Scroll Top

Hoe de pieper-aanslag het aanzicht van de wereld veranderde

99 Hoe de pieper aanslag het aanzicht van de wereld veranderde

Gezond Verstand is jarig!

In september 2024 start de 5e jaargang van Gezond Verstand. En om dat te vieren geven we in de zomerperiode de 12 meest gelezen + 12 gloednieuwe artikelen cadeau. We publiceren iedere dag gratis artikel.

Bovendien hebben we de artikelen gebundeld in een PDF die je gratis kunt downloaden. En, als klap op de vuurpijl presenteren we ook de nieuwe opmaak van Gezond Verstand.

Laat je verrassen door het vernieuwde ontwerp en deel de artikelen en PDF op social media, met vrienden en familie!

Hoe de pieper-aanslag het aanzicht van de wereld veranderde

Mr. drs. Peter Baars

Op 17 september jl. kregen een paar duizend mensen in Libanon tegelijkertijd een bericht op hun pieper toegezonden. Zoals gebruikelijk namen veel mensen de pieper in de hand om de boodschap te kunnen lezen. Enige ogenblikken later explodeerden de piepers simultaan en met aanzienlijke kracht. Doordat men gewoon is de pieper in de hand te nemen om de boodschap te kunnen lezen, was de schade enorm. Veel mensen verloren hun vingers of hele hand, terwijl ook velen het licht in hun ogen moeten missen. Er vielen ook talrijke doden.
Dit artikel is alleen voor abonnees
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Meteen die dag ontstond bij velen de gedachte dat dit een typische Mossad-aanslag was, daar deze Israëlische geheime dienst een lange geschiedenis heeft van internationale moordaanslagen. De Mossad heeft immers al eerder buitenlandse operaties uitgevoerd waarbij bijvoorbeeld Iraanse atoomgeleerden werden vermoord door het plaatsen van autobommen. Niets nieuws onder de zon dus, zou men kunnen zeggen, vooral nu Israël in oorlog is met Hezbollah en dagelijks bombardementen op Libanon en Syrië uitvoert, waarbij op sommige dagen honderden slachtoffers vallen. Deze aanslag heeft echter een fundamenteel ander karakter en veel omvangrijkere en zelfs wereldwijde gevolgen.

De aanslag met de piepers heeft weinig militairen van Hezbollah getroffen maar vooral artsen, verpleegkundigen, politie-agenten, logistieke medewerkers en toezichthouders. Hezbollah is een politieke partij in Libanon, in 1982 gevormd, na de Israëlische invasie van Libanon.

Hezbollah’s functie

Een deel van Hezbollah is een militie van sjiitische oorsprong, die ook veel taken heeft opgepakt die de Libanese regering heeft laten liggen. Ze hebben bijvoorbeeld scholen, vuilnisophaaldiensten, ziekenhuizen, moskeeën en buurtverenigingen, en weduwen- en wezen-ondersteuning onder hun beheer. Daarom zijn ze ook zo gerespecteerd onder de bevolking van Libanon. Er wordt gespeculeerd dat enkele Hezbollah-leden lucht hadden gekregen van de geplande operatie en dat het regime van Netanyahu, dat van dit feit op de hoogte was, dan maar liever voortijdig de boel liet ontploffen dan de operatie geheel verstierd te zien worden.

Maar dat was nog niet alles. Twee dagen later ontploften talloze walkietalkies, laptops en zelfs elektrische auto’s in Libanon ook simultaan. Kennelijk verkeerden de Israel Defense Forces (IDF) in de veronderstelling dat de militaire tak van Hezbollah na de pieper-aanslagen inmiddels van communicatiemiddel gewisseld was, en zich wel van walkietalkies zou bedienen. De ontploffingen zouden naar bedoeling van de Mossad niet alleen grote chaos bij Hezbollah veroorzaken, maar het IDF via hun surveillancemiddelen ook in staat stellen te zien welke militairen deel uitmaakten van het netwerk.

De meeste gewonden en doden waren echter gewone burgers die geen deel uitmaakten van Hezbollah. Hezbollah bedient zich van glasvezelkabels voor hun communicatie. Het uitgebreide tunnelnetwerk dat zij ten zuiden van de Litani-rivier hebben aangelegd als bescherming tegen de niet-aflatende luchtaanvallen van het IDF is geheel glasvezel-bekabeld.

Israël als terroristenstaat

Er zijn in de Verenigde Naties talloze resoluties tegen Israël aangenomen en er zijn veroordelende uitspraken gedaan door internationale gerechtshoven, maar niets helpt. Israël heeft overal lak aan. Een land met een bevolkingsgrootte als van Israël zou al lang op de knieën gedwongen zijn, ware het niet dat het land jaarlijks voor miljarden aan hulp ontvangt uit de VS. Aangezien het regime van Netanyahu via Aipac het Amerikaanse Congres kennelijk bestuurt – en daarmee van de onvoorwaardelijke steun van de Amerikaanse strijdmacht verzekerd is – gedraagt Israël zich als een terroristenstaat die gewoon kan doorgaan met wat het pleegt mowing the lawn te noemen, een eufemisme dat in werkelijkheid niets anders betekent dan moord en doodslag, ontvoeringen, verkrachtingen, onteigeningen en vernielingen, of dat nu in de Gaza-strook is, op de Westelijke Jordaanoever, of in Libanon en Syrië.

Toch is de pieper-aanslag van een geheel andere aard dan de eerdere aanslagen die Israël pleegde. Bij alle moorden op tegenstanders bleef het effect van de aanslagen van hoofdzakelijk lokaal belang. Nu is dat fundamenteel anders.

99 Hoe de pieper aanslag het aanzicht van de wereld veranderde

Mossad kan de wereld aan terreur onderwerpen

Wie kan nu nog met een gerust hart een pieper bij zich dragen? Piepers worden heel veel gebruikt in ziekenhuizen, omdat mobiele telefoons er wegens apparatuur-beïnvloeding verboden zijn. Nieuwe regels voor het gebruik ervan door artsen en verpleegkundigen in de nabijheid van patiënten of in operatiekamers lijken onvermijdelijk. Hetzelfde geldt voor schoonmaakbedrijven, voor beveiligingsbedrijven en al die bedrijven die zich van piepers en walkietalkies bedienen. Ook bij luchtvaartmaatschappijen zal een pieper of walkietalkie nu als een risico worden beschouwd.

Deze operatie vindt zijn oorsprong in de onderschepping en preparatie met springstof van een partij piepers afkomstig uit Taiwan die via Hongaarse rechtspersonen bij Hezbollah zijn beland. Mossad kan dus een partij goederen in een logistieke lijn onderscheppen en prepareren met springstof. Zij zouden dat in de hele wereld kunnen doen bij vermeende tegenstanders, die bijvoorbeeld via internet een walkietalkie aanschaffen, of een koffiemolen. Het is een angstaanjagende terreurdaad. Een daad van terreur die nog nooit eerder op deze schaal heeft plaatsgevonden en nog nooit het leven van zoveel mensen – door haar toepasbaarheid en vooral door haar willekeur – negatief heeft beïnvloed.

Het extreme zionisme

Eenieder met gezond verstand zal zich afvragen welke mensen zoiets doen. Wie is daartoe in staat? Welke mensenhaat zit hierachter, welke gedachte van oppermacht heeft hiertoe geleid? Het kan toch niet anders dan dat je de mensen die je dit aandoet veracht, als niet-menselijk beschouwt; ze als Untermenschen ziet. Het religieuze zionisme is een sekte met extreme denkbeelden over het deel van de mensheid dat daar niet toe behoort: de ‘gojim’. Die niet-joden mogen als beesten behandeld worden.

Het tweede aspect dat hier een belangrijke rol in speelt is dat het Netanyahu-regime steeds duidelijker bereid is zowel militair als politiek op ‘alles of niets’ te spelen. Ondanks het feit dat het uitgeputte reserveleger – dat het IDF na bijna een jaar oorlog is – de door het regime geformuleerde doelstellingen niet heeft behaald, er 70.000 Israëliërs uit Noord-Israël zijn gevlucht die nu in hotels in Zuid-Israël verblijven, ongeveer een zevende deel van de bevolking naar het buitenland is vertrokken, en de economie op haar gat ligt, ziet het regime van Netanyahu met zijn Frankisten, die er een eschatologisch wereldbeeld op nahouden, nog steeds reden om er tegen de verhoudingen in vol in te gaan.

De Armageddon-profetie

De sekte van het extreem religieuze zionisme streeft naar de vervulling van de profetie van het Armageddon, waarin alleen God ze in de strijd komt redden.

Een voor de wereld levensgevaarlijke en geen enkel middel schuwende ideologie, zeker wanneer men zich realiseert dat de zogenaamde Samson-doctrine daar ook nog deel van uitmaakt. Die doctrine houdt in dat Israël, als zij ten onder mocht gaan, de gehele wereld in haar val zal meeslepen en de wereld zal vernietigen met haar geheime arsenaal van atoombommen. Het zijn zulke waanzinnige uitgangspunten voor het bedrijven van buitenlandse politiek dat er bijna geen woorden zijn om de waanzin ervan adequaat mee te beschrijven.

Eén ding is in het afgelopen jaar voor de wereld wel duidelijk geworden, en dat is dat het vriendelijk kijkende ‘slachtoffermasker’ van de Israëliërs definitief is afgevallen en dat daaronder een gelaat van terreur, gojim-verachting en oorlogsliefde tevoorschijn is gekomen. Die openbaring is zo groot, dat het voortbestaan van Israël erdoor in het geding is. Het slachtoffermasker zal in ieder geval nooit meer op dezelfde manier gebruikt kunnen worden.

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

X


Dit artikel is alleen voor abonnees
Login als abonnee of abonneer je om onbeperkt alle artikelen te lezen.
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.