Scroll Top

Edith Schippers, de schadelijkste benoeming op komst in politiek Den Haag (Simon van Gelder)

Nummer 53 min
Edith Schippers, de schadelijkste benoeming op komst in politiek Den Haag
Simon van Gelder
Een hoogst onaangenaam mens keert terug in de Nederlandse politiek. Het gaat om Edith Schippers (1964), de leider van de reactionaire vleugel van de VVD. Na de Statenverkiezingen in 2023 komt ze in de Eerste Kamer. Het plan is dat ze vervolgens doorstoomt naar het  kabinet. Haar meest opvallende kwaliteit is haar innige band met Big Pharma, in het bijzonder Pfizer.
A

ls minister van Volksgezondheid (2010-2017) heeft ze getracht ouderen en zwakkeren te beroven van hun vrije keuze. Ze wilde de zorgverzekeraars de vrije hand geven om voor de patiënten te beslissen door welke artsen ze worden behandeld. Alle patiëntendossiers zouden ter inzage komen van de verzekeraars.
Zo wilde Edith de patiënten weerloos maken. Er kwam hevige kritiek, ook omdat de echtgenoot van Edith zakelijk was verbonden met de lobby van de verzekeraars die vocht voor dossierinzage. Met haar aanhoudend gedram lokte Edith bijna een kabinetscrisis uit.  Uiteindelijk lukte het de PvdA in de Eerste Kamer om de plannen van Edith te dwarsbomen en de vrije artsenkeuze te redden. De vraag is of de redding uit de klauwen van de verzekeraars veilig zal blijken als Edith eenmaal de hoogste leider in het land is. De betrouwbaarheid van Edith is onzeker, zo was zij de tabakslobby meer welgezind dan van een minister van gezondheid zou worden verwacht.

Tien jaar geleden opende Edith als machtige minister een laffe aanval op de homeopathie, waarvan ze de beoefenaars over één kam scheerde als ‘wonderdokters’, ‘gebedsgenezers’ en ‘kakadorissen’. Ze klaagde dat er in apotheken te veel homeopathische middelen te koop waren. Als minister verbood ze het gebruik van bijsluiters bij alternatieve geneesmiddelen. Ze sneerde over ‘modeziekten’. Ze maakte hiermee reclame voor Big Pharma, ze propageerde ‘evidence-proof’ geneesmiddelen, als enige die ‘veilig’ en ‘goedgekeurd’ zouden zijn. Sinds 2020 heeft het schandaal van de verzonnen coronapandemie  aangetoond dat Edith, driftig rookster en doctoranda in de politieke wetenschappen, zelf kwakzalverij bedrijft (in zijn kwalijkste vorm).

Als politiek adviseur was Edith jarenlang de oogappel in de kliek van Mark Rutte. “Omdat ze mij ongezouten de waarheid vertelt”, beweerde de premier. Misschien vertrekt Rutte binnenkort. Dan staat zijn stoel klaar voor Edith. Niemand hoeft zich illusies te maken. Het enige positieve effect van de benoeming van Edith zal bestaan uit een aanscherping van kunstmatige crises, bedoeld om het volk in de greep van de angst te houden.
De heilloze ‘energietransitie’ gaat onnoemelijk veel geld kosten, zonder aantoonbaar effect op verbetering in de wereld. De kruistocht tegen boeren gaat onverminderd voort. De angst voor de gefantaseerde coronacrisis blijft. De asielwaanzin wordt verder aangejaagd. Burgers gaan zich nog meer getergd voelen dan in de twaalf jaar waarin Rutte de dienst uitmaakte.

Evenals Rutte en Kaag is Edith kind aan huis in het WEF, World Economic Forum, de machtscentrale van Klaus Schwab. Wat dat betreft zitten ze op één lijn. Hun gemeenschappelijk doel is het  doordrukken van de doelstellingen van Agenda2030. De Rutte-jaren hebben laten zien hoe ondemo­cratisch de besluitvorming verloopt. Het parlement zet zichzelf grotendeels buitenspel, over Agenda2030 wordt niet gediscussieerd. Daarin zal Edith geen verandering brengen.
Na haar vertrek uit de Haagse politiek, werd Edith hoogste baas bij DSM, een Nederlandse wereldleider in speciaalchemie, voortgekomen uit de vroegere Staatsmijnen in Limburg. Er werken bijna 10.000 mensen, de jaaromzet is bijna 10 miljard, de winstgevendheid beloopt in de honderden miljoenen. Onbekend is welke prestaties Edith heeft geleverd, haar mijlpalen zijn onzichtbaar gebleven. Evenals haar voorganger Feike Sijbesma heeft ze haar baan bij DSM aangewend om dit grote bedrijf om te vormen tot uithangbord van het WEF.

Zo schrijft Edith in krom Nederlands: “DSM is een purposeled bedrijf dat actief is in gezondheid, voeding en bioscience en is koploper in duurzaamheid om impact te maken en tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan gezondere en duurzamere voeding.” Van deze zin klopt niets. Wie vraagt er om voeding die gezonder is? De Nederlandse voedselveiligheid behoort tot de allerbeste in de wereld.

Gezond Verstand thuis ontvangen?
Doe mee en ontvang 24x per jaar Gezond Verstand thuis. Als abonnee krijg je toegang tot alle edities (online) én het ledenforum. Met jouw bijdrage ondersteun je de onafhankelijke journalistiek en berichtgeving voor en door Nederlandse burgers.

Ook het Europees toezicht op voedsel is streng en doeltreffend. Nog vager is de verwijzing van Edith naar duurzaamheid. Dit is een echt ‘containerbegrip’, klinkt fraai maar is ongrijpbaar. Geen zinnig mens weet hoe je ‘duurzaam voedsel’ zou moeten maken. Maar het jargon sluit naadloos aan bij de holle taal van Klaus Schwab, met zijn fantasieën over een wereldregering. Bedoelt Edith dat DSM, sinds jaren actief in het WEF, graag wil meeprofiteren van de nieuwe winstkansen die worden geboden door de Grote Herstart?
Sinds februari 2022 is Edith ook in functie als President van ‘Food Valley Nederland’, een onderdeel van de landbouwuniversiteit Wageningen, waar Bill Gates kind aan huis is. Bill Gates is inmiddels de grootste landeigenaar ter wereld. Zijn fantasieën gaan uit naar manipulaties van gewassen, misschien ook om de wereldbevolking te vergiftigen met middelen die de erfelijke eigenschappen van de mens beïnvloeden. Ook Rutte is dikke maatjes met Bill Gates. Straks, met Edith in het Catshuis, zal Nederland verder worden meegesleept.

Even onrustbarend is de betrokkenheid van Edith bij de ‘Mobiliteitsalliantie’, een ongecontroleerd gezelschap kopstukken dat enkele jaren geleden heeft gebrainstormd over middelen om de bevolking minder mobiel te maken. Dat betekent afpakken van de auto en met z’n allen de gesubsidieerde trein in. Ook hiermee werd denkwerk verricht om de doelstellingen van Agenda2030 te verwezenlijken.

Bijna vergeten is de poging die DSM in 2020 ondernam om de markt voor ‘tests’ en mondkapjes te veroveren nadat de zogenaamde coronapandemie was uitgebroken. Het lukte zelfs om Feike Sijbesma, de vroegere chef van DSM en bekend als ‘de invloedrijkste Nederlander’ benoemd te krijgen tot officieel corona-gezant van de Nederlandse regering. Sijbesma is hiernaast voorzitter van de commissie ‘Chemical Governors’ van het WEF. Ook adviseert hij de Verenigde Naties over klimaatverandering. In 2020 begon DSM met de productie van mondkapjes.

Je las een artikel uit:
Nummer 53 (9 nov. 2022)
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.