Scroll Top

Het grote klimaatbedrog

95 Het grote klimaatbedrog
Het grote klimaatbedrog

Jan van Dijk

De leugen dat de opwarming van de aarde tot stand komt door menselijke invloeden is zo beestachtig groot, dat het soms lijkt alsof we weer terug zijn beland in een middeleeuwse situatie, toen kerkdogma en volksgeloof een gevaar waren voor kritische denkers.

Anno 2024 lijken de Europese klimaatwetten en zogenaamde ‘klimaatwetenschap’ even zo goed gevaarlijk terrein voor kritische denkers, hoewel het nog geen brandstapels heeft opgeleverd.

Het bijgeloof is intussen zeer diepgeworteld, en wordt er dagelijks nog dieper ingehamerd met nieuws over ‘de heetste dag ooit’ en het groeiende aantal ‘klimaat-doden’.

Het ziet ernaar uit dat zonder effectief protest van grote volksdelen die op hun zintuigen vertrouwen in plaats van wat de goegemeente als zoete koek slikt, daar geen eind aan zal komen, want dit kolossale bedrog levert fortuinen op voor nieuwe industrieën die zijn ontstaan: windturbines, zonnepanelen, warmtepompen, elektrische auto’s en nog veel meer dingen die milieuschade veroorzaken en nooit de traditionele energiebronnen uit de aarde zullen kunnen vervangen.

Al deze dingen zijn onderdeel geworden van een soort substituut-religie waarmee men de medemens om de oren kan slaan; logica wordt hier immers angstvallig gemeden. De nieuwe ambtenarij, zoals het Nederlandse ‘ministerie van Klimaat en Groene Groei’ (KGG), kan niet zomaar worden ontbonden.

Het bijzondere van dit grootse bedrog – dat de westerse industrielanden alleen maar een catastrofale achteruitgang oplevert – is, dat we heel goed weten waar het vandaan komt. Niet van eerlijk en betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek, maar van een syndicaat van veronderstelde weldoeners die onder het mom van ‘de wereld redden’ mikken op algehele controle van de wereldbevolking.

Onthoud de namen van de initiële hoofdrolspelers van dit syndicaat: de Amerikaan David Rockefeller en Canadees Maurice Strong. Deze klimaatshow is begonnen als een project van deze superrijken, wier lust naar machtsuitbreiding tot nu toe door niemand wordt ingetoomd. Deze misdadige ‘elite’ trad in 1968 uit de schaduw met de oprichting van de ‘Club of Rome’, met de bedoeling een nieuwe wereldorde in te luiden. Dit is in grote lijnen het verhaal van het klimaatbedrog.

Nu de details

De oliebaron Maurice Strong mocht zich ontfermen over het nog in de kinderschoenen verkerende VN-aanhangsel dat zich vooral met milieuzaken bezighield. Hij was in 1972 algemeen secretaris van de eerste in Stockholm gehouden Conferentie van de Verenigde Naties over milieu en bevolking.

Dat markeerde ook het begin van de beschuldigingen aan het adres van ons allemaal. Wij zijn slecht. We bederven de planeet. In 1974 kwam de Club of Rome met de aankondiging “De aarde heeft kanker en die kanker is de mens.”

Onze schuld moet worden afgelost, dus moeten we bereid zijn offers te brengen. De Rockefellers, met hun verstrengelde stichtingen, hadden goed begrepen dat dit de manier was om vat te krijgen op de mensheid. Strong was hierbij de aanvoerder.

In 1988 richtte hij het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) op, om door middel van subsidies allerlei onderwijsinstellingen ertoe te bewegen bewijzen te verzamelen van het verband tussen menselijke productie van CO2 en klimaatverandering.

De op geen enkele vorm van wetenschap gebaseerde conclusie stond dus al vast. Hiermee werd de klimaatleugen in een op wetenschap lijkend jasje gestoken. Daarmee wist Strong in 1992 met zijn in Rio gehouden ‘Earth Summit’ – dankzij fanatiek ngo-activisme – 179 landen ‘Agenda 21’ te laten ondertekenen, voor een masterplan van de zogenaamde Duurzame Ontwikkeling (Sustainable Development) op basis van een wereldwijd uitfaseren van aardgas en petroleum.

95 Het grote klimaatbedrog

De koers en de deelnemers

In september 2015 werd Agenda 2021 vervangen door Agenda 2030, waarvan de touwtjes stevig in handen zijn van de VN, het WEF van Klaus Schwab, en duizenden hieraan gelieerde instellingen die de pseudoklimaatreligie handhaven en aansturen op nationale wetgeving en internationale verdragen.

Oligarchen, koningshuizen en prominente politici – Prins Charles, Al Gore, Obama, George Soros, George Bush – doen mee onder het motto dat wereldproblemen mondiale aansturing nodig hebben.

Die aansturing is gaan bestaan uit ecologische en industriële zelfmoord, gecorrumpeerde wetenschap en keiharde wetgeving, waar duizenden miljarden aan belastinggeld worden ingezet voor het bouwen van luchtkastelen.

De doelstelling om de EU uiterlijk in 2050 ‘klimaatneutraal’ (Net-Zero – of nul-uitstoot van CO2) te maken is in een nieuwe wet verankerd, alsook de tussentijdse doelstelling de netto-broeikasgasemissies uiterlijk in 2030 met ten minste 55% te verminderen ten opzichte van de niveaus van 1990.

Dit betekent dat rechters hiernaar zullen moeten handelen. Een onafhankelijke rechter kan dus al niets anders meer doen dan domweg de klimaathysterie volgen.

Het gevaar voor planten en bomen

De groei van planten en bomen stopt zodra het CO2-niveau in de lucht onder de grens van 150ppm komt. Drie elementen staan aan de basis van het leven: koolstof, waterstof en zuurstof.

Met die drie atomen worden voor het leven cruciale moleculen gevormd: water (H2O), zuurstof (O2) en koolstofdioxide (CO2). Planten, bomen, algen en cyanobacteriën leggen op jaarbasis ruim 350 miljard ton CO2 vast in biomassa.

Voor zover dit kan worden gemeten, werd in 2022 beraamd dat de mondiale menselijke uitstoot neerkwam op 37 miljard ton CO2, een schijntje van wat de natuur produceert.

Gezond Verstand is jarig!

In september 2024 start de 5e jaargang van Gezond Verstand. En om dat te vieren geven we in de zomerperiode de 12 meest gelezen + 12 gloednieuwe artikelen cadeau. We publiceren iedere dag gratis artikel.

Bovendien hebben we de artikelen gebundeld in een PDF die je gratis kunt downloaden. En, als klap op de vuurpijl presenteren we ook de nieuwe opmaak van Gezond Verstand.

Laat je verrassen door het vernieuwde ontwerp en deel de artikelen en PDF op social media, met vrienden en familie!

CO2 is onzichtbaar, geurloos, smaakloos, stil en kan niet worden gevoeld door de tastzin. Het is een meststof voor planten en bomen. Zonder CO2 geen zuurstof. Een plant of boom haalt slechts 4% van zijn biomassa uit de bodem. De atmosfeer bestaat op dit moment uit 440 ‘Parts Per Million’ (ppm) CO2, ofwel 0,044% van de atmosfeer bestaat uit CO2.

Als we uitademen, bevat onze uitgeademde lucht ongeveer 44.000 ppm CO2. Het CO2-gehalte binnenshuis varieert doorgaans van 400ppm tot 2.000ppm.

Biologen hebben aangetoond dat het plantenleven er enorm onder begint te lijden wanneer het CO2-niveau tot onder de 500 ppm daalt. Mocht het wereldwijde CO2-gehalte ooit onder de 150 ppm komen, dan kan een massaal afsterven van het plantenleven worden verwacht. Met andere woorden: het streven naar ‘Net-Zero in 2050’ is je reinste zelfmoordpoging.

Waanzinnige schadelijke praktijken

Doordat de klimaatdoelen in de wet staan, hebben we ook met de volgende praktijken te maken. De zakelijke bovenklasse wordt middels enorme subsidies aangespoord om een elektrisch voertuig aan te schaffen.

De consument gaat gebukt onder lastenverzwaring met o.a. plastic-toeslagen en uitstoot-toeslagen. De bouwsector in Nederland moet uitstootvrij bouwen, wat bijna onmogelijk is, en wordt gedwongen om vreselijk onrendabele investeringen te doen in elektrische graafmachines.

Alle transportbedrijven in Nederland worden verplicht enorme hoeveelheden van hun financiële eigen vermogen, vaak ook het opgebouwde pensioen, te investeren in elektrische vrachtwagens, omdat ze anders de ‘zero-emissie-zones’ van de grote steden niet meer in mogen.

De niet-recyclebare vogels en vissen dodende, subsidie-verslindende windmolens vervuilen het landschapsbeeld. Bedrijven hebben te maken met bureaucratische CO2-uitstootrapportages aan de overheid en worden fiks op kosten gejaagd.

Als kers op de taart is er de wetgeving die keer op keer complexer wordt, waardoor veel ondernemers weinig toekomstperspectief meer zien en besluiten om hun bedrijf van de hand te doen. En dit allemaal vanwege een keiharde, alomvattende, dikke, vette klimaatleugen.

– einde artikel –

Je las een gratis artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.