Scroll Top

Download: gratis editie ‘Media en censuur’

oversterfte media en censuur min
Download: gratis editie ‘Media en censuur’
thumbnail Uil rood zwart
Gezond Verstand ondervindt censuur. Om de medische werkelijkheid kenbaar te maken aan een groter publiek, gingen hoofdredacteur Karel van Wolferen en oud-huisarts en schrijver voor Gezond Verstand Peter Pilon voor de camera met elkaar in gesprek (video is hier te zien). Dat de feiten door YouTube worden gecensureerd als ‘’vaccinatieclaims die ingaan tegen de WHO-autoriteit’’, geeft een goed beeld van de invloed die door zulke platforms kan worden uitgeoefend.

Al vanaf het begin van Gezond Verstand besteedt de redactie aandacht aan het fenomeen ‘censuur’ en belicht de bijbehorende dictatoriale machtsstructuren en de rol die de media hierin speelt. Pieter Stuurman, Kees van der Pijl, natuurlijk Karel van Wolferen zelf, en nog vele andere schrijvers hebben over dit thema geschreven.

De kennisfront editie Media & Censuur is een gecombineerde online bundel van onze meest spraakmakende artikelen van de afgelopen jaargangen. Niet voor niets is Gezond Verstand een gedrukt blad waarbij de zwart-op-wit gedrukte teksten moeilijk te censureren zijn.

‘’Ook de online platformen deinzen niet terug voor censuur, door blogs en beelden te verwijderen. Censuur vereist een officieel goedgekeurde waarheid en instanties die teksten en beelden toetsen aan die waarheid. Daarbij gaan Tech-giganten en overheden bepalen wat wel en niet onder de ogen van het grote publiek mag komen. Dat is de teloorgang van de vrijheid van meningsuiting – een belangrijk grondrecht – de doodsteek voor eerlijke en onafhankelijke journalistiek, leidend naar de ondergang van de democratische rechtsstaat. Wie beweert dat het allemaal zo’n vaart niet loopt, is slecht op de hoogte en kent bovendien de geschiedenis niet.’’

– Tjeu Lemmens, Gezond Verstand Magazine #23, 1 september 2021 –

Download de gratis editie

Vul hieronder je e-mailadres in en druk op 'Doorgaan' om de download te starten.

Loading...
Media censuur inhoud min
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.