Scroll Top

Door de ogen van samenzweringontkenners | editie 74

Thumbnail 74 voordracht (vierkant website)
Door de ogen van samenzweringontkenners | editie 74

Hoe kijken verschillende soorten denkende mensen naar de rampzalige zaken waarover we elke twee weken schrijven? In de voordracht van editie 74 gebruikt hoofdredacteur Karel van Wolferen het voorbeeld van NCR-journalist Bas Heijne die laatst nog ‘de huiskamer van professor Karel van Wolferen’ een ‘extreemrechtse enclave’ noemde.  

We maken na drie voltooide jaargangen de balans op van verschillende soorten samenzweringontkenners 

Voorgelezen voordracht

Actualiteiten en Q&A

In deze editie

Gezond Verstand nummer 74 begint met een overzicht over Mona Keijzer bij de BBB.  

Cartoonist Vick Debergh illustreert prachtig het acteerwerk van Frans Timmermans bij het artikel dat Pieter Stuurman schrijft over Westerse hypocrisie. De redactie legt uit wat Rutte heeft gedaan om zijn ambtenaren te laten gehoorzamen en ten aanzien van de binnenlandse politiek wordt natuurlijk de vervolging van Gideon van Meijeren belicht.  

George van Houts schrijft een satirisch stuk over Gates en Schwab, bespreken we het controversiële overwerp van ontvolkingsvoorspellingen, wordt uitgelegd hoe corrupte vaccinatiecontracten overheden naar hun hand konden zetten en wordt het dilemma tussen kwaliteit en kwantiteit in de voedselindustrie toegelicht.  

Op internationaal geopolitiek vlak gebeurt er veel en wordt ingegaan op de ontwikkelingen in Siberië en toenadering van Noord-Korea, de opkomende oorlog in Armenië en de hulp die Algerije krijgt van Rusland.  

Doe mee met Gezond Verstand!

Doe mee en word abonnee van Gezond Verstand.
Je ontvangt de Gezond Verstand krant dan iedere 2 weken thuis en je krijgt toegang tot alle voorgaande edities (online en pdf). Je kunt kiezen uit een abonnement van één jaar (24 uitgaven) of een kwartaal (6 uitgaven).

Gezond Verstand op proef voor slechts 24,-!
Ontvang drie maanden lang (6x) Gezond Verstand thuis
Papier én digitaal (download + online lezen)
Je krijgt direct toegang tot alle uitgaven (ook de voorgaande)

Verbind met gelijkgestemden en praat mee op het ledenforum

Er is ook de mogelijkheid om Founder te worden.
Als Founder kun je meedoen aan de netwerkbijeenkomsten en meepraten over actuele ontwikkelingen, gelijkgestemden en schrijvers ontmoeten. Verder ontvang je een jaar lang Gezond Verstand en en krijg je toegang tot alle voorgaande edities (online en pdf).

Lees je de krant liever op je beeldscherm of mobiel?
Dan kun je voor slechts 60,- per jaar digitaal abonnee worden. Je ontvangt de krant dan niet thuis, maar kunt deze online lezen en als PDF downloaden.

Gezond Verstand is ook los verkrijgbaar bij ruim 800 winkels verspreid over heel Nederland.
Je kunt losse uitgaven van Gezond Verstand ook in onze webshop bestellen (op papier en in PDF formaat).

Gerelateerde video’s
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.