Scroll Top

Mogelijke kentering in VS door politieke alliantie

97 Mogelijke kentering in VS door politieke alliantie

Gezond Verstand is jarig!

In september 2024 start de 5e jaargang van Gezond Verstand. En om dat te vieren geven we in de zomerperiode de 12 meest gelezen + 12 gloednieuwe artikelen cadeau. We publiceren iedere dag gratis artikel.

Bovendien hebben we de artikelen gebundeld in een PDF die je gratis kunt downloaden. En, als klap op de vuurpijl presenteren we ook de nieuwe opmaak van Gezond Verstand.

Laat je verrassen door het vernieuwde ontwerp en deel de artikelen en PDF op social media, met vrienden en familie!

Mogelijke kentering in VS door politieke alliantie

Jeroen van den Berg

Bij de komende presidentsverkiezingen op 5 november 2024 heeft het Amerikaanse volk enerzijds de keuze tussen een opmerkelijk politiek bondgenootschap van Donald Trump met Robert F. Kennedy jr. (RFK jr.) en anderzijds de optie van de Democratische Partij met Kamala Harris en haar vicepresident Tim Walz. Deze laatstgenoemden zijn typische representanten van het establishment en dit zal een voortzetting van het huidige Amerikaanse beleid betekenen. Door de samenwerking van RFK jr. met Trump heeft de campagne van de Republikeinse Partij een krachtig momentum met hernieuwde energie, statuur en daadkracht gekregen. Ondanks dat Trump, en ook zijn vicepresidentskandidaat J.D. Vance en RFK jr., grote supporters zijn van de zionistische belangen, kunnen we niet anders dan vaststellen dat een Trump-regering de betere optie is in het tegengaan van de westerse machtsgreep die we nu al vier jaar meemaken.
Dit artikel is alleen voor abonnees
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Debat Harris versus Trump

Op 10 september jl. vond bij de nieuwszender ABC het eerste en waarschijnlijk enige debat tussen Harris en Trump plaats. De spelregels waren strikt, er was geen publiek aanwezig en geen interruptie mogelijk. De gespreksonderwerpen bestonden uit o.a. abortus, immigratie, economie en buitenlandbeleid. Het debat was doorspekt met wederzijdse beledigingen en ontwijkende antwoorden van Harris. Trump gaf aan dat de felle retoriek van de Democraten een moordaanslag op hem had uitgelokt. Harris zei vervolgens dat Trump in 2020 werd ontslagen door 81 miljoen kiezers en hij het daar nog steeds moeilijk mee heeft. De gespreksleiders van ABC News kregen veel kritiek op sociale media, ze waren vooringenomen en veel kritischer op Trump dan op Harris. Trump zei achteraf dat dit zijn beste debat ooit was, want het was 3 tegen 1. Echt vuurwerk ontbrak en uit de peilingen op de dag erna bleek dat het debat geen significante invloed heeft gehad op de mening van de kiezer.

Kernpunten Kennedy

Sinds 1960 is Robert F. Kennedy jr. betrokken geweest bij de Democratische Partij. Tijdens zijn imposante toespraak op 23 augustus jl. zei hij dat de Democraten altijd het toonbeeld waren geweest van burgerrechten en de partij van de werkende klasse. Ze waren tegen oorlog, tegen censuur en tegen totalitarisme. Nu is dat allemaal veranderd en zijn ze juist de partij geworden van oorlog, corruptie, censuur, het grote geld en de frauduleuze farma-bedrijven, zo zegt Kennedy. De Democratische Partij is haar kernwaarden kwijtgeraakt, de afkeer van RFK jr. is daardoor immens. Om die redenen heeft hij vorig jaar oktober zijn lidmaatschap opgezegd en is als politieke outsider een onafhankelijke presidentskandidatuur gestart. De mate van tegenwerking van de gevestigde macht en de media bleek echter zo groot, dat zijn campagne geen kans van slagen had. Kamala Harris bleek zelfs niet met hem in gesprek te willen over een mogelijke rol in een Democratische regering. Dit alles toont de splijting binnen de Democratische Partij aan.

RFK jr. zegt dat door het steunen van Trump er wel een samenwerking mogelijk is en hij de komende tien jaar van zijn leven wil wijden aan een politieke loopbaan. Zijn vier kernpunten bestaan uit het terugdringen van chronische ziektes, aanpakken van de problemen in de huidige voedselindustrie, de oorlog in Oekraïne stoppen en de censuurmaatregelen van media en overheid tegengaan.

Tegenstellingen Trump en Kennedy

Hoewel er veel overeenkomsten zijn tussen de politieke ideeën van RFK jr. en Trump, zijn er ook fundamentele en wellicht moeilijk overbrugbare verschillen. De belangrijkste is het standpunt rondom de Covid-schijnpandemie en de ‘vaccinaties’. Trump heeft met zijn militair gestuurde operatie Warpspeed de schadelijke Covid-spuitjes uitgerold over de Amerikaanse bevolking. Hij heeft hierover veelvuldig opgeschept en zijn visie over de ‘pandemie’ niet teruggedraaid; hij blijft beweren dat de injecties veel levens hebben gered. Kennedy heeft daarentegen als advocaat jarenlang succesvolle rechtszaken gevoerd rondom vaccinatieschade. Hij schreef ook het baanbrekende boek De gevaarlijkste dokter op aarde, over Anthony Fauci. Hierin wordt het wereldwijde web beschreven van corruptie, misleiding en misdaad dat Big Pharma samen met geheime diensten en het militair-industrieel complex heeft gesponnen. RFK jr. kaart hier de immorele en nietsontziende structuren aan die lijken te zijn gericht op verbetering van de volksgezondheid, maar die in werkelijkheid meer weg hebben van een maffia die letterlijk over lijken gaat en alleen belust is op financieel gewin, macht en controle. Trump zat tijdens zijn presidentstermijn midden in dit web en letterlijk in het tegenovergestelde kamp. De huidige Trump-campagne wordt daarnaast ondersteund door Elon Musk, Peter Thiel en Joe Lonsdale. Zij zijn allen grote promotors en investeerders in mRNA- en DNA-vaccinatietechnieken. We kunnen speculeren dat Kennedy nimmer een samenwerking met Trump zou zijn aangegaan zonder een mogelijkheid om Big Pharma en de daaraan gekoppelde gezondheidscrisis te gaan aanpakken. Hoe dit krachtenspel zich verder gaat ontwikkelen is nu nog niet duidelijk.

97 Mogelijke kentering in VS door politieke alliantie

Steun zionisten, klimaat en oorlogszucht

Er is daarnaast ook nog de nodige controverse rondom de kandidaten die aandacht behoeft. Zoals gebruikelijk in de Amerikaanse politiek hebben alle (vice)presidentskandidaten en ook RFK jr. zeer expliciet hun steun geuit aan Israël. Geen van allen heeft het beëindigen van de genocide in Gaza als kernpunt in de presidentscampagne opgenomen. Daarnaast heeft RFK jr. in het verleden gezegd dat hij een voorstander is van klimaat-lockdowns en dat klimaatsceptici de mond gesnoerd moeten worden. J.D. Vance heeft eerder aangegeven dat Europa de oorlog met Rusland moet overnemen, zodat de VS de handen vrij heeft om Iran en China aan te vallen.

Trump Derangement Syndrome

Het anti-Trumpsentiment is groot in de VS. Er is hiervoor zelfs een term geïntroduceerd die het Trump Derangement Syndrome (TDS) wordt genoemd. Het behelst een breed scala aan reacties en gedragingen van mensen die negatief op Trump reageren. Het laat zich lastig in het Nederlands vertalen. We zouden het kunnen zien als een ontsporings- of obsessiesyndroom. De term roept sterk gepolariseerde reacties met een grote emotionele lading op, en is voor de tegenstanders een handige manier om een vorm van hysterie rondom Trump te creëren en daardoor een inhoudelijk debat te voorkomen. TDS zorgt voor een onterechte negatieve status quo rondom Trump. Hij heeft wel degelijk geleerd van de fouten in zijn eerste termijn waarin hij veel verkeerde mensen, zoals Mike Pence en Mike Pompeo, om zich heen had verzameld. Deze personen hadden een wurggreep op het uitvoerende beleid en zorgden ervoor dat een nieuwe aanpak veelal niet mogelijk was. Naast het feit dat Trump in debatten en speeches een wildebras kan zijn met (aan elkaar tegengestelde) statements, heeft er in hem een bepaalde rijping plaatsgevonden binnen het spectrum van zijn politieke ideeën. Hij is een groot criticus van het globalistische en Amerikaanse imperialistische gedachtegoed. Het uitvoeren van de mensonterende Agenda 2030 zal bij een Trump-regering veel moeilijker worden voor de gevestigde orde.

 Vaag beleid Harris

Uit een recent onderzoek van het Amerikaanse Media Research Center is gebleken dat het overgrote deel van de Democratische kiezers geen problemen heeft met het zeer vage (of zelfs afwezige) politieke gedachtegoed van Kamala Harris, dat bovendien regelmatig doorspekt is met een ommezwaai van 180 graden. Meer dan 70% van de respondenten geeft aan werkelijk geen idee te hebben waar zij voor staat. Toch steunen ze haar, simpelweg omdat zij Donald Trump niet is. De respondenten blijven ondanks alles loyaal aan de Democratische Partij. Op 29 augustus jl. werd op de nieuwszender CNN een interview gehouden met Harris en Walz. Het geheel duurde twintig minuten en was meer een reclamespot dan een kritisch interview. Harris kwam over als een zwakke kandidaat en leunde erg op haar vicepresident. Het is intussen klip en klaar dat het media-industrieel-complex de democratische presidentskandidaat in bescherming neemt en door dik en dun steunt.

 Oktober surprise

Traditioneel gezien vindt er vlak voor de Amerikaanse verkiezingen altijd in de maand oktober een grote verrassing plaats, The October Surprise. Trump heeft gezegd dat als hij de nieuwe president wordt, de officiële documenten van de moord op John F. Kennedy geopenbaard kunnen worden. Dit zou een gebeurtenis van ongekende proporties zijn en een grote klap voor de geheime diensten. In dit licht is het de vraag of de Deep State werkelijk zal toestaan dat Trump president wordt. Het betekent dat hij zal moeten opboksen tegen enorme krachten die koste wat het kost willen voorkomen dat hij de verkiezingen zal winnen. Hier is veel moed voor nodig, want het betekent de facto dat zijn leven op het spel staat.

 

Wat vertel ik mijn medemens?

  1. De Democraten zijn de partij geworden van oorlog, corruptie, censuur, het grote geld en de frauduleuze farma-bedrijven, zo zegt Kennedy.
  2. RFK jr. en Trump staan rondom de Covid-schijnpandemie en de ‘vaccinaties’ lijnrecht tegenover elkaar.

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

X


Dit artikel is alleen voor abonnees
Login als abonnee of abonneer je om onbeperkt alle artikelen te lezen.
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.