Nummer 12 (24 maart 2021)

Nummer 12, 24 maart 2021
In deze uitgave onder meer

Zonder bindmiddelen geen menswaardige

samenleving

Scifi-miljardairs

De stuurlui van de ‘Deep State’

Burgerlijk ongehoorzaam en vastbesloten

Kunst gekneveld

Genetische modificatie in de tuin

Pfizer, Israël, het medische experiment

en dood door een prik

Van schaduwbankieren naar staatskapitalisme

Een reis rond de wereld met het

Biden buitenland team

Toenemende provocatie van de NAVO en

haar bondgenoten

Gezond Verstand verschijnt iedere twee weken op papier en is 10 dagen later online te lezen voor abonnees.
Ben je nog geen abonnee? Meld je dan hier aan.

Bronvermeldingen

De voetnoten en bronnen per artikel.


[ssba-buttons]

Reacties (alleen voor leden)
Alleen abonnees kunnen reacties plaatsen.
Abonneer
Laat het weten als er
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henkie

Karel, uiterst informatief en overtuigend hoe je het bewind van de Kmer Rouge beschrijft en de ontmoeting met een vertegenwoordiger van het bewind van Pol Pot beschrijft.
Inderdaad: een revolutie is er op uit de chemie uit de samenleving te verdrijven om vanuit de chaos iets nieuws (veelal een vreselijke utopie leert de geschiedenis) te doen ontstaan. Dit is uiteindelijk het werk van de aap van God (satan), die altijd uit is op het veroorzaken van chaos en verwoesting… in plaats van in harmonie te leven met de natuur (schepping van God) in overeenstemming met de natuurwetten en een manier van samen leven zoals God dat bedoeld heeft. De revolutie begint altijd sluipend met verkondiging van heel aannemelijke halve waarheden en verdraaiingen van de waarheid.

Nils Graaf

Heeft iemand zich wel eens afgevraagd waarom die revolutionairen toch altijd weer uit het buitenland komen? Lenin uit Zwitserland, Pol Pot en zijn vrouw uit Parijs, Khomeini uit Parijs, Napoleon uit Corsica, toen alleen in naam Frankrijk.

Zouden we misschien, misschien met acteurs te maken hebben die worden ingevlogen om weer de zoveelste rotstreek uit te halen? Zou dat de reden zijn geweest dat die mevrouw in dat vliegtuig zo gewoon leek? Zou dat de reden zijn waarom Rutte niets om politieke ideeën schijnt te geven?

Frits Corpelijn

Ja, gezond verstand nummer 12 bevatte wederom vele interessante verhalen. Super goed, ik ben erg blij met het blad.
Uiteraard was ik ook weer erg geïnspireerd hierdoor en liep alweer rond met een nieuwe artikel, Eigenlijk bedoeld voor volgende week.. enfin het is er nu al en wil ook hier weer delen zodat het wellicht ook gezien wordt door anderen. Ook al is mijn verhaal niet zo ter zake doende, maar de film op het einde – is dat naar mijn bescheiden mening – beslist wel. Hier is de de link:
https://vrijheidsberoving.nl/het-nieuwe-normaal/

Lise de Coulandon

Is het moeilijk om een spoorboekje te maken hoe je de bovenbazen kan vermijden door geen geld aan ze te doneren? Dus koop geen cocacola maar ander suikerwater. Maak de merken zichtbaar, maak de fondsen zichtbaar. Maak de lijnen zichtbaar, zet ze in de schijnwerpers. Ik weet nu na een jaar wel hoe erg het is, en dat het nog veel erger kan. De macht van onze portemonnaie is groot, groter dan onze stem op het museumplein, en ook groter dan mijn steunbetuiging aan Gezond Verstand. Wegwijzers hebben we nodig, er is haast.

Nils Graaf

Het spijt me om het te moeten zeggen maar op het museumplein gaan staan doe je voor jezelf. Mensen beïnvloeden doe je voornamelijk met herhaling en wil je een tegenwicht bieden tegen de propaganda van Rutte dan zul je op elke hoek van de straat in Amsterdam je boodschap moeten verkopen. Duizend keer één mening werkt duizend keer beter dan één keer duizend meningen.

Dat demonstratiemodel bestaat alleen omdat het niet werkt.Ga bijvoorbeeld om de honderd meter in het Vondelpark staan. Dan heb je al heel wat meer bereikt.

Jeroen uit Alkmaar

‘Scientists want to send 335 million seed, sperm and egg samples to the moon to create a lunar Noah’s Ark’ Het concept van een kluis die divers genetisch materiaal voor een mogelijke catastrofe moet behoeden, is bekend uit het Bijbelse verhaal van de Ark van Noach, maar ook een tegenwoordige realiteit op het Noorse eiland Spitsbergen in de poolcirkel, waar duizenden plantenzaden veilig voor natuurlijke of menselijke catastrofes zijn ondergebracht in de Svalbard Global Seed Vault. Veilig voor extreme omstandigheden in een bunker 120 meter diep in een berg is het genetische materiaal opgeslagen, waaronder ook de zaden van vele voedselgewassen. Schertsend wordt de genenbunker ook de ‘Ark van Noach’ genoemd. De Spitsbergense Wereldzadenbank is een initiatief van Crop Trust, een niet-gouvernementele organisatie verbonden aan de Verenigde Naties, in samenwerking met de Noorse regering. Volgens geruchten die ik nog niet heb kunnen natrekken, is de zaadbank via ondoorzichtige financiële constructies inmiddels (deels) eigendom geworden van de Bill & Melinda Gates Foundation. Onlangs is het idee publiek gemaakt om ook op de maan een dergelijke zaadbunker te vestigen. Onze planeet kan immers niet alleen worden geconfronteerd met natuurrampen, klimaatverandering en inslag van asteroïden, aldus de presentatoren van dit plan, maar ook… Lees verder »

Marjan Waldorp

Wat een aangrijpende column heeft Karel van Wolferen geschreven met dat angstaanjagende verhaal over de Rode Khmer! De samenleving zijn bindmiddelen ontnemen. Het is “verdeel en heers”, maar dan op een heel geraffineerde manier. Deze Coronacrisis begint steeds meer te lijken op de perfecte moord. Wie het gedaan heeft valt niet te bewijzen, maar alle tekenen wijzen op voorbedachte rade.

Neem het mantra “Het nieuwe normaal” dat uit het niets tevoorschijn leek te komen. Tegelijk met de eerste maatregelen hadden alle leiders in de wereld het ineens over “The new normal” / “Het nieuwe normaal”. Dat is toch vreemd. Als je alle feiten op een rijtje zet, kun je er niet aan ontkomen. Deze crisis is professioneel voorbereid. Lees het rapport “Coronacrisis of Great Reset”:

http://www.wederhoorforum.nl/blog/coronacrisis-of-great-reset

Hans Martius

De omstreden PCR test ………deze interessante ingekorte tekst wil ik graag delen , We moeten ons afvragen of deze Covid-tests niet een sluwe manier zijn om toegang te verkrijgen tot het binnenste van ons lichaam, met name onze hersenen. De neuswattenstaafjes die worden gebruikt (nasofaryngeaal of orofaryngeaal) zijn ongelooflijk lang (15 centimeter) wat betekent dat ze helemaal tot achter in de neusholte reiken. Bestaat er een medische reden waarom deze wattenstaafjes zo lang moeten zijn. Covid-tests in kwestie zijn gebrekkig en ongeschikt . Zou het zo kunnen zijn dat deze Covid-tests heimelijk worden gebruikt om mensen te infecteren (met een middel dat ziekte veroorzaakt), het vaccin toe te dienen (waarvan ze beweren dat het nog in ontwikkeling is) of zelfs iets bij mensen te implanteren (met nanotechnologie, bijv. microchips)? In de menselijke anatomie is de cribriforme plaat een middellijnbotje dat belangrijk is zowel als onderdeel van het cranium als van de neus, en waardoorheen de reukzenuwen lopen die onze reuk transporteren. Het zeefbeen is een zeer teer en fragiel deel van het lichaam. Waarom wordt bij de Covid-test in hemelsnaam met een wattenstaafje tegen dit tere botje aan gepord? Zou dat kunnen zijn omdat de cribriforme plaat toegang tot de… Lees verder »

Nils Graaf

Een goed blad gedijt niet zonder kritiek. Hierbij wil ik reageren op het artikel ‘Van schaduwbankieren naar Staatskapitalisme’, van Sander Boon. Nu heb ik zelf als bankier de nodige ‘schaduwbanken’ opgezet dus ik weet wat dat zijn. Ik vraag mij af of Boon dat ook weet. In zijn stuk verwijst hij naar het omvallen deze week van een schaduwbank. Hij zegt niet welke maar ik vermoed dat hij het over Greensill Bank AG heeft. De NRC schreef er ook al een, waardeloos, stuk over: https://www.nrc.nl/nieuws/2021/03/22/greensill-sleurt-duitse-steden-en-deelstaten-mee-in-zijn-val-a4036636 . Onzin en propaganda zijn bij NRC vaak gratis dus dit stuk ook. De goede lezer heeft nu al door waar het probleem zit bij beide analyses. Greensill is helemaal geen schaduwbank maar een echte bank, het bedrijf heet niet bij toeval Greensill BANK AG. Als inderdaad Greensill de aanleiding was voor dit stuk in Gezond verstand dan moet het zich schamen. Overigens zijn op deze website de bronnen van de artikelen onleesbaar. Maar er is meer. De politicoloog Boon schrijft dat schaduwbanken gebruik maken van onderpand. Wat hier het probleem mee is wordt niet duidelijk. Het probleem schijnt nog eens verergert te worden doordat, ik citeer: ‘Centrale banken scheppen dit onderpand niet.’  Voordat het ingewikkeld… Lees verder »

Nils Graaf

Zoals hierboven reeds vermeld, maar kritiek wordt kennelijk niet gelezen, de bronnen zijn weggevallen, zowel op mijn pc als i-pad.

Maria Broos

Over de vaccinatiestrategie; wat mij verbaasd is dat eerst de oudste mensen worden gevaccineerd met een lijn van leeftijd neerwaarts, waarom? Vind deze volgorde heel vreemd, want juist de mensen die nog volop in de maarschappij staan, hebben gezinnen, werk en een netwerk van kennissen en vrienden… dus, de kans op besmetting is vele malen hoger… als deze categorie het eerste zou zijn gevaccineerd zijn de oudere mensen veilig en worden niet meer besmet! Dat is voor mij ook een vreemd gebeuren en daardoor nog wantrouwender naar de oprechtheid van al de genomen maatregelen ten aanzien van dat killer-virus!

lammert meijer

Hoi alter ego, uiteraard in kleine letters, de reden is op te duckduckgo,én, een reactie van :lammert: de wat heet echte naam. Hoezo een …dienaar des volks … nu nog minister noemen? ik vraag het maar.
Één stapje verder: hoe kun je het aannemelijk maken dat er in de 2de kamer sprake is van gezond verstand? Hoe zou het zijn dat we alle totnutoe ongezonde verstand met de knop DEL naar het rijk van de …??? verwijzen?
En nog één stapje verder, ons verzamelen voor winkels om inkopen te doen? Hoe kunnen …nu nog robots der wet…. het dan nog klaarspelen om ons iets aan te doen? In naam van de intussen met recht te benoemen ROVERHEID?

Hoe denk je erover, dat de jonge het misschien over zichzelf had, al kijkend in zijn eigen denkbeeldige spiegel? Die hij op de 2de kamerleden projecteerde?
hartegroet van een blij en gelukkig mens😀

lammert meijer

Ik plaatste vanmorgen een reactie bij alter ego. Mag ik vragen waar ik deze kan zien/lezen/vinden?

Esther Hendriksen

Voor degenen die het (net als ik) ook niet konden vinden, de website van de organisatie die in opdracht van het EMA de neven-effecten van vaccins bijhoudt, is :
http://www.adrreports.eu

14
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.