Scroll Top

Leven met onwaarheid (voordracht 67)

Thumb voordrachten 65 vierkant 2
Leven met onwaarheid (voordracht 67)

Karel van Wolferen introduceert het nieuwste nummer van Gezond Verstand door zijn eigen geschreven artikel voor te lezen.

In deze editie

Karel van Wolferen gaat in zijn voordracht artikel in op het belangrijke verschil tussen het ‘officiële verhaal’ en de ‘voorgeschreven werkelijkheid’. Tekenaar Jos Thomassen is voor de derde keer in de pen gekropen en schrijft op een verdienstelijke manier dit keer over de ‘wet van de omgekeerde inspanning’ in de politiek.

Een gepensioneerd politiecommissaris schrijft voor Gezond Verstand over de manier waarop de politie haar rol verloren ziet gaan en hoe politiecollega’s volledig verward en murw zijn geworden. Schrijver Tjeu Lemmens geeft tegengeluid in het stikstofdossier van de Wageningen Universiteit. We laten zien dat de industriële kracht van China nog veel omvangrijker is dan hun bbp doet vermoeden.

Daarnaast wordt de onmisbare rol van kernenergie in het energietransitie debat wordt besproken. Financieel journalist Sander Boon vergelijkt de bankencrisis van 2008 met de stand van de centrale banken nu. Tevens kunnen we natuurlijk niet voorbijgaan aan de eerste rechtszaken die van start gaan over schadeclaims wegens injectieschade.

Doe mee met Gezond Verstand!

Doe mee en word abonnee van Gezond Verstand.
Je ontvangt de Gezond Verstand krant dan iedere 2 weken thuis en je krijgt toegang tot alle voorgaande edities (online en pdf). Je kunt kiezen uit een abonnement van één jaar (24 uitgaven) of een kwartaal (6 uitgaven).

Gezond Verstand op proef voor slechts 24,-!
Ontvang drie maanden lang (6x) Gezond Verstand thuis
Papier én digitaal (download + online lezen)
Je krijgt direct toegang tot alle uitgaven (ook de voorgaande)

Verbind met gelijkgestemden en praat mee op het ledenforum

Er is ook de mogelijkheid om Founder te worden.
Als Founder kun je meedoen aan de netwerkbijeenkomsten en meepraten over actuele ontwikkelingen, gelijkgestemden en schrijvers ontmoeten. Verder ontvang je een jaar lang Gezond Verstand en en krijg je toegang tot alle voorgaande edities (online en pdf).

Lees je de krant liever op je beeldscherm of mobiel?
Dan kun je voor slechts 60,- per jaar digitaal abonnee worden. Je ontvangt de krant dan niet thuis, maar kunt deze online lezen en als PDF downloaden.

Gezond Verstand is ook los verkrijgbaar bij ruim 800 winkels verspreid over heel Nederland.
Je kunt losse uitgaven van Gezond Verstand ook in onze webshop bestellen (op papier en in PDF formaat).

Gerelateerde video’s
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.