Scroll Top

De trukendoos van ‘demissionaire’ Rutte gaat helemaal open (Simon van Gelder)

Rutte demissionair min

De trukendoos van ‘demissionaire’ Rutte gaat helemaal open

Simon van Gelder

Twee jaar geleden gebeurde het ineens. Er waren verkiezingen in aantocht. De kiezer zou zich uit kunnen spreken. Toch bracht Mark Rutte zijn kabinet abrupt ten val. Zo werd hij leider van een ‘demissionair kabinet’. Dat was zijn bedoeling. Wie ‘demissionair’ regeert, kan ongestoord zijn gang gaan, ongehinderd door Kamerleden. Deze ‘coup’ speelde zich af in januari 2021, na verschijning van een rapport over de toeslagenaffaire. Het bleek dat duizenden onschuldige burgers door het kabinet-Rutte in diepste ellende waren gestort. Meteen dook Rutte weg, anderen kregen de schuld. Het leed onder zijn burgers liet hem koud. Hij gebruikte de toeslagenaffaire als camouflage om zichzelf ‘demissionair’ te maken.
D

e timing was het toppunt van achterbaksheid. In maart 2020 had Rutte de bevolking in angst gebracht met zijn Covidmaatregelen. Mondkapjes, avondklok, afstand houden en nog meer. In januari 2021 werd begonnen met zogenaamde vaccinaties (d.w.z. spuitjes die aantoonbaar schadelijk zijn gebleken). De druk op de bevolking nam toe, waarbij de media een kwaadaardige rol speelden. De zogenaamde gezondheidsminister Hugo de Jonge dreigde alle ‘vaccinatie’-weigeraars aan te pakken. “We weten precies op welke postcodes jullie wonen” zei hij. Op het dieptepunt van de door hemzelf ontketende Covid-crisis wist Rutte medio 2021 een reeks draconische en vrijheid-beperkende maatregelen door te drukken. Het parlement had geen moeite met dit misbruik van de ‘demissionaire’ status. Formeel mocht Rutte alleen ‘kleine veranderingen’ aanbrengen. In werkelijkheid overschreed hij alle rode lijnen. De Covid-maatregelen, die na 2021 steeds verder zijn aangescherpt, werden heel wat anders dan ‘lopende zaken’. Het waren onderdrukkingsmaatregelen, bedoeld om de bevolking klein te krijgen.

In 2023 is Rutte nog veel gevaarlijker dan twee jaar geleden. Hij heeft het parlement, de media, de gezondheidszorg, de rechterlijke macht en de universiteiten in zijn greep. Hij werkt aan verregaande censuur. De dictatuur is steeds dichterbij gekomen, en lijkt nu permanent te worden gevestigd. Die wordt gerechtvaardigd met verwijzing naar gefantaseerde crises, zoals wooncrisis, klimaatcrisis, immigratiecrisis, stikstofcrisis. Binnen de VVD heeft Rutte alle rivalen uitgeschakeld. Zijn meelopers beweren dat er geen geschikte opvolger te vinden Rutte werkt uitsluitend met zwakke ministers die niets anders kunnen doen dan hun meester napraten. Wie gelooft in flinterdunne persoonlijkheden als Sofie Hermans of Dilan Yeşilgöz? Wie gelooft in een parlement dat zwijgend accepteert dat de afhandeling van de toeslagenaffaire nog steeds tergend langzaam verloopt? Kennelijk ontgaat het de Haagse politici dat deze affaire had moeten leiden tot afstraffing van Rutte, dus ontslag en misschien zelfs een rechtszaak. Het parlement steunt de rottigheid. Het heeft onlangs het beloofde onderzoek naar het Covid-19-beleid de nek omgedraaid. En één dag voor de zomervakantie gaf de Tweede Kamer zijn goedkeuring aan het klimaatplan van Rob Jetten, die hiervoor kan beschikken over € 35 miljard voor een luchtkasteel.

Met deze regeerstijl staat Nederland model in de EU. Als Rutte slaagt in zijn opzet, zal met hulp van het WEF van Klaus Schwab in geheel Europa de nieuwe dictatuur, compleet met levensgevaarlijke ‘vaccinaties’ een feit zijn. De burger wordt beroofd van zijn mobiliteit en zijn cash geld. Alles komt onder digitale controle. De armoede zal stijgen, het land wordt leeggeroofd door Big Farma, Big Finance, Big Tech, de wapenindustrie, de energie- en de voedselsector. Dit is de toekomst waarover Rutte en gezondheidsminister Ernst Kuipers dromen als ze spreken over een voorhoederol voor Nederland. De regering van ons land heeft de opdracht de democratie te vernietigen, censuur in te voeren en te zorgen voor aanvaarding van de klimaat- en stikstofwaanzin. Daarvan zal de rijke elite profiteren. Door Oxfam (verbonden met NOVIB in Nederland) is uitgerekend dat de 722 grootste bedrijven vorig jaar gezamenlijk dankzij de crisis een bedrag van 780 miljard dollar aan overwinst hebben behaald. Dit bleek uit cijfers in het Amerikaanse zakenblad Forbes. De overwinst werd ontdekt door vergelijking van de cijfers uit de laatste vier jaar. Het is evident dat de grote bedrijven de smaak van overwinsten te pakken hebben. In overlegorganen als EU, WEF en WHO maken ze hierover afspraken.

Je leest een gratis artikel uit Gezond Verstand #70

In dit nummer onder meer:

Verplichte censuur met Digital Services Act
Woke-wetgeving in de VS en EU
Amerikaanse bemoeienis in Oekraïne
Autopsies bewijzen dood door coronaprik
NAVO-top in Litouwen teleurstelling voor Zelensky
Nucleaire onderzeeërs tegen China

Met de nogmaals ‘demissionaire’ Mark Rutte in het Torentje in 2023 dreigt groot onheil, net als in 2021 het geval was. De ministers van de VVD zijn actief in het WEF, evenals Ben Verwaayen in Londen, de onzichtbare topadviseur van de VVD. Verwaayen was voorheen topman van British Telecom, daarna van Alcatel-Lucent (Frans-Amerikaans). Eenzelfde loyaliteit geldt voor de meeste ministers van CDA, D66 en CU. Hun gehuil over de onverwachte val van het kabinet Rutte-4 is vals en ongemeend. De vier  regeringspartijen spelen hetzelfde spel. Allen willen ze de vrijheid en de welvaart van Nederland uitleveren aan vreemde, grote machten. Ze gedragen zich als Judassen in afwachting van de verhoopte zilverlingen. Het lijkt veel commentatoren te ontgaan dat de rol van CDA, D66 en CU even bedenkelijk is als die van hun regeringsleider. Ze spelen onder één hoedje.

Het is zinloos om te juichen over peilingen. Drie van de vier Nederlanders wil dat Rutte vertrekt. Slechts 15% vindt dat Rutte-4 goed werk heeft geleverd. Het rapportcijfer voor Rutte-4 bedraagt 3,4. Dat mag zo wezen, maar de VVD staat ook na het verraad van Rutte op plaats 1 in de peilingen. Rutte blijft liegen. Hij zegt grijnzend: “Ik heb het misschien een beetje te hard gespeeld.” Ook slijmt hij: “Dit valt mij persoonlijk zwaar.” Het verraderlijke is dat Rutte doet voorkomen alsof de VVD voorstander is van een streng asielbeleid, wie echter naleest wat de oorzaak is van de breuk ontdekt dat het Rutte er uitsluitend om te doen is om rust te brengen in het AZC in Ter Apel. Bedrieglijkheid, niet het oplossen van grote vraagstukken, is het wezenskenmerk van de minister-president.

Oud-senator Niek Jan van Kesteren maakte onlangs een vergelijking tussen Rutte en Lubbers, de twee langstzittende premiers. Beiden rücksichtsloos gespitst op macht. Het grote verschil is dat Lubbers zich de dingen wél aantrok. Rutte heeft dat totaal niet. Hij is een gevaarlijke cynicus die de zaak opblaast. Voor welk belang weten we eigenlijk niet.

– einde artikel –

Altijd op de hoogte van het werkelijke nieuws?
Word dan abonnee van Gezond Verstand

Je las een artikel uit Gezond Verstand nummer 70

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.