Scroll Top

Nummer 95 (24 aug. 2024)

Nummer 95 (1200)
Nummer 95 (24 augustus 2024)
Nummer 95 (1200)
In deze uitgave

Karel van Wolferen opent nummer 95 met een indringende analyse van de recente zomer, die hij beschrijft als een “zomer van krankzinnigheid“. We belichten hoe Israël zich heeft verloren in een oorlogszucht die mogelijk een derde wereldoorlog kan ontketenen.

De EU blijft haar dictatoriale ambities versterken, met als laatste wapenfeit de Digital Services Act die ongekende censuur mogelijk maakt. Franziska Zeller vergelijkt de Russische en Oekraïense oorlogsvoering, waarbij ze onthult hoe Oekraïne, ondanks PR-stunts, steeds verder terrein verliest.

Verder duikt Pieter Stuurman in de diepere lagen van de écht georganiseerde misdaad die inmiddels de wetten voorschrijft aan regeringen. De klimaatwaanzin gaat onverminderd door, met nieuwe, absurde voorstellen om CO2 uit de atmosfeer te halen. Tjeu Lemmens legt bloot hoe wetenschappelijke resultaten vaak worden verdraaid om een alarmerend narratief te ondersteunen, vooral in klimaatgerelateerde kwesties.

Verder in nummer 95:

– Grootschalig onderzoek wereldwijde oversterfte
– Kleurenrevoluties; gelukt in Bangladesh, mislukt in Thailand
– F16 – het nieuwste ‘wonderwapen’ voor Oekraïne
– De schokkende onthullingen over kindervaccinaties
– Orban’s visie op de keuze tussen verval en hervorming van het Westen

Lees alles over de nieuwe opmaak van Gezond Verstand

Artikelen in deze uitgave

Abonnees kunnen de uitgaven van Gezond Verstand hier downloaden in PDF formaat.

Clear Filters
Premium
Downloaden en online lezen

Gezond Verstand nummer 95 is vanaf woensdag 22 augustus voor abonnees te dowloaden als PDF (de online leesfunctie is vervangen door het download portal).

Ben je nog geen abonnee?
Meld je dan hier aan.

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.