn naam gepubliceerd die door ghostwriters van AstraZeneca waren geschreven.

Welke impact heeft het beleid van Kuipers gehad op de Nederlandse volksgezondheid?

Het beleid van Kuipers, inclusief de lockdowns en het coronabeleid, hebben bijgedragen aan een verspilling van miljoenen euro’s en heeft niet de gewenste effecten op de volksgezondheid gehad.

Wat onthult het artikel over ex-minister Kuipers en zijn rol in de volksgezondheid?

Het artikel onthult hoe Kuipers, als lid van het OMT en later als minister, betrokken was bij beslissingen die volgens velen de Nederlandse volksgezondheid schaadden. Het gaat over zijn luxe levensstijl, zijn rol in de lockdowns en zijn banden met de farmaceutische industrie.

Wat is de betrokkenheid van Kuipers bij de geslachtsveranderingskliniek?

Kuipers toonde zich bezorgd over lange wachttijden in een kliniek voor geslachtsverandering, wat wordt gezien als een voorbeeld van zijn betrokkenheid bij de Agenda 2030 en de prioriteiten van de technocratische elite.

Je las een artikel uit Gezond Verstand nummer 80

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.