Scroll Top

EU-dictatuur consolideert en graaft zich in tegen groeiend verzet

94 EU dictatuur consolideert en graaft zich in tegen groeiend verzet
EU-dictatuur consolideert en graaft zich in tegen groeiend verzet

Cornelis de Deugd

De EU-dictatuur toont haar ware gezicht op veel fronten, te beginnen bij de top. Von der Leyen is inmiddels herbenoemd, exact zoals dat vroeger bij het Sovjet-politbureau ging. Kaja Kallas, de huidige premier van Estland, is op soortgelijke wijze aangewezen om Josep Borrell op te volgen als hoge vertegenwoordiger van de Europese Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid. Het zijn benoemingen waar geen electoraat aan te pas is gekomen en het is hoogst onwaarschijnlijk dat deze kandidaten per stembus enige kans gemaakt zouden hebben. Benoemingen als deze zijn al sinds jaar en dag symptomatisch voor hoezeer de EU een vorm van macht vertegenwoordigt die zich niets aantrekt van de belangen van haar ‘onderdanen’.
Dit artikel is alleen voor abonnees
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Uiteraard kunnen inwoners van EU-landen alleen burger zijn van hun eigen land. De EU-dictatuur presenteert zich echter als een moreel verheven entiteit, de scepter zwaaiend over ons allen als ‘onderdanen’ die zich, goedschiks of kwaadschiks, zullen moeten onderwerpen aan de hoogverheven EU-leiding. Het EU-bestuur is nooit ontworpen om democratisch te zijn, maar wel om democratie in de lidstaten te bevorderen. Paradoxaal genoeg is het juist de EU met haar veronderstelde democratiebevordering die landelijke democratieën om zeep heeft geholpen door hen van hun soevereiniteit te beroven.

De EU heeft het veertiende pakket aan sancties voor Rusland aangekondigd. Rusland heeft daar nauwelijks last van, terwijl de EU door de sancties al € 1.500 miljard schade heeft geleden. De EU-dictatuur is kennelijk vrij om, in opdracht van Amerikaanse meesters, economische destructie voor heel Europa te faciliteren. Een goed voorbeeld is hoe de Duitse regering, in lijn met EU-beleid, enerzijds actief de eigen industrie vernietigt maar dan wel als doekje voor het bloeden het wapenbedrijf Rheinmetall een contract van € 8,5 miljard gunt voor de productie van 155-mm-artilleriegranaten.

Op 27 juni publiceerde de EU haar Strategische Agenda 2024 – 2029. Deze acht pagina’s tellende Agenda laat zich lezen als een reclamefolder vol Orwelliaans taalgebruik, waarmee de EU opgehemeld wordt tot het centrum van het universum. Het wordt welhaast gepresenteerd als een religieuze grootheid, waar wij als eenvoudige burgers niet zonder kunnen. Het navolgende citaat is representatief voor de hele reclamefolder: “We zullen onze democratische weerbaarheid versterken, onder meer door de betrokkenheid van burgers te verdiepen, vrije en pluralistische media en het maatschappelijk middenveld te beschermen, buitenlandse inmenging aan te pakken en pogingen tot destabilisatie – onder meer door desinformatie en haatzaaiende uitlatingen – tegen te gaan.” Het is klassiek Orwelliaans taalgebruik van het door Von der Leyen gelanceerde ‘democratieschild’, waarmee de EU simpelweg iedereen naar willekeur zegt te kunnen censureren, of zelfs strafrechtelijk te kunnen vervolgen voor het afwijken van hetgeen de EU voorschrijft.

De Strategische Agenda rechtvaardigt allerwegen de Amerikaanse proxy-oorlog tegen Rusland. Kaja Kallas is een rabiate anti-Ruslandhavik, hetgeen betekent dat zij op haar nieuwe post de hoogste oorlogshitser van de EU zal zijn. Zij zal trouw alle Amerikaanse opdrachten uitvoeren, ongeacht het feit dat een overgrote meerderheid van de Europeanen hierop tegen is. Het gaat zelfs zo ver dat de EU zich “complementair acht aan de NAVO”. De EU/NAVO brengt ons daardoor dichter bij een oorlog.

94 EU dictatuur consolideert en graaft zich in tegen groeiend verzet

Mark Rutte, eveneens een notoire anti-Rusland havik, is secretaris-generaal geworden van de NAVO; een offensieve militaire organisatie, onder leiding van Amerika, feitelijk een verlengstuk van het Pentagon voor speciale operaties in het belang van Deep State Amerika. De NAVO en de EU zijn beide onderhorig aan Amerika, waarbij de NAVO hoger in de hiërarchie zit dan de EU. Meerdere EU-landen en Groot-Brittannië hebben het ‘ineens’ over herinvoering van de dienstplicht. De Financial Times bericht dat er in de EU-hoofdsteden gewerkt wordt aan procedures waarbij EU-besluiten niet meer door individuele leden met een veto getorpedeerd kunnen worden. Het is – uiteraard – met name bedoeld om het vetorecht van Hongarije in te perken. De beoogde werkwijze is het uitbreiden van de mogelijkheden om EU-besluiten te kunnen nemen met een gekwalificeerde meerderheid, in plaats van unanimiteit. Het leidt geen twijfel dat dit met name bedoeld is om democratische invloeden te verkleinen en, nogmaals, vooral Hongarije buitenspel te zetten.

Het besluit van de EU om de opbrengsten van bevroren Russische tegoeden af te romen en deze aan Oekraïne te doneren, is ronduit gevaarlijk. Het stelen van Russische tegoeden negeert niet alleen de stem van Hongarije, het is ook gevaarlijk voor de stabiliteit van de euro. Saoedi-Arabië heeft intussen aangekondigd zijn in euro’s gedenomineerde activa te verkopen wanneer dit plan doorgaat. Dit kan gemakkelijk een desastreuze verkoopgolf in beweging zetten. Per slot van rekening is het ook een oorlogszuchtige daad, namens de gehele EU, tegen Rusland.

Josep Borrell heeft voorgesteld dat EU-lidstaten hun instructeurs naar Oekraïne kunnen sturen om Oekraïense soldaten op te leiden, aldus de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, die zich afvraagt “of Borrell gek is geworden”.

De Europese Unie is begonnen met onderhandelingen over toetreding van Oekraïne en Moldavië. En dat slechts twee jaar nadat deze landen de status van kandidaat-lidstaat hebben gekregen. De onmogelijkheid van toetreding is evident, gezien de oorlog in Oekraïne en de complexe geopolitieke situatie in Moldavië, die gemakkelijk zou kunnen uitmonden in een crisis zoals die in Oekraïne. Niettemin laat Ursula von der Leyen ons in een video weten dat het ‘een moeilijke weg’ zal zijn, maar wel een die ‘enorme kansen biedt voor beide landen en ook voor de EU’. Het is een reclamespotje, dat niets met de werkelijkheid van doen heeft.

BlackRock weigert intussen de schulden van Oekraïne te herfinancieren, hetgeen betekent dat Oekraïne gedwongen zal zijn de eigen staatseigendommen te verkopen. Het zal niet verrassen dat vooral Amerika zal profiteren van de aankoop van deze staatseigendommen, maar dat Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk ook hun ‘eerlijk verdiende aandeel’ zullen krijgen. Het is feitelijk een moderne soort van kolonisatie, die door Kiev eufemistisch een ‘grote privatisering’ wordt genoemd.

- Het artikel gaat hieronder verder -

Doe Gezond Verstand cadeau met 15% korting!

De Gift Card is een leuke manier om Gezond Verstand een kwartaal of een jaar lang cadeau doen. De Gift Card is digitaal verkrijgbaar én als pasje met daarop een unieke code + een feestelijke cadeau-enveloppe.
Abonnees krijgen 15% korting!

Gezond Verstand 6x cadeau doen
Op papier én digitaal
Normaal €24,- voor abonnees €20,-

Gezond Verstand 24x cadeau doen
Op papier én digitaal
Normaal €80,- voor abonnees €70,-

Kiev noemt energiebedrijven, de haven van Odessa, de mijnbouwsector, distilleerderijen, fabrieken voor zware machines, enz. Toetreding van Oekraïne tot de EU zal een zwart gat creëren waarin, om Sahra Wagenknecht te parafraseren, honderden miljarden zullen verdwijnen. Het moge duidelijk zijn dat de BlackRocks van deze wereld de voornaamste begunstigden zullen zijn van de stroom aan EU-subsidies die het EU-lidmaatschap met zich meebrengt. Dit zou nooit een electorale toets kunnen doorstaan.

De door Amerika – samen met de NAVO – uitgevaardigde anti-Russische acties worden met religieuze trouw opgevolgd door de EU. Dmitry Medvedev vat het helder samen: “Al met al heeft de EU opnieuw laten zien dat zij bereid is de soevereine belangen van zowel haar lidstaten als de gewone Europeanen op te offeren. Ons land wordt veel minder geschaad dan de EU-burgers en -bedrijven.” Niemand kan nog zeggen dat de EU op straatniveau ook maar enige democratische legitimiteit heeft.

Er zijn al langer barsten zichtbaar in de glanzende façade van de EU, met als meest sprekende voorbeeld de aanhoudende boerenprotesten tegen het door de EU verordonneerde afbraakbeleid. De oorlogszucht jegens Rusland heeft het verzet in verhoogd tempo breder gemaakt. Allereerst heeft de rondreis van Viktor Orbán de aandacht gevestigd op het idee dat diplomatie de enige en juiste weg is, in tegenstelling tot de Amerikaanse opdracht om door te vechten tot de laatste Oekraïner.

De verkiezingen in Frankrijk hebben een grote overwinning laten zien voor Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen, en zij wil een onderhandelde vrede voor Oekraïne. Het grote aantal stemmen op RN heeft zich echter maar beperkt vertaald in zetelwinst, vanwege het Franse districtenstelsel in combinatie met de samenzwerende overige partijen. Engeland, hoewel geen EU-lid, doet niet onder voor de EU waar het gaat om anti-Russische oorlogszucht. De Reform Party van Nigel Farage heeft bij de Britse verkiezingen een groot aantal stemmen gekregen, doordat Farage het onvermijdelijke oorlogsnarratief serieus ter discussie heeft gesteld. Vanwege het Britse districtenstelsel is Farage echter beloond met slechts weinig zetels. Duitsland doet er alles aan om de AfD, die ook voorstander is van een onderhandelde vrede, te onderdrukken en mogelijk deze partij te verbieden. Het electorale anti-oorlogssignaal is dus vooralsnog niet doorgedrongen tot de hogere echelons van de EU, maar dit zou alsnog kunnen gebeuren, om een Europawijde oorlog te voorkomen.

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

X


Dit artikel is alleen voor abonnees
Login als abonnee of abonneer je om onbeperkt alle artikelen te lezen.
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.