Scroll Top

Het ontvoerde Nederland en Amerikaans imperialisme

GV doe mee (1)

Gezond Verstand is jarig!

In september 2024 start de 5e jaargang van Gezond Verstand. En om dat te vieren geven we in de zomerperiode de 12 meest gelezen + 12 gloednieuwe artikelen cadeau. We publiceren iedere dag gratis artikel.

Bovendien hebben we de artikelen gebundeld in een PDF die je gratis kunt downloaden. En, als klap op de vuurpijl presenteren we ook de nieuwe opmaak van Gezond Verstand.

Laat je verrassen door het vernieuwde ontwerp en deel de artikelen en PDF op social media, met vrienden en familie!

Het ontvoerde Nederland en Amerikaans imperialisme

Karel van Wolferen

Nederland mag extreem worden genoemd met betrekking tot nationale politieke kwesties. Dat krijg je wanneer procedures die wij democratisch noemen niet langer worden nageleefd. De Nederlanders die tien maanden geleden naar de stembus gingen werden niet gedreven door een lust om oorlog te gaan voeren of onderdeel van een oorlog te gaan worden. Het nieuwe kabinet dat via uiterst merkwaardige politieke sprongen daarna het daglicht zag, wordt geleid door een niet-gekozen premier zonder nationale politieke affiliaties, wiens op Rusland gerichte oorlogszucht op een ondubbelzinnige wijze wordt bevestigd door onder meer zijn hartelijke ontvangst van de Amerikaanse senator Lindsey Graham. Deze senator is iemand die in eigen land ook onder partijgenoten wordt gezien als een karikatuur van een Koude Oorlog-extremist.

Graham was ook op bezoek bij de Oekraïense ‘leider’ Volodymyr Zelenski om hem te feliciteren – “Dit is briljant, wij zijn trots op jullie” – met het in het Westen veronderstelde grote succes van een directe door NAVO-militairen geassisteerde, en waarschijnlijk door de NAVO ontworpen, invasie van de Russische provincie Koersk.

Deze invasie, die door meereizende westerse filmploegen werd vastgelegd, was bedoeld als een pr-stunt om de aandacht van het collectieve Westen weer even te vestigen op Zelenski’s nu wanhopig klinkende verzoeken om nog meer miljarden, raketten, tanks, enz. Het bedrog in de westerse media dat de mogelijkheid om Rusland te verslaan toch echt nog bestaat, werd er tegelijk mee bestendigd.

Het wezenlijke resultaat van deze verrassingsinvasie van Russisch grondgebied was de uitschakeling van ongeveer een derde van de Oekraïense keurtroepen die voor deze campagne waren geselecteerd, de vernietiging van veel in reserve gehouden NAVO-oorlogsmaterieel en een zo goed als ingestort front in de Donbas. Ook lijken de kansen op vredesonderhandelingen waarbij Oekraïne nog iets kan eisen, nu wel tot nul te zijn gereduceerd. Waar het Westen voor applaudisseerde was een feitelijke bespoediging van het einde van de Oekraïense proxyfase van de westerse oorlog tegen Rusland. Verderop krijgt u details van dit alles te lezen.

Een voor de hand liggende vraag is of prominenten als Schoof en Graham zelf geloven in de mogelijkheid om met zo’n manoeuvre Vladimir Poetin op de knieën te krijgen. Dezelfde vraag horen wij ook telkens met betrekking tot de leugens en fantasieën aangaande de meeste onderwerpen die in Gezond Verstand worden aangeroerd. Kunnen mensen in posities van gezag in klinkklare onzin blijven geloven terwijl bewijzen dat het onzin is voor het oprapen liggen? In het geval van Schoof en Graham mogen we, denk ik, aannemen dat dat zo is. Redelijkheid en geloofwaardigheid komen er bij hen niet aan te pas. Want zij leven en verzinnen campagnes in een werkelijkheid die anders is dan onze werkelijkheid – naar ik aanneem ook de werkelijkheid van de abonnees die dit lezen.

Vergeet niet dat Schoof en Graham geen kennis opdoen uit bronnen die trachten de onvervalste werkelijkheid weer te geven. Daar zijn ze niet goed mee bekend, en zij hebben zich geschaard achter degenen die verkondigen dat die bronnen zich aan desinformatie of misinformatie bezondigen. In de EU is dat reeds een wetsovertreding.

Er zijn veel met elkaar verstrengelde oorzaken van de succesvolle fraude waarmee we op het gebied van geopolitiek en internationale verhoudingen worden geconfronteerd. Dat geldt ook voor de fraude in de medische sector, en bij de woke ondermijning van de westerse beschaving. Maar als we één oorzaak als de allerbelangrijkste willen aanwijzen, dan komen we, denk ik, op het catastrofale intellectuele, politieke en morele verlies van een regulier medialandschap met sterk van elkaar verschillende dagbladen en periodieken waarin debatten konden plaatsvinden.

Een debat is een veredelde, beschaafde en diplomatieke manier van ruzie maken. Het was altijd de geijkte manier om de samenleving tegen de ergste gevallen van onzin en tegen wangedrag van regeringen te beschermen. Dat wil niet zeggen dat er geen onzin kon worden gedebiteerd, maar wat we hebben verloren is een rem op uit de hand lopend extremisme.

“Zonder vrije pers kan democratie niet bestaan”, was een onbetwistbaar cliché. Ikzelf heb nog levendige herinneringen aan de tijd waarin die reguliere vrije pers nog bestond, want ik heb er zelf hartstochtelijk in de VS, Japan en Nederland aan kunnen deelnemen. Nu kan dat, voor zover ik kan overzien, alleen nog in Japan, terwijl ironisch genoeg media-zelfcensuur daar doorgaans hoogtij vierde. Ik kan u verzekeren dat het opslokken van die relatief vrije mediawereld door gigantische corporaties in de VS, en oligarchen/mediabezitters in Europa, dramatischer dan welke andere factor ook ons bestaan heeft veranderd. Als die catastrofe niet zou hebben plaatsgevonden, dan zou de poging tot een mondiale technocratische machtsgreep niet ver zijn gevorderd, en zouden veel van de hiermee gepaard gaande misdaden al vroeg zijn geblokkeerd.

- Het artikel gaat hieronder verder -

Gezond Verstand "nieuwe stijl"

Met de 5e jaargang die voor de deur staat, steken we Gezond Verstand in een nieuw jasje!

Ontdek Gezond Verstand “nieuwe stijl”

  • Iedere uitgave vier pagina’s méér Gezond Verstand
  • Méér ruimte, grotere letters: gemakkelijker te lezen
  • Méér ruimte voor de cartoons, tussenkopjes en streamers
  • Méér variatie in de opmaak
  • Gedrukt op steviger papier
GV nieuw 2
GV nieuw 3
GV nieuw 1

Wil je alvast voorproeven?
Download dan de gratis zomerbundel met de 12 meest gelezen artikelen van het afgelopen jaar + 12 gloednieuwe gratis artikelen.

Ben je nog geen abonnee?
Dan kun je hier de nieuwste uitgave bestellen.

Het imperialisme van de Verenigde Staten heeft oorzaken die dateren van een veel vroeger datum. Maar het partijstelsel, en later vooral de Democratische Partij, werd door de joodse neoconservatieven gekaapt, om ten koste van traditionele Amerikaanse belangen een messiaanse veroveringsoorlog uit te rollen met het doel om de hele wereld aan Washington te onderwerpen. Dat werd pas mogelijk na de installering van een voorgeschreven werkelijkheid, die volgde op het neerhalen van de World Trade Center Twin Towers in Manhattan, en de declaratie door president George W. Bush van een oorlog tegen het terrorisme.

Voor de rest van de wereld is het sinds 7 oktober vorig jaar duidelijk geworden dat Israël dankbaar gebruikmaakt van dit Amerikaanse imperialisme om het eigen imperialisme in intensievere, alle menselijkheid negerende, kracht tot een ultiem eindpunt door te voeren. De machten in haar buurt die het provoceert met moorden en oorlogshandelingen kunnen deze koers naar een ultiem eindpunt blokkeren, en Israël als geduchte macht uitschakelen. Die capaciteit hebben ze gedemonstreerd te bezitten. De verwachting dat dit gaat komen heeft al een exodus vanuit Israël teweeggebracht van zo’n miljoen Asjkenazische joden. Zonder dat bevolkingsdeel wordt Israël overgelaten aan wereldvreemde rabbi’s, en zal het moeilijk zijn om als een modern functionerende samenleving te blijven voortbestaan. Het kan dus zijn dat Netanyahu en de religieuze zionisten bezig zijn Israëls eigen graf te graven. Dan bestaat de mogelijkheid nog van de vaak besproken Samsonoptie, waarbij Israël gebruikmaakt van eigen (geheime) kernwapens. Netanyahu geeft evenwel niet de indruk van bereidheid om zijn eigen leven te riskeren.

Voor de Amerikaanse imperialisten, die zoals we op velerlei manieren hebben gemerkt, door joodse belangen worden geregeerd, is dit alles een zeer onaangename complicatie, want het zou alsnog tot een uit de hand lopende wereldbrand met atoomwapens kunnen leiden.

De komende herfst en winter belooft een periode te worden waarin geopolitieke verhoudingen en oorlogen langverbeide uitkomsten zullen produceren. De Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zullen daarbij voor het Westen waarschijnlijk doorslaggevend zijn. Een overwinning van Kamala Harris zou een ramp voor de wereld betekenen. Een noodzakelijke hervatting van Amerikaanse diplomatie lijkt dan uitgesloten. Als de verkiezingen doorgang vinden en Donald Trump dit keer als winnaar wordt aanvaard – twee onzekerheden – dan bestaan er redenen om naar verbetering uit te zien. De beslissing van Robert Kennedy jr. om zijn lot met dat van Trump te verbinden, en volgens afspraak zoveel mogelijk orde op zaken te stellen in de medische wereld van de VS, is natuurlijk van grote betekenis. Het zou een kolossale verandering kunnen betekenen in het kader van de grootste machtsgreep aller tijden, waarin we nog steeds verkeren.

Dat we er nog in verkeren, zeker ook op de kleinere Nederlandse schaal, ziet u geïllustreerd door twee artikelen onder onze rubriek Medische Werkelijkheid. Overal ter wereld verschijnen klokkenluiders die verslag doen van de effecten van de verworven immuniteit tegen vervolging van Big Pharma-bedrijven, en van de kolossale campagne om met mRNA-‘vaccins’ de wereldbevolking te reduceren. De groeiende roep om verantwoording is onmiskenbaar. Maar zodra overheden daar gehoor aan geven, komen ze terecht in de hachelijke situatie waarin zij als schuldigen worden aangewezen, en tot nog toe wordt dat begrijpelijkerwijs met verenigde krachten belet. Het Nederlandse voorbeeld met Agnes Kant als waakster over de controlerende instantie Lareb is er een beschamend voorbeeld van.

Oversterfte is een statistiek. Het is een studieobject geworden voor een tweetal academici die zijn getraind in datawetenschappen en waarschijnlijkheidsrekening. Je zou zeggen: “Geweldig, eindelijk een zet binnen de Nederlandse academische wereld om de propaganda van het RIVM te ondermijnen.” Maar ik heb er grote moeite mee. Zij produceren niet een beeld dat in de buurt komt van de diepe misdaad waarmee we te maken hebben, een die inmiddels de dood van miljoenen heeft veroorzaakt.

Deze wetenschappers die met behulp van crowdfunding de Nederlandse cijfers hebben onderzocht, schrijven omzichtig dat we nog maar heel weinig weten. Dat is onjuist. We weten natuurlijk niet genoeg, maar wel heel erg veel: over mensen die vrijwel meteen na de injectie dood neervielen, over enorme aantallen miskramen, over dodelijke moedermelk, over kinderen en tieners die eenvoudigweg werden doodgespoten. Of over piloten die vlogen voor maatschappijen waar de veronderstelde vaccinatie verplicht was gesteld en die hun toestel niet onder controle konden houden of stierven. Hier een beetje voer voor statistici: Het Franse luchtvaartmagazine Piloter berichtte eerder dit jaar over een toename van het gebruik van de transpondercode 7700, die in de luchtvaart wordt uitgegeven in noodsituaties. In het seizoen 2022/2023 steeg dat met 386%.

Wat weerhoudt academici die van de omvang van het ‘vaccin’-bedrog kunnen weten, ervan om tot verslaggeving over te gaan en een zo compleet mogelijk beeld van deze misdaad te schetsen? Angst om onder collega’s als complotdenkers te worden gezien? Specialisten werkzaam bij medische instellingen die alarm slaan doen dat ten koste van hun baan.

Binnen enkele weken krijgen Nederlanders van boven de zestig weer een brief in de bus met een uitnodiging voor een herfstprik. Zij worden opnieuw bang gemaakt en in de verleiding gebracht om iets ingespoten te krijgen dat frauduleus als ‘vaccin’ wordt aangeboden, maar levensgevaarlijk kan zijn en helemaal niemand tegen wat dan ook beschermt. Hebben de ontvangers van de herfstprikbrief iets aan een rapport dat strooit met woorden als ‘misschien’ en ‘waarschijnlijk’?

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.