Scroll Top

Agenda 2030 naar een hogere versnelling

80 Agenda 2030 naar een hogere versnelling kopie
Agenda 2030 naar een hogere versnelling

Jeroen van den Berg

Het einde van het jaar nadert en de donkere dagen zorgen voor een sfeer van reflectie. Traditiegetrouw is het voor de schrijvers van Gezond Verstand in het laatste nummer van het jaar een mogelijkheid om met een meer persoonlijke blik naar de afgelopen periode te kijken. Voor één keer wordt de formule van verslaggeving, ofwel de ‘wet’ van hoofdredacteur Karel losgelaten.
S

inds eind 2022 ben ik aangesloten bij dit blad als schrijver. Het is bij elke editie weer fraai om mee te maken hoe het tijdschrift van een eerste versie op de dinsdagavond, binnen enkele dagen, vaak tot diep in de nacht, evolueert tot een compleet eindproduct dat op vrijdag naar de drukker gaat. Bovendien is het mooi om te zien hoe de tekenaars in een zeer kort tijdsbestek hun creativiteit ten toon spreiden. Het blad heeft in mijn naaste omgeving behoorlijk wat impact gehad. Ik kan namelijk op deze manier met meer directe invloed publicaties doorsturen. Zo hebben bijvoorbeeld, mede door de artikelen van artsen Peter Pilon en Bert Egberts, mijn ouders besloten om geen Covid- en griepprikken meer te nemen; een persoonlijke overwinning. Ik hoop dat dit voor meer lezers het geval is.

Het was een jaar van grote tegenstellingen. Aan de ene kant zaten we qua repressieve maatregelen, zoals de macabere lockdowns, polariserende QR-codes en verstikkende mondluiers, in een periode van luwte. Velen hadden verwacht dat het na de zomer weer los zou gaan met ‘virus’ maatregelen, maar een nieuwe disciplinering op dit onderdeel bleef ons vooralsnog bespaard. In de reguliere media werden besmettingen en virusvarianten wel enigszins levendig gehouden, maar echte ketelmuziek bleef uit. Aan de andere kant gingen de Agenda 2030 doelen in een nog hogere versnelling en werd het gaspedaal flink ingetrapt, de machthebbers hebben blijkbaar haast. Ook werd duidelijk dat de unipolaire machtsbasis van de Verenigde Staten voorbij is. Een wereldwijde grote herstart is hierdoor niet meer mogelijk. De acties die het collectieve Westen had bedacht om Rusland te verzwakken hebben averechts gewerkt, de economie aldaar groeit als nooit tevoren. Ik hoorde een bekende commentator gekscherend zeggen dat ze in Rusland ‘als dank’ waarschijnlijk een standbeeld van Ursula von der Leyen en ‘jungle’ Josep Borrell gaan neerzetten. Borell noemde Europa de tuin en de rest van de wereld een jungle, vandaar deze bijnaam die hij in de alternatieve media heeft gekregen.

– Het artikel gaat verder onder de afbeelding –

80 Agenda 2030 naar een hogere versnelling kopie

De grootste kans van het misdaadsyndicaat op een succesvol wereldregime blijft de One Health benadering van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en verdragen die hierbij horen. Deze ideologie plaatst de mens in een onderling afhankelijke relatie met dieren en het milieu. De gevolgen van deze manier van denken lijken subtiel, maar brengen een revolutionaire perspectiefverschuiving met zich mee. Al het leven is op deze manier gelijk en ook de bijhorende zorg. Dit betekent bijvoorbeeld heel concreet dat stuwdammen, die mensen beschermen en voor drinkwaterbekkens zorgen, weggehaald worden om ervoor te zorgen dat de zalm kan doorzwemmen. De One Health afspraken wil de WHO in beton gaan gieten in mei 2024 bij de 77ste gezondheidsvergadering. Hiermee heeft de WHO een manier in handen om een samenspel van bindende maatregelen te nemen tegen iedere (verzonnen) crisis en als gevolg daarvan de noodtoestand af te kondigen. Tevens wordt er in de One Health doctrine fors ingezet op de link met klimaatverandering. Volgens de WHO kunnen veranderingen in temperatuur en neerslagpatronen van invloed zijn op de levenscyclus en verspreiding van ziekteverwekkers zoals muggen. Er is ook enigszins optimistisch nieuws dat recent bekend werd. De Republiek Estland verklaarde op 22 november jl. dat zij de internationale overeenkomst inzake paraatheid en respons bij pandemieën en verdere wijzigingen van de Internationale Gezondheidsregeling door de WHO verwerpt en er niet mee instemt. Ook heeft de nieuwe regering van Nieuw-Zeeland aangegeven niet akkoord te gaan met de nieuwe reglementen. Daarnaast hebben twaalf Europarlementariërs protest aangetekend, ze beschuldigen de WHO van stemfraude. Laten we hopen dat er meer landen en personen dit goede en moedige voorbeeld zullen volgen. Elke vorm van zand in de machine is hard nodig.

Het realiseren van de Duurzaamheidsdoelen (SDG’s) liep dit jaar ernstige vertraging op. Dat werd gepubliceerd in het rapport The Sustainable Development Goals 2023: Special Edition. Het document wijst vijf kerngebieden aan waar urgente actie noodzakelijk wordt geacht. Het was een behoorlijke tegenvaller voor de Verenigde Naties (VN). De secretaris generaal António Guterres geeft aan dat bij 50 procent van de doelen de resultaten zwak en daarmee onvoldoende zijn en bij 30 procent is er stilstand, of zelfs achteruitgang. De leiders van elke lidstaat van de VN en hun regeringen moeten zich opnieuw voor de komende zeven jaar expliciet committeren aan de SDG’s. Een goed voorbeeld van de reusachtige gekte in 2023 was het rapport The Future of Urban Consumption in a 1.5 °C World. De ambitieuze doelen in dit plan zijn onderdeel van het wereldwijde samenwerkingsverband van honderd burgemeesters, genaamd de C40 Cities Climate Leadership Group. Om hun klimaatdromen te bereiken willen ze dat het volk zich moet houden aan dystopische regels, zoals: 0 kg vleesconsumptie, 0 kg zuivelproducten en niet meer dan 3 nieuwe kledingstukken per persoon per jaar. Verder is het de bedoeling dat we geen particuliere voertuigen meer bezitten en slechts 1 korte afstandsvlucht per 3 jaar mogen maken. De burgemeesters van de Nederlandse steden Amsterdam en Rotterdam doen mee met deze klimaat coalitie. Het staat allemaal in het teken van de 15 minuten steden, waarvoor Nederland flink op de schop gaat de komende tijd. In mijn woonplaats prijkte bij een wegafzetting al een matrix bord met de tekst dat het slim was om de fiets te pakken.

– Het artikel gaat verder onder de afbeelding –

Nummer 80 min
Je leest een gratis artikel uit Gezond Verstand #80

In dit nummer onder meer:

Vernietiging van onze vaderlandse visserij
Eindejaarsoverdenkingen
De kraamzorg en het grote taboe
Eugenetische maatregelen gehandicapten
Voortdurende genocide in Gaza

In het afgelopen jaar werd ook steeds duidelijker dat het aanpassen van onze eetgewoonten een belangrijk onderdeel is van de One Health strategie. Volgens de WHO levert het eten van insecten en synthetisch vlees vanuit dit perspectief veel voordelen op. De afgelopen jaren worden door de media en de supranationale organisaties traditioneel gekweekte voedselproducten zoals zuivel en vlees steeds meer gedemoniseerd in een poging deze te vervangen door een nieuwe miljardenindustrie. Om dit doel te bereiken putten regeringen uit eindeloze beleidsinstrumenten om boeren en vissers te dwarsbomen, zoals stikstofbeleid, fosfaatbeleid, aanpassingen quota’s, verbod op teruggooien van vis, beperkte mogelijkheden voor financieringen, geen mogelijkheid tot innovatie in visserij, verlies van visgronden door windmolenparken, natuurbescherming, enz. Hierdoor hebben traditionele voedselproducenten het steeds lastiger om op te boksen tegen de grote multinationals, het MKB is de pineut en wordt tot pulp gebeukt. Daarnaast is er een immense propaganda gaande om het nuttigen van insecten aan te sporen door beïnvloeding op onder andere scholen.

Neerslachtig nieuws is dat de oversterfte in 2023 onverminderd bleef toenemen, ook in de zomer. De gevolgen van de misdadige prikcampagne worden door de reguliere, gelijkgeschakelde, media niet belicht en er wordt geen onafhankelijk onderzoek uitgevoerd. De Britse dr. John Campbell toont op zijn YouTube kanaal met zichtbare emotie en ongeloof iedere week de (over)sterftecijfers. Hij gebruikt hiervoor de officiële data van het platform ‘Our World in Data’. De cijfers zijn onthutsend: Canada zit gemiddeld boven de 15 procent oversterfte over het hele jaar, Duitsland boven de 10 procent, Ierland boven de 12 procent, Japan in augustus zelfs op 24 procent, Nederland heeft een piek in juni van meer dan 20 procent en zit eind oktober ook boven de 20 procent. Singapore piekt zelfs op 40 procent in mei en komt in het hele jaar niet onder de 20 procent. Saillant is dat Campbell in eerste instantie pro-Covidvaccinatie was en gedurende de ‘pandemie’ wakker werd, een wonderlijk traject om te aanschouwen. Het toont ook aan dat een proces van ontwaken op ieder moment mogelijk is. Dat is wat mij betreft een hoopvolle gedachte om het jaar mee af te sluiten.

– einde artikel –

Je las een artikel uit Gezond Verstand nummer 80

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.