Scroll Top

Een moordaanslag en roekeloos oorlogszuchtige EU

GV doe mee (1)
Een moordaanslag en roekeloos oorlogszuchtige EU

Karel van Wolferen

Een blad als Gezond Verstand dat om de andere week verschijnt, kan vanzelfsprekend geen verslaggeving van de actualiteit bieden zoals een krant die elke dag verschijnt. Maar gelukkig kan ik voor onze zomervakantie op deze plek nog net ingaan op wat ongetwijfeld als een van de allerbelangrijkste gebeurtenissen van dit jaar zal worden beschouwd: de poging om Donald Trump te vermoorden. Het waarom daarvan moet duidelijk zijn. Trump zit de machtigste machthebbers in Washington in de weg. Daarbij behoren vooral ook de diensten die hun macht misbruiken, zoals de FBI, en de dienst die gespecialiseerd is in clandestiene operaties, de CIA. Trump is een gevaar voor althans een deel van de Deep State. Het was dan ook geen verrassing dat onmiddellijk na deze aanslag op zijn leven, verijdeld doordat zijn hoofd een plotselinge draai maakte, het merendeel van kritisch commentaar in binnen– en buitenland concludeerde dat na de intensieve maar falende pogingen om hem te blokkeren voor nog weer een termijn in het Witte Huis via gerechtelijke wijze met gefabriceerde aanklachten, er niets anders op zat om het op de vertrouwde manier op te lossen die bij president John F. Kennedy en diens broer, aspirant-president Robert Kennedy, succesvol was geweest.

Bij de moorden van de Kennedy-broers was, in elk geval gedeeltelijk, de veronderstelde bescherming door de United States Secret Service (USSS) onderdeel van het complot. Richard Nixon vertrouwde de officiële bescherming niet en bekostigde zijn eigen private dienst voor dit doel. Deze keer waren de ogen opnieuw gevestigd op Trumps USSS-bescherming, voordat een officieel cover-upverhaal vorm begon te krijgen.

Hoe had het kunnen gebeuren dat deze bescherming geen acht sloeg op wat ooggetuigen aan de politie hadden laten weten over een jongeman die ongehinderd met een semi-automatisch AR-15-geweer op een dak klom waar scherpschutters van de politie aanwezig zouden moeten zijn geweest. Hoe kon het dat een agent hem confronteerde en uitweek toen de jongeman zijn wapen op hem richtte, waarna geen actie plaatsvond om het duidelijke gevaar te neutraliseren.

Het centrale raadsel bij de aanname dat het ging om een uitgewerkt sluipmoord-plan draait om het feit dat professionele scherpschutters raak schieten, ook al draait het slachtoffer even zijn hoofd. Of was Thomas Matthew Crooks een ‘patsy’, zoals Lee Harvey Oswald en Sirhan Sirhan dat bij de Kennedy-broers waren geweest, en is er iets met een plan van deelneming door professionele scherpschutters verkeerd gegaan? Uit forensisch audio-onderzoek is gebleken dat er drie wapens zijn afgegaan. Een van de professionele scherpschutters had volgens betrouwbaar lijkende berekeningen Crooks een halve minuut in zicht voordat deze begon te schieten. Was het theater, met Trump zelf als bewuste deelnemer, zoals cynische kringen beginnen te denken? Het is goed mogelijk dat we het fijne ervan nooit zullen weten. De FBI zal ons daar niet over inlichten.

Wat meteen aandacht trok bij de commentariërende goegemeente was het vrouwelijke USSS-personeel dat met hun te geringe lichaamslengte en eerder getoonde emotionele tekortkomingen ongeschikt voor deze baan is, maar pronkvoorbeeld is geworden van diversity, equity and inclusion op het programma van de baas van de US Secret Service, Kimberly Cheatle, die deze selectiecriteria wilde handhaven. Het was overigens dankzij de korte statuur van de beveiliger aan de rechterkant van Trump dat de inmiddels beroemd geworden foto kon worden genomen waarop hij met bebloed gezicht en gerezen vuist opriep tot ‘fight, fight, fight’.

Een van de uitkomsten van het gebeuren is waarschijnlijk een gedeeltelijk afzien van de ideologie van diversiteit, billijkheid en inclusie voor sommige beroepen.

Maar de belangrijkste uitkomst, zoals het er nu volgens vrijwel alle commentatoren uitziet, is een vrijwel zekere verkiezingszege voor de heldhaftig reagerende Trump. Het gegoochel met mail-in stemmen, en de abrupte stopzetting van het stemmen tellen, dat hem bij zijn herverkiezingspoging in 2020 de das om deed, lijkt onder deze omstandigheden zeer onwaarschijnlijk te zijn geworden. Aandacht voor Joe Biden als zijnde volledig ongeschikt, en het gefrustreerde zoeken naar een alternatieve kandidaat voor de Democratische partij, is inmiddels geheel op de achtergrond geraakt.

Als Trump van zijn ervaring met de eigen benoemingen van zijn eerdere presidentiële entourage praktische kennis heeft opgedaan, dan zou dit na zijn inauguratie op 20 januari volgend jaar van groot geopolitiek belang kunnen worden. Hij heeft in zijn eerdere presidentschap getoond bereid te zijn om met de werkelijk groten der aarde, de Russische en Chinese presidenten, te praten. Hij leek bij zijn eerdere ontmoetingen met hen zichzelf al als een gelijke in dat rijtje te zien. Donald Trump gelooft niet in het heil van een wereldwijd tiranniek gezag. Hij is een patriot. Hij wil een soevereine Verenigde Staten voor het welzijn van de Amerikaanse bevolking, een uitgangspunt dat overeenkomt met dat van genoemde leiders.

Zijn banden met de Israëllobby, en vooral ook die van schoonzoon Jared Kushner, maken een voorspelling voor een meer realistische Amerikaanse opstelling met betrekking tot Israël moeilijk, hoewel Trump niet zo lang geleden afstand deed van gegarandeerde steun en Netanyahu waarschuwde tegen zijn genocidale oorlog in Gaza.

Trumps zoon zegt dat zijn vader door op letterlijk millimeters na te zijn ontsnapt aan de dood, een karaktermetamorfose heeft doorgemaakt. Dat is zeker af te lezen aan zijn deemoed uitstralende gezicht zichtbaar bij zijn entree van de Republikeinse conventie.

De keuze van James David Vance – junior senator voor Ohio en auteur van het verfilmde Hillbilly Elegy over armoede in Appalachia – als vicepresident zal wat interne Amerikaanse problemen aangaat positief kunnen zijn, maar het is duidelijk dat deze mogelijke presidentiële opvolger nog heel veel essentieels over geopolitiek moet leren.

De inhoud van dit nummer 94 van Gezond Verstand raakt op een directe manier aan verschillende hierboven genoemde zaken. In de voortzetting van onze rubriek ‘Twee Oorlogen’ kunt u lezen over de wurggreep van de Israëlische lobby in Washington. Het is een octopus die de in 2007 te boek gestelde stelling van de befaamde politicoloog John Mearsheimer beaamt dat de Verenigde Staten in heel veel opzichten feitelijk door Israël worden geregeerd.

In het tweede artikel van de rubriek ‘Twee Oorlogen’ wordt de rol van de Hongaarse president Viktor Orbán als beijveraar voor vrede in Oekraïne beschreven. Orbán heeft vanaf juni het halfjaarlijkse voorzitterschap van de EU, en hoopt een aantal Europese lidstaten te bewegen om het roekeloze en volslagen onrealistische gedrag van de Europese Unie de rug toe te keren. Vanzelfsprekend wordt hem dit in Brussel niet in dank afgenomen, en naast andere trucage om met deze lastpost af te rekenen, wordt hij nu gepest met de aankondiging van een besluit van Von der Leyen dat uitsluitend lagere functionarissen naar Boedapest zullen worden gestuurd om aan veiligheidsoverleg mee te doen.

- Het artikel gaat hieronder verder -

Je leest een artikel uit Gezond Verstand #94

In dit nummer onder meer:

- Dick Schoof als halfbakken vaderfiguur
- Israëlische invloed op Amerika
- Uitleg over het ontstaan van (turbo)kanker
- Invloed Trump op Rusland & Oekraïne
- Tweedeling Katholieke Kerk door globalistische agenda

De vaste onderdelen van de machtsgreep die vier en een half jaar geleden officieel van start ging, zoals de klimaatkrankzinnigheid, bioveiligheid, met resultaten van beleidsmaatregelen die strijdig zijn met de ons voorgespiegelde verondersteld positieve doelen, komen in een beschouwend artikel van Pieter Stuurman aan bod. Het is een overzicht van hetgeen waarin we terecht zijn gekomen, weer vanuit opnieuw een ander gezichtspunt bezien. In onze berichtgeving zijn wij nooit klaar met het beschrijven van onze unieke situatie in de geschiedenis van de mens. Net als een echte verslaggever nooit klaar is met de volledige weergave van hetgeen dat hem of haar bezighoudt. We hebben in Gezond Verstand al vaker gewezen op ons in wezen altijd tekortschietende voorstellingsvermogen om het geheel dat we meemaken, emotioneel en intellectueel echt te bevatten.

Cornelis de Deugd volgt in een volgend artikel hoe de EU-dictatuur zich samen met de onlosmakelijk eraan verbonden NAVO consolideert en reageert op groeiend verzet. De barsten in de glanzende façade van de EU worden beter zichtbaar, maar het blijft duidelijk dat wij als vazallen van Washington in een fuik terecht zijn gekomen, waarvoor veel meer nodig zal om ons uit te bevrijden dan recente verkiezingen waarbij de zittende regeringen een verpletterende nederlaag werd toegebracht.

De gehoorzaamheid die de machtsgreepplegers sinds begin 2020 van ons hebben afgedwongen, is relatief succesvol geweest met verwijzing naar iets dat ons herhaaldelijk als ‘wetenschap’ werd voorgeschoteld. Volledige flauwekul. Er is niet iets groots en imposants, en eenduidigs, dat men van het etiket ‘wetenschap’ kan voorzien. Wetenschappers strijden met elkaar, en als ze dat niet doen dan beoefenen ze geen wetenschap. De notie van ‘consensus’ dat wij in verband met alles wat wij dienen te geloven naar onze hoofden krijgen geslingerd, vertegenwoordigt voor 100% bedrog. U leest daar meer over in een fundamenteel artikel.

Het daaropvolgende artikel gaat over het eveneens krankzinnige geloof in de vogelgriep als reden om de veeteelt te schaden met het nieuwste excuus voor een pandemie. Het onderdeel bio security (bio-veiligheid) van de machtsgreep heeft epidemieën nodig om bevolkingen, in dit geval boeren die pluimvee telen, tot het vernietigen van hun dieren te krijgen, en hen in de rij te doen staan voor nieuwe vaccins. In de ogen van de grote massa, die zonder het te beseffen terecht is gekomen in het verraderlijke gebied van de voorgeschreven werkelijkheid, kan wat ik hier schrijf bijna niet anders dan als ‘nepnieuws’ overkomen. Gaan we niet veel te ver? Néé! Lees maar.

In onze rubriek ‘Medische Werkelijkheid’ staan dit keer twee belangrijke artikelen over kanker en turbokanker, veroorzaakt door de mRNA-Covid-injecties, en over de manieren waarop de farmaceutische industrie valsspeelt om een maximum aan inkomsten binnen te harken. Dit wordt gevolgd door het gebruikelijke korte nieuws over voornamelijk de injectieschade en -massamoord.

Het allerlaatste artikel van dit nummer gaat over iets dat – anders dan de eerste indruk die de niet-ingewijde lezer zou kunnen hebben – veel te maken heeft met de dingen waaraan wij al bijna vier jaar aandacht schenken. Aartsbisschop Viganò is door het Vaticaan geëxcommuniceerd, in de meest recente ontwikkeling van een splitsing in de Katholieke Kerk. De onmiddellijke aanleiding hiervoor was de aantijging door Viganò dat de paus zich zou hebben schuldig gemaakt aan pederastie, seksueel misbruik van tieners. Het is bekend dat paus Franciscus de door zijn voorganger vanwege seksueel misbruik ontslagen priesters in hun ambt heeft hersteld, en dat hij de doelstellingen van het WEF, waaronder de bevordering van LGBTQ-perversiteiten, onderschrijft. In een groot deel van de wereld buiten het Westen, zoals Afrika, delen van Azië en Latijns-Amerika, is de Katholieke Kerk een belangrijke bron van moreel fatsoen en gemeenschappelijk leven gebleven.

Het volgende nummer van Gezond Verstand, dat na de gebruikelijke maand zomerpauze verschijnt, zal een nieuw jasje hebben. Omslag en binnenpagina’s gedrukt op witter papier, en met vier extra pagina’s. Dit nieuwe Gezond Verstand zal wel ongeveer hetzelfde aantal woorden als altijd bevatten, maar tegelijk meer ruimte bieden aan een iets minder opeengepakte opmaak, met meer tussenkoppen, een of twee mooiere lettertypen en andere opmaakingrepen om het lezen aangenamer te maken. We hopen dat u Gezond Verstand in deze hernieuwde uitvoering aan potentieel nieuwe abonnees zal kunnen laten zien, want van nieuwe abonnees moeten wij het hebben.

– einde artikel –

Je las een gratis artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.