Scroll Top

Nummer 70 (22 juli 2023)

Nummer 70 500 min
Nummer 70 (22 juli 2023, jaargang 3)
Nummer 70 500 min

Zoals de cover van editie 70 laat zien, wordt in dit nummer uiteraard geschreven over de val van het kabinet en de rol van demissionair premier Rutte; een permanente dictatuur noemt hoofdredacteur Karel van Wolferen het. Binnen de Nederlandse politiek schrijven we verder over de BBB die met bedrog en verleiding de boeren achter zich heeft gekregen. 

We bespreken de stand van zaken omtrent de opgelegde woke-wetgeving en de tegenbewegingen die vooral vanuit Amerika aantonen dat de overheid buiten haar grondwettelijke plicht treedt. De Digital Services Act dat censuur verplicht zal maken, wordt vervolgens wel van kracht binnen de EU op 25 augustus.

Verder ziet BlackRock eindelijk kansen in Bitcoin en neemt schrijfster Nana Felius de Gezond Verstand lezer mee in een begrijpelijk verhaal over de technische kant van dit betaalmiddel en hoe mining energierijke ontwikkelingslanden op weg helpt.

De redactie licht het Lancet artikel toe dat dood door coronaprik bewijst na uitvoeren autopsies. De NAVO-top in Litouwen was een afgang voor Zelensky en we kijken vooruit naar de speelbal rol van Moldavië als de Oekraïne-oorlog straks voorbij is.

Het nieuwste nummer van Gezond Verstand valt vanaf woensdag 19 juli bij de abonnees op de mat.

Ben je (nog) geen abonnee?

Gezond Verstand is voor abonnees online te lezen.
Ben je nog geen abonnee? Meld je dan hier aan.
Je kunt Gezond Verstand ook los bestellen of downloaden (PDF) in de webshop.

Voordracht hoofdredacteur Karel van Wolferen
Zonder enige twijfel gaat de voordracht van het 70ste nummer van Gezond Verstand over het gevallen kabinet en het door Mark Rutte aangekondigde aftreden. Op 7 juli 2023 heeft de Nederlandse premier namelijk de permanente Nederlandse dictatuur afgekondigd. Niet overtuigd van deze stellige, maar feitelijk juiste woorden? Bekijk dan hoe hoofdredacteur Karel van Wolferen deze situatie duidt en luister naar de vragen die zijn collega Anne Willemsen hierover stelt.
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.