Scroll Top

Founderborrel BLOG (verslag 13 oktober 2022)

founder borrel 2 min
Founderborrel BLOG (verslag 13 oktober 2022)
Eens in de maand op donderdagavond organiseert Gezond Verstand een netwerkborrel voor Founder-leden. Voordat de borrel begint, maken de medewerkers en vrijwilligers van Gezond Verstand het kantoor klaar voor een avond borrelen. Dit betekent dat de werkplek wordt omgetoverd tot clubhuis. Boodschappen worden ingeslagen en hapjes worden gemaakt. Vanaf half 7 uur loopt het kantoor vol met lezers van het blad. Vaak komen er een aantal bekende gezichten binnen, maar iedere keer zijn we weer verbaasd hoeveel nieuwe mensen er er naar Weesp toekomen.

Anne opent de borrel door iedereen welkom te heten in het clubhuis, hierna volgt een voorstelronde. We proberen het kort en beknopt te houden, omdat er veel mensen zijn. We schatten dat er ongeveer 45 mensen naar deze borrel zijn gekomen. Vaak loopt de voorstelronde iets anders dan verwacht, omdat er ontzettend veel mensen zijn die een bijzonder verhaal te vertellen hebben. Dit komt doordat de groep mensen die naar de founderborrels komen extreem divers zijn. Op deze borrel waren interessante beroepen aanwezig: KNO-arts, bollenboer, leraren, reclamebureau-eigenaars, schrijvers en tekenaars van Gezond Verstand, studenten en gepensioneerden.

Na de uitgebreide voorstelronde staat iedereen te popelen om met elkaar in gesprek te gaan. Sommige mensen hebben hetzelfde beroep en ervaren daardoor veel gelijke gebeurtenissen in hun dagelijks leven. Sommige mensen hebben een goed idee, maar hebben een bepaalde vaardigheid nodig om het idee verder uit te kunnen werken. Het is mooi om te zien dat mensen elkaar vinden en met elkaar in gesprek gaan op de founderborrels. Hierdoor kunnen goede ideeën in praktijk worden gebracht.

Iedere founderborrel is er een mogelijkheid om een idee te pitchen voor de hele groep. Soms wordt het pitchmoment ook gebruikt om een ontdekking of bijzondere ervaring te delen. Deze week stond Maurice van Ulden op om een pitch te doen op de zeepkist. Maurice van Ulden vertelde over de vaccinatieschadeweek en heeft veel mensen geïnterviewd die te dealen hebben met vaccinatieschade. Hij vertelt over de interviews die hij heeft gedaan met deze mensen en vertelt zijn laatste constateringen met betrekking tot vaccinatieschade. Naast Maurice was er een arts aan het woord die graag bloed wil onderzoeken. Als laatste was de uitgever van Gezond Verstand, Jan van Aken aan het woord op de zeepkist.

Na een vruchtbare avond, die tot laat in de avond duurde voor sommigen, was het tijd om op te ruimen en naar huis te gaan. Bij de uitgang had de bollenboer zakjes staan met twee soorten bollen die iedereen mocht meenemen naar huis. Deze bollen kon je dan thuis planten en zal men er aan herinneren wanneer het voorjaar weer zal beginnen na deze donkere winter.

Dit verslag is slechts een voorbeeld van hoe een Founderbijeenkomst eruit kan zien. Elke keer spreken andere mensen met mooie samenwerkingsideeën of initiatieven. Wanneer gelijkgestemde lezers fysiek met elkaar in gesprek kunnen, worden er direct speciale verhalen gedeeld. Dit blijven wij faciliteren. Wil je hierbij zijn? Sluit dan een Founder abonnement af, of upgrade je huidige abonnement. Ook is het op de bijeenkomsten mogelijk om alle webshop artikelen te kopen met hoge kortingen.

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.