Scroll Top

Met brokkenpiloot Mona Keijzer zet BBB koers naar de politieke ondergang

Nummer 74 min
Met brokkenpiloot Mona Keijzer zet BBB koers naar de politieke ondergang

Simon van Gelder

Pluspunt 1: de geur van kaas en paling. Met zijn oer-Hollandse uitstraling vormt de gemeente Edam-Volendam een toeristische ‘hot-spot’ van formaat. Op De Dijk vindt men versgerookte paling van beste kwaliteit. De rijtjeshuizen in Edam en Volendam zijn kraakhelder, de krappe straatjes schoongeveegd. Edam grenst aan Volendam. Het bolronde Edam-kaasje is al eeuwen geliefd. Een bekende bewoonster van Edam is Mona Keijzer. Ze doet iets in de politiek. Wat haar idealen zijn, verbergt ze. Toch durft ze uitdagingen aan. Geen andere gemeente in Nederland telt relatief zoveel Wilders-stemmers als Edam-Volendam. Mona staat pal.

Pluspunt 2: een ‘mens’ die streed tegen Rutte. In september 2021, op de toppen van de Covid-opwinding, trok Mona Keijzer alle aandacht. Ze was staatssecretaris van Economische Zaken. Niet geremd door enige vakkennis hield ze zich bezig met ingewikkelde zaken als internet en ICT. Deze thema’s vragen om visie. Die had ze niet. Toch stoorde het haar dat nieuwe technieken worden misbruikt. Ze weigerde het officiële verhaal van de Covid-‘pandemie’ te geloven. Ze protesteerde als volgt: “Het langzaam overgaan naar een situatie dat je alleen nog ergens binnen mag komen met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs, dat na zes maanden verloopt, is onnodig en niet proportioneel.” Ook zei Mona: “We bouwen een surveillancemaatschappij voor een virus waar de meeste mensen geen last van hebben.” In De Telegraaf was Mona’s rebellie voorpaginanieuws, precies op de dag waarop de z.g. coronapas van Hugo de Jonge werd ingevoerd. Ogenblikkelijk zorgde partijleider Hugo de Jonge (CDA) ervoor dat Mona werd ontslagen door Mark Rutte. Zo werd Mona martelaar.

Pluspunt 3: Mona weet niet van opgeven. Na het ontslag volgden twee jaren waarin Mona leefde van royaal betaald advieswerk voor de overheid, naast haar wachtgeld. Ze droomde van een baantje in het Europees Parlement, vanaf 2024 nog een miljoentje erbij. In de zomer van 2023 werd Mona gevraagd als lijsttrekker voor BBB. Ze hapte toe en wierp haar CDA-lidkaart in de plomp. Ze bleef glimlachen. Dit leidde tot verwachtingen dat Mona vanuit BBB het land gaat ontsmetten na dertien jaar Mark Rutte (waaraan ze zelf heeft meegewerkt). Ze wil overkomen als een opgewekte strijder, die het verleden van zich afschudt. Ze keert zich tegen alle woke gedoe. Dat brengt optimisten voort die haar huldigen als een nieuwe Jeanne d’Arc.

Je leest een gratis artikel uit Gezond Verstand #74

In dit nummer onder meer:

Mona Keijzer bij BBB
Rutte’s aanhoudende landverraad
Ontvolkingsvoorspellingen
De vervolging van Gideon van Meijeren
Meer Nederlanders emigreren

Minpunt 1: Mona verschrompelt snel. Steeds meer mensen hebben BBB ontmaskerd als een namaak-partij, het doorzichtig bedenksel van de vlugge reclamejongens van Bayer Monsanto. Deze chemiegigant is gelinkt aan het WEF en Bill Gates. Het bedrijf streeft naar de ondergang van alle vissers en boeren in de gehele wereld. Dan zal elke gezonde voeding van tafel verdwijnen, om te wijken voor kweekvlees, vleesloze hamburgers, insectenpoeder en synthetica. BBB is de wegbereider voor deze transitie, die onderdeel is van Agenda Het heimelijke spel van BBB is aan het daglicht gekomen. In de peilingen tuimelt BBB omlaag. Nu al lijkt BBB op een zinkend schip. De vlag op deze modderschuit is de minzame Mona, als lijsttrekker, die het binnen BBB te stellen zal krijgen met andere ‘partij-hoppers’ als Helder (ex-PVV), Pouw Verweij (ex-Ja21) en Eppink (ex-Ja21). De vriendelijke Mona zal ontdekken dat haar rol bij BBB neerkomt op verplicht zwijgen als handlanger van Monsanto. Over de suïcidale aanvaring met Rutte in 2021 wil niemand haar nog horen. De toekomst van Mona als heldin was gisteren.

Minpunt 2: Mona weet niets. Leeghoofdigheid geldt niet als nadeel voor een baantje in de politiek. Maar dan moet de kandidaat wel beseffen dat hij of zij moet uitblinken in onderdanigheid. Hier gaat Mona de mist in. Het is tijdverspilling naar Mona te luisteren. Ze komt nooit met een eigen visie. Wat vindt ze van klimaat, het belangrijkste onderwerp bij de verkiezingen? Letterlijk geeft Mona als antwoord: “De overtuiging dat klimaatverandering het ergste is wat ons ooit is overkomen moet worden bestreden. Het klimaat verandert, dat is een feit. Tegelijkertijd zijn er meer belangen te wegen dan klimaat en natuur. Maar de vraag wat het voorgenomen klimaatbeleid betekent voor de algemene welvaart en grondrechten en of dat acceptabel is, wordt niet of onvoldoende gesteld.” Hier ziet men hoe Mona, die premier Rutte wil opvolgen, loopt als een kat om de hete brij. Met moeilijke onderwerpen weet ze geen raad. Ze wil Monsanto niet voor de voeten lopen. Zo zal zij BBB niet redden.

Minpunt 3: Mona hakkelt. Het oratorisch talent van Mona bestaat niet. Haar woordkeus is armzalig, de zinsopbouw is rommelig, er is geen sprankje originaliteit. Haar stemgeluid is ijl, van professionele stembeheersing is geen sprake, ze hakkelt (“eh-eh-eh”). Ze wekt de indruk niet te snappen wat wordt bedoeld met teksten die ze voorleest. Ze dikt haar provinciaalse tongval aan, om over te komen als doorsnee-plattelander. Daaraan heeft Jan-met-de-pet geen behoefte. Kiezers willen leiders met pit. Mona is niet hun keuze.

Minpunt 4: Mona is aartsreactionair. Wie goed luistert, merkt dat Mona geen moeite heeft met de controlestaat die in voorbereiding is. Ze prijst het gebruik van 5G aan, gaat voorbij aan de twijfels over deze techniek die velen angst inboezemt. Er bestaan gezondheidsrisico’s. Ook bestaan grote gevaren voor de vrijheid van burgers. Tienduizenden camera’s aangesloten op 5G-netwerken bespioneren de burgers. Ook van gezichtsherkenning is Mona voorstander. Opgewekt meldt Mona dat 5G nuttig is voor ‘crowd control’. Met ‘crowd control’ wordt bedoeld dat via spionagecamera’s alle demonstraties worden begluurd. Zo kan worden voorspeld welke routes worden gekozen. Zodra demonstranten belanden in smalle straatjes zijn ze de weerloze prooi van de ME. Mona zal juichen. Zij is niet uit het goede hout gesneden.

– einde artikel –

Je las een artikel uit Gezond Verstand nummer 74

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.