Scroll Top

Agnes Kant en de droomfabriek van Lareb

96 Agnes Kant en de droomfabriek van Lareb

Gezond Verstand is jarig!

In september 2024 start de 5e jaargang van Gezond Verstand. En om dat te vieren geven we in de zomerperiode de 12 meest gelezen + 12 gloednieuwe artikelen cadeau. We publiceren iedere dag gratis artikel.

Bovendien hebben we de artikelen gebundeld in een PDF die je gratis kunt downloaden. En, als klap op de vuurpijl presenteren we ook de nieuwe opmaak van Gezond Verstand.

Laat je verrassen door het vernieuwde ontwerp en deel de artikelen en PDF op social media, met vrienden en familie!

Agnes Kant en de droomfabriek van Lareb

Cornelis de Deugd

Wie zijn de deskundigen die waken over de veiligheid van medische maatregelen tijdens een veronderstelde biologische crisis? Hieronder een portret van een topfunctionaris.
Dit artikel is alleen voor abonnees
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

De overheid houdt verschillende instellingen aan het werk om de onwaarheden over Covid-19 in leven te houden. De burger wordt nog steeds voorgehouden dat er in 2020-2023 sprake was van een echte ‘pandemie’. Verzwegen wordt dat het in werkelijkheid ging om een verzinsel. Covid-19 oftewel corona was hooguit een verschijnsel dat aan een stevige griep deed denken. De tweede onwaarheid die er ook in 2024 in wordt gestampt, komt er op neer dat goed werk is geleverd door de kabinetten-Rutte. De regering, zo wordt beweerd, heeft het volk gered met de miljoenen toegediende ‘vaccinaties’. In combinatie met de verplichte maatregelen, zoals de avondklok, verplichte mondkapjes en verplicht afstand houden. Bijna had Rutte de stap gezet naar verplichte vaccinatie voor alle Nederlanders, desnoods onder dwang van de politie. De dwangmaatregelen worden opnieuw positief voorgesteld, waarmee de weg wordt vrijgemaakt naar toekomstige ‘pandemieën’. Die leiden tot meer bedrog en controle. De geesten worden rijp gemaakt.

Hier verschijnt Lareb in beeld, het instituut dat bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccinaties moet registreren. Daaronder vallen ook de effecten van de Covid-19-spuitjes, die echter geen vaccinaties zijn. Ook deze worden door het Lareb in kaart gebracht. Er is in de ogen van het Lareb niets bijzonders aan de hand. De spuitjes waren goed en op het beleid van Rutte viel niets aan te merken. Voor dergelijke uitspraken, bedoeld om de bevolking te kalmeren, is Agnes Kant, directeur van het Lareb, beloond. Ze is, met behoud van haar functie bij het Lareb, in mei 2024 als ‘prof’ in dienst getreden van de Universiteit Leiden. De benoeming wekte verbazing. De wetenschappelijke verdiensten van de kersverse hooggeleerde zijn mager. Agnes heeft twee korte jaren als onderzoekster gewerkt (niet als arts). Daarna werd ze politica en bestuurder.

Waardering voor Bill Gates

Bij het in Den Bosch gevestigde Lareb werken negentig personen. Het wetenschappelijk niveau is er bescheiden. De raad die toeziet op het Lareb, bestaat uit een apotheker, een longarts, een gepensioneerd lector, een niet-praktiserend huisarts en een kantoormedewerker. Agnes durft stellige uitspraken te doen alsof er niemand is die haar ooit tegenhoudt. Ze beweerde in 2023 dat het niveau van de politiek daalt, mede door de schuld van Rutte die nalaat analyses te maken: “Rutte komt overal mee weg en dat frustreert me regelmatig.” Ook zei ze: “Ik werd moe van de politiek omdat wetenschappelijke argumenten niet meetellen.” Dit is grootspraak van iemand die zichzelf beschouwt als een grote wetenschappelijke geest.

96 Agnes Kant en de droomfabriek van Lareb

Stampvoetend zei Agnes in één dag de landspolitiek vaarwel, nadat de kiezers de SP met fiks zetelverlies hadden afgestraft voor haar gestuntel als fractievoorzitter. Terugblikkend riep Agnes in 2023 dat niemand in de Kamer naar haar had willen luisteren toen ze twintig jaar eerder debiteerde dat er in de gezondheidszorg niet alleen financiële prikkels moeten zijn. Ze schildert haar ouders af als ‘avontuurlijke mensen’ en vergeet te melden dat ze leidinggaven aan een school voor kinderen van Nederlandse NAVO-militairen gelegerd aan de Oost-Westgrens nabij Hannover, waar ze een aardig mondje Duits had opgestoken. Veel van wat Kant blijft beweren is flodderig. Twintig jaar geleden beschreef ze in een document voor de Tweede Kamer haar waardering voor de door Bill Gates gestichte GAVI, dat vaccins en schijnvaccins bevordert. In haar latere leven is ze Gates nooit afgevallen. Zelfs toen Gates uitlegde dat ‘vaccins’ desnoods toegediend met harde hand, onvermijdelijk zijn om de wereldbevolking van 8 miljard naar 5,5 miljard te reduceren.

In 2013, aan het begin van de Rutte-periode, was Agnes door het kabinet aangesteld als directeur van het Lareb. Een betere bondgenoot had Rutte zich niet kunnen wensen. Ze zei midden in de gefabriceerde Covid-19-crisis: “Kijk, van vaccins weet je: die wekken het immuniteitssysteem op, en als het immuniteitssysteem iets gaat doen, dan kan het best zijn dat je daar koorts van krijgt, voor een deel is dat goed nieuws, dan doet het vaccin iets.” Deze achteloze woordenbrij uit de mond van een hoge gezondheidsambtenaar was opvallend. Had zij benul van het feit dat de Corona-prikken die sinds maart 2021 worden ingespoten, experimentele injecties zijn die veel schade kunnen aanrichten? In 2021 beweerde zij: “Ik denk dat we inmiddels kunnen stellen dat de angst voor de Coronavaccins onterecht is geweest. Over de gehele linie zien we weinig afwijkends ten opzichte van andere vaccins. Gelukkig zijn de bijwerkingen zeldzaam.”

Op dat moment, aldus auteur Robin de Boer, waren er ruim 800.000 gemelde bijwerkingen, 3.500 ziekenhuisopnames en 50 doden, zoals is terug te vinden in de database van Lareb. In 2022 ontving Lareb liefst 17.000 meldingen van menstruatiestoornissen en 500 post-menopauze-bloedingen na vaccinatie. Hiernaar deed Lareb onderzoek, waarna Agnes niet verder kwam dan de uitspraak dat de gemelde menstruatiestoornissen “mogelijk een gevolg zijn van corona-vaccins”. Einde mededeling.

- Het artikel gaat hieronder verder -

Gezond Verstand "nieuwe stijl"

Met de 5e jaargang die voor de deur staat, steken we Gezond Verstand in een nieuw jasje!

Ontdek Gezond Verstand “nieuwe stijl”

  • Iedere uitgave vier pagina’s méér Gezond Verstand
  • Méér ruimte, grotere letters: gemakkelijker te lezen
  • Méér ruimte voor de cartoons, tussenkopjes en streamers
  • Méér variatie in de opmaak
  • Gedrukt op steviger papier
GV nieuw 2
GV nieuw 3
GV nieuw 1

Wil je alvast voorproeven?
Download dan de gratis zomerbundel met de 12 meest gelezen artikelen van het afgelopen jaar + 12 gloednieuwe gratis artikelen.

Ben je nog geen abonnee?
Dan kun je hier de nieuwste uitgave bestellen.

Uit niets blijkt dat zij aandacht heeft besteed aan duizenden groot- en kleinschalige studies, of rapporten van embalmers en levensverzekeringsfirma’s, afkomstig uit verschillende delen van de wereld, die het kolossale levensgevaar van het mRNA-schijnvaccin bewijzen.

College ter Bescherming van Geneesmiddelen

Thans is Kant benoemd tot bijzonder hoogleraar in de ‘farmacovigilantie’: ze gaat onderzoeken hoe de veiligheid van geneesmiddelen beter bewaakt kan worden. “Het moet sneller en beter omdat bijwerkingen geen bijzaak zijn”, een kenmerkende gemeenplaats van de vrouw die al ruim elf jaar de dienst uitmaakt. Ze komt nu in het vaarwater van het CBG, College ter Bescherming van Geneesmiddelen, gevestigd in Utrecht. Er werken 460 personen. De hoogste baas is Paula Loekemeijer, die voorheen als directeur veiligheidsonderzoek werkzaam was bij de AIVD. Ze behoort dus tot de kleine kring rond Dick Schoof, de opvolger van Mark Rutte. In de Raad van Advies van het CBG heeft oud-RIVM-directeur Jaap van Dissel zitting, bekend van het OMT, het Outbreak Management Team dat was belast met de geheime sturing van de Covid-‘pandemie’. Het college zelf bestaat uit vijftien geleerden, bijna allen gepromoveerd.

Het niveau van het CBG ligt aanmerkelijk hoger dan dat van het veel kleinere Lareb. De financiering van het Lareb komt deels van het CBG, dat dus de lakens uitdeelt. Bij het CBG (en niet bij het luidruchtige Lareb) ligt dus de echte macht, zoals bleek in 2022 met de goedkeuring van corona-‘vaccins’ voor de jeugd, de goedkeuring van de ‘boosters’ en van de aangepaste ‘vaccins’ voor verschillende varianten. Najaar 2022 verleende het CBG goedkeuring voor corona-‘vaccins’ voor kinderen vanaf zes maanden, gemaakt door Pfizer en Moderna. Bij het CBG komen de lijnen van de macht samen: ministerie, AIVD, KNMP (apothekers), Lareb en andere stakeholders. Samen met het Lareb heeft het CBG de strijd aangebonden met de verspreiders van ‘desinformatie’. Daarmee wordt de oorlog tegen kritische vragen over het overheidsbeleid bedoeld. Als oud-AIVD-manager zal Paula Loekemeijer wel weten hoe ze dit wil aanpakken. Het is bekend dat enkele medewerkers van het Lareb werkzaam zijn bij de Denktank Desinformatie die propaganda bedrijft voor corona-vaccins en het dwarsbomen van critici. De lauwheid waarmee Agnes Kant kennisneemt van schadelijke bijwerkingen doet vermoeden dat zij hierbij is betrokken.

 

Wat vertel ik mijn medemens?

  1. Agnes Kant bagatelliseert stelselmatig de bijwerkingen van het corona-‘vaccin’.
  2. De echte macht ligt bij het College ter Bescherming van Geneesmiddelen (CBG), verstrengeld met het ministerie, AIVD, apothekers, Lareb en andere stakeholders.

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

X


Dit artikel is alleen voor abonnees
Login als abonnee of abonneer je om onbeperkt alle artikelen te lezen.
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.