Scroll Top

Groot overzicht en actualiteiten van een maand van geopolitieke ontwikkelingen

Copy of Copy of Thumb voordrachten (vierkant)
Groot overzicht en actualiteiten van een maand van geopolitieke ontwikkelingen (voordracht 68+69)

Karel van Wolferen is terug met zijn video’s. Deze keer niet een complete voorgelezen voordracht, maar een globaal overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen. Collega Anne Willemsen stelt de vragen en stipt zoveel mogelijk actualiteiten aan die door hoofdredacteur Karel van Wolferen worden geduid.

De onderwerpen die besproken worden:

 • De Wagner ‘’coup’’ van 24 juni
 • Valse vlag operatie op de Zaporozhye kerncentrale
 • Nederlandse media in handen van Belgische oligarchen
 • Kan AI de mens overnemen?
 • De bevrijdingsbeweging
 • Sabotage van de Kakhovka dam op 6 juni
 • NAVO-vergadering in Letland aankomende week
 • Censuur wordt verplicht na nieuwe wetsintreding op 25 augustus
 • De kleurenrevolutie in Frankrijk
 • Opkomt van de AFD in Duitsland
 • Kansen voor Robert Kennedy jr.
 • De Nederlandse voortrekkersrol
In deze editie (nummer 69)

De redactie schrijft in nummer 69 van Gezond Verstand onder andere over de teloorgang van de mainstream media en de kelderende kijkcijfers. Er staat een beschouwend artikel in over het nieuwe technocratische ‘totalitaire normaal’ en wat we deze zomermaanden nog meer kunnen verwachten op dit gebied. Pieter Stuurman schrijft over de criminalisering van de waarheid zoals alleen hij dat kan. 

We gaan dieper in op de belangrijke adviserende rol die Harari heeft richting het WEF op het gebied van Artifical Intelligence. Hierbij vergelijkt schrijver Jeroen van den Berg AI met een pseudo-religie en het herschrijven van de bijbel. We bespreken het mogelijke begin van scheuren in de EU door de nieuwe dynamiek van Duitsland en Frankrijk onder aansturing van Amerika.

Peter Pilon bespreekt de recente documenten van ‘vaccin’-bijwerkingen door de EMA, en er is veel onderbelichte wereldnieuws: De VS en Soros hopen namelijk de premier van India, Narendra Modi, omver te werpen. Vanuit Amerika komt er steeds meer nieuws over de onverwachte opkomst van Robert F. Kennedy jr. als presidentskandidaat, en schrijft onze Duitsland redacteur over de oprukkende partij AFD.

Doe mee met Gezond Verstand!

Doe mee en word abonnee van Gezond Verstand.
Je ontvangt de Gezond Verstand krant dan iedere 2 weken thuis en je krijgt toegang tot alle voorgaande edities (online en pdf). Je kunt kiezen uit een abonnement van één jaar (24 uitgaven) of een kwartaal (6 uitgaven).

Gezond Verstand op proef voor slechts 24,-!
Ontvang drie maanden lang (6x) Gezond Verstand thuis
Papier én digitaal (download + online lezen)
Je krijgt direct toegang tot alle uitgaven (ook de voorgaande)

Verbind met gelijkgestemden en praat mee op het ledenforum

Er is ook de mogelijkheid om Founder te worden.
Als Founder kun je meedoen aan de netwerkbijeenkomsten en meepraten over actuele ontwikkelingen, gelijkgestemden en schrijvers ontmoeten. Verder ontvang je een jaar lang Gezond Verstand en en krijg je toegang tot alle voorgaande edities (online en pdf).

Lees je de krant liever op je beeldscherm of mobiel?
Dan kun je voor slechts 60,- per jaar digitaal abonnee worden. Je ontvangt de krant dan niet thuis, maar kunt deze online lezen en als PDF downloaden.

Gezond Verstand is ook los verkrijgbaar bij ruim 800 winkels verspreid over heel Nederland.
Je kunt losse uitgaven van Gezond Verstand ook in onze webshop bestellen (op papier en in PDF formaat).

Gerelateerde video’s
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.