Scroll Top

Nummer 80 (23 dec. 2023)

Nummer 80 min
Nummer 80 (23 dec. 2023, jaargang 4)
Nummer 80 min

In dit kerstnummer van Gezond Verstand, waarmee wij het jaar 2023 afsluiten, volgen we het voorbeeld van een jaar geleden toen een aantal vaste schrijvers een meer persoonlijke dan journalistieke blik wierpen op wat hen in het afgelopen jaar het meest was opgevallen. De meeste van deze terugblikken bieden, bij elkaar genomen, een opsomming van de meer recente ontwikkelingen met betrekking tot de onderwerpen aangaande de meest uitgebreide machtsgreep in de geschiedenis waarover we ons in de voorafgaande 79 nummers hebben gebogen.

We staan stil bij de versnelde uitrol van Agenda 2030 en de gevolgen daarvan voor ons land en onze vrijheden. De kritische pen van onze redacteurs belicht de duistere kanten van de Nederlandse regering, zoals de eugenetische maatregelen tegen gehandicapten, en ontrafelt de absurditeit van het COP28 klimaatcircus in Dubai.

In dit nummer werpen we ook een blik op de politieke formatiedans in Nederland met de vraag hoe Frans Timmermans aan de macht kan komen, de toenemende fouten en verdeeldheid in Oekraïne, en de voortdurende genocide in Gaza. We volgen de regionale machtsverschuivingen en onderzoeken wat anti-hegemoniale staten kunnen doen in het huidige geopolitieke klimaat.

Verder in nummer 80:

– De vreselijke vernietiging van onze vaderlandse visserij,
– Eindejaarsoverdenkingen,
– De kraamzorg en het grote taboe,
– Medische gebeurtenissen 2023 met een hoopvol slotwoord.

Nummer 80 van Gezond Verstand is (digitaal) beschikbaar vanaf woensdag 20 december voor onze abonnees en is ook te downloaden als pdf.

Ben je (nog) geen abonnee?

Gezond Verstand is voor abonnees online te lezen.
Ben je nog geen abonnee? Meld je dan hier aan.
Je kunt Gezond Verstand ook los bestellen of downloaden (PDF) in de webshop.

Voordracht Karel van Wolferen
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.